Res no seria el mateix…

[Res no seria el mateix si l’entorn no mirara cap a un altre costat]

“Nada será igual” és un projecte contra l’assetjament escolar en format audiovisual creat per Víctor Antolí, Director de l’Escola Municipal de Teatre de Castelló. El seu objectiu és conscienciar sobre l’assetjament que alguns/es joves han viscut i/o viuen als instituts, i denunciar el silenci còmplice de l’entorn. L’alumnat d’interpretació ha elaborat el curt “Nada será como antes” com a treball de final de curs.

Ací podem vore un vídeo de la campanya: “El acoso debe acabar #ypunto. Nada será Igual”.

I ací podem veure el curt “Nada será como antes” (7’4″). Al canal de Youtube del projecte, podem trobar més vídeos.


 

[Entrada publicada amb el nom Projecte “Nada será igual”]

Anuncis

7 comments

 1. Vanessa de Arco 1º BACC

  El tema d’aquest text és el famós “bullyng”, que,en temps d’ara, s’està lluitant per fer-lo desaparèixer. El bullyng és un problema per a molta gent (sobretot per als adolescents) que és provocat per la gent que envolta a la víctima. Aquest, la gent la pateix a les escoles, al treball, a qualsevol lloc on ets conegut i la gent va per tu, ja siga psicològica com mentalment.

  En aquests vídeos podem observar una reflexió feta per adolescents, en la que donen ànims perquè la gent que pateix el bullyng siga valent i tinga el valor necessari com per a contar-lo als professors, als pares, a qui siga, però que tinga el valor de demanar ajuda.
  I a l’altre vídeo podem observar una situació basada en una història real, en la que unes xiques estan sent manades per un xic i una xica perquè insulten i humilien a la gent que volen, i eixa gent pateix el bullyng. També s’observa l’engany i el sorgiment de falsos rumors.

  S’ha de lluitar per acabar amb l’acós escolar, tots som humans, i tots mereixem el mateix respecte, s’ha d’acceptar les diferències de gustos, d’estil, de cultures… i hem de compartir-los juntament sense por de ser criticats o infravalorats.

 2. Sara Fuller

  En aquest apartat hi han dos vídeos que parlen sobre el bulying, en un ens mostren diverses persones dient oracions que podrien ajudar en casos d’una persona que l’estiga passant mal o que l’estiguen fent bullying. I l’altre era com una «pel·lícula» que contava una història de bullying.

  Aquesta «pel·lícula» hi estava separada per diversos actes, en el primer ens ensenya la escena de dues xiques que van a molestar a altra xica que no hi ha fet res.

  (per acabar)

 3. Carla Becker i Alejandra Addams (CÑ's) 1º Bach Humanístic

  Bona vesprada, avui hem decidit comentar aquest vídeo, ja que coneixem a una xica que ha patit bullying durant el seu període escolar, per part de alumnes de la seua classe. No obstant, es un tema que actualment està afectant molt a la societat. Moltes persones fan certes accions i no són conscients que es tracta de bullying, ja siga de forma física en la qual un individu és agredit per una o diverses persones, mental, en la qual es basa en insults i emocional, on et fan sentir-te menys que els altres a força d’humiliacions.

  En aquest vídeo hem pogut veure reflectits el bullying emocional i mental, el qual ho pateix un xiquet per la seua orientació sexual i una xiqueta. Els agressors d’aquests, son dos xiques manipulades per una altra companya que ho fa amb la finalitat de satisfer al seu nuvi.
  Com podem veure en el vídeo, la xica que pateix bullying s’atreveix a dir-li-ho a dues amigues seues, una d’elles li diu als assetjadors que la xica vol explicar-li-ho als professors i d’aquesta manera integrar-se en el grup. L’altra en ser advertida pels assetjadors que si la seua amiga ho explicava, ella pagaria les conseqüències. Més tard, mentre un altre xic patia bullying, per part de les mateixes persones solament per la seua orientació sexual, un alumne, el qual anteriorment havia fet bullying, s’acosta i li defensa, fent que els acusadors entraren en raó.

  Des del nostre punt de vista, pensem que els assetjadors tenen aquests actes amb les altres persones perquè no tenen atenció en cap lloc i així sentir-se millor amb ells mateixos. Aquest problema ha de ser tractat immediatament posat que molts dels adolescents actuals pateixen problemes emocionals i en alguns casos arribar fins al suïcidi. En la majoria dels casos els agressors decideixen fer-li bullying a les persones que veuen més febles o que tal vegada no es vagen a defensar, d’aquesta manera causar-los el major dany possible.

  Per a tractar aquests temes, haurien de conscienciar a la societat dels danys que li poden causar a una persona i així evitar aquests tipus d’assetjament. Per a açò, tenim fòrums d’ajuda i/o de conscienciació com aquest mateix “Els punys no parlen”, i pàgines com aquestes haurien de visualitzar-se en tots els col·legis i instituts, així a poc a poc situacions com la del vídeo acaben desapareixent de la nostra societat.
  Junts podem acabar amb l’assetjament!

 4. Héctor New

  Avui vull comentar el vídeo de “Nada será como antes-TFC” dins de l’apartat “Res no seria el mateix…”.

  Aquest vídeo m’ha tocat molt de prop perquè el meu cosí, no fa molt de temps, em va contar el que li va ocórrer a un company seu al col•legi: Aquest xic iniciava el curs amb normalitat i sense cap problema, però un dia, sense cap motiu aparent, uns xics un poc més majors que ell van començar a molestar-li i a insultar-li.

  La gent pensava que els xics majors i ell eren amics i que es deien eixes coses en broma, però no era així.

  Aquest xic va començar a deprimir-se i a perdre les ganes d’anar a l’escola. Un altra persona, amiga del xic es va adonar de el que ocorria i va tomar mesures. Els dos amics van parlar amb un professor i tot es va solucionar. Els xics majors es van disculpar perquè no s’adonaven del que feien i no el van repetir, al final tots es van fer amics.

  A mi em sembla que un dels principals objectius que hi ha que tomar per a poder solucionar aquest tema del bullying es conscienciar a la gent de que hi ha certes actituds i comportaments que poden semblar inofensius i divertits per a tots però que en el fons fan mal.

  Dic açò perquè en molts casos, els causants d’aquestes agressions, tant verbals com físiques, no se n’adonen del que estan fent i pensen que com a ells els fa gràcia, als demés també.

  Per a finalitzar vull dir que les xarrades que es donen als col•legis sobre aquest tema deurien d’estar principalment enfocades als comportaments adequats i no adequats als centres perquè açò pot fer que la gent siga conscient del que fa.

 5. Sara Fuller

  En aquest apartat hi ha dos vídeos que parlen sobre el bullying. Un ens mostra diverses persones dient oracions que podrien ajudar en casos d’una persona que l’estiga passant mal o que l’estiguen fent bullying. I l’altre era com una «pel·lícula» que contava una història de bullying.
  Aquesta «pel·lícula» hi estava separada per diversos actes, en el primer ens ensenya l’escena de dues xiques que hi estan molestant a una xica que no ha fet res. En la següent escena ens tornen a mostrar a la mateixa xica d’abans plorant en uns dels banys i així és com arriba una amiga seua per a veure com està i per a ajudar-la i aconsellar-li sobre anar als professors. Amb l’amiga, arriba també altra xiqueta que després el que fa és anar a contar-li als bullyings el que està ocorrent i el que va a fer la xiqueta respecte a aquests maltractes.
  Al final de la història hi ha una persona que s’enfronta a aquests bullys, quan parla amb ells els fa reflexionar i pensar un poc més a les xiques i sobretot a una xica que era manipulada pel seu nuvi.
  Aquestes dues situacions representen històries que ocorren en la vida real, a persones de totes les parts del món, inclòs pot ocórrer a algú dels teus amics o a tu mateixa. Fes cas del primer vídeo, aprén d’aquestes situacions i no permetes que es repeteixen, fes tot el que hi estiga en la teua mà per a detenir el bullying.

 6. Noelia Mill y Ana Zambrano

  Aquest vídeo és part d’un projecte creat per Víctor Antolí, director de l’Escola Municipal de Teatre de Castelló. El seu objectiu és acabar amb l’assejament escolar i el ciberbullying. Aquest treball s’anomena “Nada serà igual”.

  El vídeo comença amb un xic a la seua habitació mirant un vídeo que està fent-se viral a l’internet. Al vídeo apareixen xics i xiques a un institut, en aquest cas, el de Castelló, nomenat anteriorment, on el tema que tracten és el bullying, que, per desgràcia, continua vigent i la culpa és de tots. El bullying se sol donar als centres educatius de primària i secundària.

  A continuació, és junten adolescents per frenar la continuïtat temporal de l’assejament escolar, on informen sobre aquest. N’hi ha dos tipus: oral i físic. L’agressió oral es basa en rumors, insults, comentaris cruels i de més atacs de tipus verbal, mentre que la física es basa en accions violentes a la persona que és la víctima. D’altra banda, és molt important donar suport a la persona afectada i tractar d’ajudar-la en tot el que siga possible, ja que aquesta persona se sent molt a soles a causa d’aquests problemes socials tenen conseqüències, com podrien ser una baixa autoestima, diversos problemes psicològics i, fins i tot, el suïcidi. Tot això augmenta intensament a les xarxes socials i a l’internet.

  Si veus aquests problemes, no et pots quedar parat sense dir res ni fer res. Cal tractar de parar el conflicte tant prompte com siga possible perquè si no estàs col·laborant amb l’agressor. El vídeo té com a iniciativa manar, siga per aplicacions de missatgeria instantània o xarxes socials, un punt associant-lo que té el teu punt de suport per afrontar la situació més fàcilment donant-li a entendre que tu no et creus allò que diuen.

  Hem triat fer el comentari del vídeo, d’aquesta entrada perquè pensem que és un tema important que cal difondre tant com siga possible perquè aquest finalitze, ja que, a tu t’agradaria patir aquest problema? Veritat que no? Doncs ningú ho mereix, o almenys, això pensem nosaltres. Ajuda’ns a posar-li solució a aquest problema tant “popular” en aquests temps.

 7. Lucia Becker

  Hola, bona vesprada. Vaig a comentar aquesta entrada perquè parla del bullyng, un tema d’actualitat present en molts adolescents que provoca en ells molts malestars i inclús la mort.

  Els protagonistes del vídeo, son xiquets i xiquetes que estan fent una campanya nomenada “Res no serà el mateix…”, amb això volen conscienciar sobre l’assetjament que molts adolescents han patit i pateixen als institus. El bullyng pot ser tan físic con psicològic i està produït pels agressors, grup de persones que moltes vegades es trobem sota les paraules d’un que els diu el que tenen que fer. Com podem veure és el que passa al segon vídeo, els agressors fan cas al xic i ell no assetja si no que mana que els altres facen bullyng a les diferents víctimes que observem al vídeo.

  Aquesta iniciativa que ha dut a terme aquet institut hem pareix molt bona, ja que actualment està demostrat que un de cada deu alumnes sofreix assetjament escolar. Però no assoles existeix l’assetjament escolar, si no que cada vegada hi ha més i més casos d’assetjament a través de les xarxes socials, el conegut “ciberacoso”. Aleshores hem de combatre això, perquè la gent que ho sofreix deixe de patir i puga estar bé amb si mateix i amb la resta.

  Però com podem acabar amb el bullyng? Doncs, es difícil perquè hi ha una quantitat molt alta però mitjançant campanyes, xarrades, projectes…en resum, amb moltíssmes activitats que ajuden a les persones que ho sofreixen i així puguen deixar de sentir-se assoles, a més poder convèncer als assetjadors a que deixen de fer-ho seria una molt bona alternativa. Però a més a més, la millor alternativa per acabar amb el bullyng és no mirar cap a un costat quan observem que algú està assetjant a alguna persona, perquè si mirem ens convertim en observadors una part fonamental en un assetjament. Si donem la cara, les persones agressores es donaran comte de que es troben assoles i acabaran perdent per si assoles.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s