Res no seria el mateix…

[Res no seria el mateix si l’entorn no mirara cap a un altre costat]

“Nada será igual” és un projecte contra l’assetjament escolar en format audiovisual creat per Víctor Antolí, Director de l’Escola Municipal de Teatre de Castelló. El seu objectiu és conscienciar sobre l’assetjament que alguns/es joves han viscut i/o viuen als instituts, i denunciar el silenci còmplice de l’entorn. L’alumnat d’interpretació ha elaborat el curt “Nada será como antes” com a treball de final de curs.

Ací podem vore un vídeo de la campanya: “El acoso debe acabar #ypunto. Nada será Igual”.

I ací podem veure el curt “Nada será como antes” (7’4″). Al canal de Youtube del projecte, podem trobar més vídeos.


 

[Entrada publicada amb el nom Projecte “Nada será igual”]

11 comments

 1. Vanessa de Arco 1º BACC

  El tema d’aquest text és el famós “bullyng”, que,en temps d’ara, s’està lluitant per fer-lo desaparèixer. El bullyng és un problema per a molta gent (sobretot per als adolescents) que és provocat per la gent que envolta a la víctima. Aquest, la gent la pateix a les escoles, al treball, a qualsevol lloc on ets conegut i la gent va per tu, ja siga psicològica com mentalment.

  En aquests vídeos podem observar una reflexió feta per adolescents, en la que donen ànims perquè la gent que pateix el bullyng siga valent i tinga el valor necessari com per a contar-lo als professors, als pares, a qui siga, però que tinga el valor de demanar ajuda.
  I a l’altre vídeo podem observar una situació basada en una història real, en la que unes xiques estan sent manades per un xic i una xica perquè insulten i humilien a la gent que volen, i eixa gent pateix el bullyng. També s’observa l’engany i el sorgiment de falsos rumors.

  S’ha de lluitar per acabar amb l’acós escolar, tots som humans, i tots mereixem el mateix respecte, s’ha d’acceptar les diferències de gustos, d’estil, de cultures… i hem de compartir-los juntament sense por de ser criticats o infravalorats.

 2. Sara Fuller

  En aquest apartat hi han dos vídeos que parlen sobre el bulying, en un ens mostren diverses persones dient oracions que podrien ajudar en casos d’una persona que l’estiga passant mal o que l’estiguen fent bullying. I l’altre era com una «pel·lícula» que contava una història de bullying.

  Aquesta «pel·lícula» hi estava separada per diversos actes, en el primer ens ensenya la escena de dues xiques que van a molestar a altra xica que no hi ha fet res.

  (per acabar)

 3. Carla Becker i Alejandra Addams (CÑ's) 1º Bach Humanístic

  Bona vesprada, avui hem decidit comentar aquest vídeo, ja que coneixem a una xica que ha patit bullying durant el seu període escolar, per part de alumnes de la seua classe. No obstant, es un tema que actualment està afectant molt a la societat. Moltes persones fan certes accions i no són conscients que es tracta de bullying, ja siga de forma física en la qual un individu és agredit per una o diverses persones, mental, en la qual es basa en insults i emocional, on et fan sentir-te menys que els altres a força d’humiliacions.

  En aquest vídeo hem pogut veure reflectits el bullying emocional i mental, el qual ho pateix un xiquet per la seua orientació sexual i una xiqueta. Els agressors d’aquests, son dos xiques manipulades per una altra companya que ho fa amb la finalitat de satisfer al seu nuvi.
  Com podem veure en el vídeo, la xica que pateix bullying s’atreveix a dir-li-ho a dues amigues seues, una d’elles li diu als assetjadors que la xica vol explicar-li-ho als professors i d’aquesta manera integrar-se en el grup. L’altra en ser advertida pels assetjadors que si la seua amiga ho explicava, ella pagaria les conseqüències. Més tard, mentre un altre xic patia bullying, per part de les mateixes persones solament per la seua orientació sexual, un alumne, el qual anteriorment havia fet bullying, s’acosta i li defensa, fent que els acusadors entraren en raó.

  Des del nostre punt de vista, pensem que els assetjadors tenen aquests actes amb les altres persones perquè no tenen atenció en cap lloc i així sentir-se millor amb ells mateixos. Aquest problema ha de ser tractat immediatament posat que molts dels adolescents actuals pateixen problemes emocionals i en alguns casos arribar fins al suïcidi. En la majoria dels casos els agressors decideixen fer-li bullying a les persones que veuen més febles o que tal vegada no es vagen a defensar, d’aquesta manera causar-los el major dany possible.

  Per a tractar aquests temes, haurien de conscienciar a la societat dels danys que li poden causar a una persona i així evitar aquests tipus d’assetjament. Per a açò, tenim fòrums d’ajuda i/o de conscienciació com aquest mateix “Els punys no parlen”, i pàgines com aquestes haurien de visualitzar-se en tots els col·legis i instituts, així a poc a poc situacions com la del vídeo acaben desapareixent de la nostra societat.
  Junts podem acabar amb l’assetjament!

 4. Héctor New

  Avui vull comentar el vídeo de “Nada será como antes-TFC” dins de l’apartat “Res no seria el mateix…”.

  Aquest vídeo m’ha tocat molt de prop perquè el meu cosí, no fa molt de temps, em va contar el que li va ocórrer a un company seu al col•legi: Aquest xic iniciava el curs amb normalitat i sense cap problema, però un dia, sense cap motiu aparent, uns xics un poc més majors que ell van començar a molestar-li i a insultar-li.

  La gent pensava que els xics majors i ell eren amics i que es deien eixes coses en broma, però no era així.

  Aquest xic va començar a deprimir-se i a perdre les ganes d’anar a l’escola. Un altra persona, amiga del xic es va adonar de el que ocorria i va tomar mesures. Els dos amics van parlar amb un professor i tot es va solucionar. Els xics majors es van disculpar perquè no s’adonaven del que feien i no el van repetir, al final tots es van fer amics.

  A mi em sembla que un dels principals objectius que hi ha que tomar per a poder solucionar aquest tema del bullying es conscienciar a la gent de que hi ha certes actituds i comportaments que poden semblar inofensius i divertits per a tots però que en el fons fan mal.

  Dic açò perquè en molts casos, els causants d’aquestes agressions, tant verbals com físiques, no se n’adonen del que estan fent i pensen que com a ells els fa gràcia, als demés també.

  Per a finalitzar vull dir que les xarrades que es donen als col•legis sobre aquest tema deurien d’estar principalment enfocades als comportaments adequats i no adequats als centres perquè açò pot fer que la gent siga conscient del que fa.

 5. Sara Fuller

  En aquest apartat hi ha dos vídeos que parlen sobre el bullying. Un ens mostra diverses persones dient oracions que podrien ajudar en casos d’una persona que l’estiga passant mal o que l’estiguen fent bullying. I l’altre era com una «pel·lícula» que contava una història de bullying.
  Aquesta «pel·lícula» hi estava separada per diversos actes, en el primer ens ensenya l’escena de dues xiques que hi estan molestant a una xica que no ha fet res. En la següent escena ens tornen a mostrar a la mateixa xica d’abans plorant en uns dels banys i així és com arriba una amiga seua per a veure com està i per a ajudar-la i aconsellar-li sobre anar als professors. Amb l’amiga, arriba també altra xiqueta que després el que fa és anar a contar-li als bullyings el que està ocorrent i el que va a fer la xiqueta respecte a aquests maltractes.
  Al final de la història hi ha una persona que s’enfronta a aquests bullys, quan parla amb ells els fa reflexionar i pensar un poc més a les xiques i sobretot a una xica que era manipulada pel seu nuvi.
  Aquestes dues situacions representen històries que ocorren en la vida real, a persones de totes les parts del món, inclòs pot ocórrer a algú dels teus amics o a tu mateixa. Fes cas del primer vídeo, aprén d’aquestes situacions i no permetes que es repeteixen, fes tot el que hi estiga en la teua mà per a detenir el bullying.

 6. Noelia Mill y Ana Zambrano

  Aquest vídeo és part d’un projecte creat per Víctor Antolí, director de l’Escola Municipal de Teatre de Castelló. El seu objectiu és acabar amb l’assejament escolar i el ciberbullying. Aquest treball s’anomena “Nada serà igual”.

  El vídeo comença amb un xic a la seua habitació mirant un vídeo que està fent-se viral a l’internet. Al vídeo apareixen xics i xiques a un institut, en aquest cas, el de Castelló, nomenat anteriorment, on el tema que tracten és el bullying, que, per desgràcia, continua vigent i la culpa és de tots. El bullying se sol donar als centres educatius de primària i secundària.

  A continuació, és junten adolescents per frenar la continuïtat temporal de l’assejament escolar, on informen sobre aquest. N’hi ha dos tipus: oral i físic. L’agressió oral es basa en rumors, insults, comentaris cruels i de més atacs de tipus verbal, mentre que la física es basa en accions violentes a la persona que és la víctima. D’altra banda, és molt important donar suport a la persona afectada i tractar d’ajudar-la en tot el que siga possible, ja que aquesta persona se sent molt a soles a causa d’aquests problemes socials tenen conseqüències, com podrien ser una baixa autoestima, diversos problemes psicològics i, fins i tot, el suïcidi. Tot això augmenta intensament a les xarxes socials i a l’internet.

  Si veus aquests problemes, no et pots quedar parat sense dir res ni fer res. Cal tractar de parar el conflicte tant prompte com siga possible perquè si no estàs col·laborant amb l’agressor. El vídeo té com a iniciativa manar, siga per aplicacions de missatgeria instantània o xarxes socials, un punt associant-lo que té el teu punt de suport per afrontar la situació més fàcilment donant-li a entendre que tu no et creus allò que diuen.

  Hem triat fer el comentari del vídeo, d’aquesta entrada perquè pensem que és un tema important que cal difondre tant com siga possible perquè aquest finalitze, ja que, a tu t’agradaria patir aquest problema? Veritat que no? Doncs ningú ho mereix, o almenys, això pensem nosaltres. Ajuda’ns a posar-li solució a aquest problema tant “popular” en aquests temps.

 7. Lucia Becker

  Hola, bona vesprada. Vaig a comentar aquesta entrada perquè parla del bullyng, un tema d’actualitat present en molts adolescents que provoca en ells molts malestars i inclús la mort.

  Els protagonistes del vídeo, son xiquets i xiquetes que estan fent una campanya nomenada “Res no serà el mateix…”, amb això volen conscienciar sobre l’assetjament que molts adolescents han patit i pateixen als institus. El bullyng pot ser tan físic con psicològic i està produït pels agressors, grup de persones que moltes vegades es trobem sota les paraules d’un que els diu el que tenen que fer. Com podem veure és el que passa al segon vídeo, els agressors fan cas al xic i ell no assetja si no que mana que els altres facen bullyng a les diferents víctimes que observem al vídeo.

  Aquesta iniciativa que ha dut a terme aquet institut hem pareix molt bona, ja que actualment està demostrat que un de cada deu alumnes sofreix assetjament escolar. Però no assoles existeix l’assetjament escolar, si no que cada vegada hi ha més i més casos d’assetjament a través de les xarxes socials, el conegut “ciberacoso”. Aleshores hem de combatre això, perquè la gent que ho sofreix deixe de patir i puga estar bé amb si mateix i amb la resta.

  Però com podem acabar amb el bullyng? Doncs, es difícil perquè hi ha una quantitat molt alta però mitjançant campanyes, xarrades, projectes…en resum, amb moltíssmes activitats que ajuden a les persones que ho sofreixen i així puguen deixar de sentir-se assoles, a més poder convèncer als assetjadors a que deixen de fer-ho seria una molt bona alternativa. Però a més a més, la millor alternativa per acabar amb el bullyng és no mirar cap a un costat quan observem que algú està assetjant a alguna persona, perquè si mirem ens convertim en observadors una part fonamental en un assetjament. Si donem la cara, les persones agressores es donaran comte de que es troben assoles i acabaran perdent per si assoles.

 8. Adriana Světlá

  Res no seria el mateix…
  El primer vídeo tracta de la gent animant a les persones que estan sofrint l’assajament escolar. Animen a les persones i els diuen que no estan solos.
  El segon vídeo tracta i ens ensenya com és sofrir l’assajament escolar.
  Hi ha una xiqueta jove que no és molt popular que passa pels corredors amb lliures i dues xiques que són amigues l’estan assajant Ella és molt tímida i no diu res fins que la seua amiga la troba en el bany plorant i la aconseja que ho diga a un professor. Després apareix l’altra xica i la aconseja el mateix. Sin embargue la xica que entre després va a les seues amigues i ho va dir tot. En fi les xiques que assetjaven a la xiqueta estaven obligades a fer-ho per la seua amiga que estava obligada fer-ho pel seu nòvio.
  Em pareix fatal que hi ha gent que es deixe manipular i per estar popular fan assajament. En la meua opinió si algú et fa eixe tipus de coses cal dir-ho a un professor o por el menys a la teua mare o a algú a qui tens confiança perquè està molt mal sofrir el assejament i si una persona seva d’un assajant o l’ha vist avaria dir-ho per evitar que la gent faça ixes coses. L’escola és per aprendre i tindre amics i no per passar-ho mal per culpa dels altres.
  En conclusió, si has vist algun tipus d’assajament o ho estan sofrint, no tingues por de dir-ho.

 9. Izan Stone

  Hola, bon dia, soc Izan Stone.

  En primer lloc, diré que jo he patit bullying al col·legi i se com pot arribar a sentir-se una persona al ser assetjada.
  Es una sensació que no desitge a cap persona perquè et trobes depressiu, sense cap gana de res, amb ansietat, solitari, i sobre tot, i el pitjor de tot, es què comences a pensar que no serveixes per a res i pràcticament et quedes sense autoestima.

  La gent que fa el bullying, normalment, es per enveja, inseguretat, per creure’s superior, per falta d’autoestima…

  El que sol passar, es que a banda del que fa bullying, sempre sol haver-hi un grupet de gent que esta del seu costat, i que sense fer-te a tu res, t’afecta ja que es riuen de tu, animen al que fa bullying o simplement miren, i no fan res.
  Aquest tipus de gent també forma part del patiment de la persona que rep assetjament escolar.

  Crec, que aquest tipus de vídeos, com els que hem pogut ver en aquesta entrada, son totalment necessaris per a que la gent s’assabente de que es realitat bullying, com es pot arribar la persona afectada, i que podem fer per parar l’assetjament a les escoles i instituts.

  Molta gent es pensa o argumenta que açò del bullying es una estupidesa, que s’ha anat magnificant al llarg d’aquests anys i simplement, que es una cosa de xiquets o xiquetes.

  Si cap del teu voltant ha patit mai aquest assetjament, pot ser, recolzi aquesta opinió o no manifeste cap altra.
  Això, a mi em dóna molta ràbia, perquè per culpa de assetjadors, han hagut centenars de xiquetes i xiquets que van decidir acabar amb la seua vida, perquè no hi trobaven cap altra solució.
  Aquest fet dóna molta tristesa i reflecteix la realitat.

 10. Òscar Campoamor i Àngela Wolf

  Bon dia, som Àngela Wolf i Òscar Campoamor i hui anem a fer un comentari sobre aquests vídeos, els quals parlen del bullying en l’escola i de com a vegades hi ha persones que les defensen.

  En els vídeos es pot veure tot el maltracte que fan roïns a altres que tenen menys seguretat, són més tímids i d’açò s’aprofiten la gent mala i que l’únic que volen és fer mal a altres. Però que a vegades hi ha algú que els defensa i fa que aquestes situacions “censen”
  El que nosaltres pensem és que si amb aquests vídeos o les notícies la gent passaria un poc d’aquest assumpte, ja que a vegades açò passa entre un grup i un al que li fan aquests tipus de maltracte i quasi ningú es pot adonar. Fins que al final pots adonar-te però passar un poc perquè no vols que et facen el mateix.

  Ara parlarem de la nostra experiència amb aquest tema i com vam solucionar-lo, en aquest cas Òscar. El primer dir que no li van fer un bullying extrem a sols insults I que vulgues o no és millor que que et peguen o et facen la vida impossible. Tot va començar des de molt menut, sempre per tindre més relació amb les piques que els xics, però jo no entenia per què havien de dir-me aquella paraula tan lletja i que no em feia sentir mal però em molestava. En anar creixent, ja va anar una mica més intens i més molest perquè ja no eres els insults, era de la manera en el que el deien amb els seus exemples roïns i de mal gust, però gràcies a la mesa mare aquesta situació va tindre un final, ella va fer de tot perquè la directora del col·legio s’hi ha donarà conter del qual passava i que no estava bé.

  Després de contar la nostra experiència anem a expressar la nostra opinió sobre aquests vídeos. Nosaltres pensem que el bullying és innecessari, tant per als quals ho fan com para el que li’l fan, ja que no guanyen res cap dels dos, perquè el que el fa assoles porta la fama d’insultar a tot el món i fer coses a altres i perquè als que el fan tenen un sentiment de culpabilitat, ja que no saben quin és el problema i perquè a ell o ella. Ara que ja em compartit la nostra opinió sobre el bullying anem a comentar aquests vídeos, primer dir que estan molt bé ja siga pel seu continua i com està set aquest i segon que la seua intenció està molt bé i que hauria d’haver-hi més vídeos com aquests que ensenyen el que fer i també el que fan a altres persones.

  En conclusió opinem que aquests vídeos estan molt bé han aconseguit la seua intenció i també dir que si algú està llegint aquest comentari i no sap com demanar ajuda hi ha pàgines web per a demanar-la com per exemple aquesta que pose a continuació https://espanol.stopbullying.gov/conózcanos/zes/%C3%ADndice.html.

 11. Rubén de Burgos

  Vaig comentar aquest vídeo perquè fa poc un dels meus amics va parlar amb mi i em va dir que la seua germana estava sofrint bullying i la veritat no em pareix bé tot el que em va contar el meu amic de què li feien a la seua germana.

  Aquesta xiqueta tenia uns huit anys i era nova en el seu curs. Al principi no ocorria res, però en quant un grup de la seua classe s’adonaven que aquesta sempre estava sola, aleshores aquests sense alguna raó començaren a maltractar a aquesta. Aquests aprofiten que la germana del meu amic tenia por a les formigues i més insectes, aleshores aquests començaven a llançar formigues a aquesta i em va dir que la seua germana per por no feia res, tampoc deia res als seus pares ni al professor.

  Aquesta situació em va deixar amb molta pena per dins perquè aquestes coses no m’agraden gens perquè pot ocórrer que aquesta persona haga alguna cosa del que després es penediran d’haver-ho fet.

  Finalment el meu amic m’havia contat que tot es va solucionar quan un dels professors es va adonar del que li feien a aquesta i aquesta va cridar als pares del meu amic i als pares de les persones que feien bullying i una de les persones que la maltractaven va confessar que tot era culpa seua que ell era el que deia el que havien de fer els seus companys.

  En conclusió tots el que maltractaven a la germana del meu amic el feien per la simple raó perquè al que manava sobretot li pareixia divertit aleshores als altres també. I la germana del meu amic no va sofrir cap bullying, així doncs NO CALLEU DAVANT UN ACTE DE BULLIYNG.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s