Alboraig 2021

Entrada d’Àngels Martínez Bonafé

Hola!!! Reprenem l’activitat a ELS PUNYS NO PARLEN perquè 34 ALUMNES I TRES PROFESSORES hem passat dos dies a l’alberg d’ALBORAIG plantant un arbre que vos volem mostrar. És l’arbre de CULTURA DE PAU, i l’hem portat al nostre institut Isabel de Villena.

Per fer-nos persones cultes i pacifistes hem fet les següents activitats:

  1. Hem vist que el CONFLICTE pot ser respost de diferents formes: OCULTAR-LO i fer com que no el veus, RESIGNAR-TE i aguantar el que t’imposen, COMPETIR i dominar a l’altre/a o bé, NEGOCIAR I COL·LABORAR. Nosaltres volem optar per negociar i col·laborar, però NO ÉS FÀCIL. Per aprendre, hem donat un segon pas.
  2. Diferenciar les POSICIONS de dues persones enfrontades de les seues NECESSITATS. Es veu molt clar en el conte de la taronja i les dues germanes que representaren Erika i Núria, i altres exemples que veiérem per equips.
  3. També veiérem que hi ha imposicions que ataquen els DRETS HUMANS de persones de grups socials als quals se’ls nega poder, com ara les dones, persones amb opcions sexuals diferents de la majoritària o que venen d’altres parts del món i no tenen diners. Davant d’això decidírem que la cultura de pau ens ha de portar a ACTUAR, a denunciar allò que veiem injust i a defensar la persona o grup que està en posició més dèbil.
  4. No podem esperar que siguen altres els que milloren el món. Cadascuna de nosaltres  havia de  fer una Fulla per a l’arbre de cultura de pau amb una frase que començara per  “JO….”. Així que estiguérem aprenent tècniques d’ESCOLTA ACTIVA , que ajuden a fer que persones que estan sofrint un conflicte se senten recolzades i troben SOLUCIONS PACÍFIQUES en les quals LES DUES PARTS GUANYEN.

Férem teatre, veiérem una pel·lícula, passejarem pel costat del riu, ens coneguérem més i ens regalàrem fulletes de tardor amb algun adjectiu que reflexa com ens han vist les que han format el nostre equip… i entre totes i tots  HEM FET UN ARBRE MOOOOOLT BONIC.

Tot això ho hem viscut les 36 PERSONES següents 

De 1r d’ESO: Tatiana, Josevi, Octavio, Andrea, Maria, Marcos, Ayxel, Jana, Sonia, Bianca, Elena, Aitor, Alejandro, Miguel, Rosa, Alfonso, César, Natalia i Lucas.

De 2n d’ESO: Sandra, Nora, Susana, Anny, Sofía, José María, Simón, Patricia, Rebeca i Alba.

De 3r d’ESO: Marcos, Iván i Ian.

De 4t d’ESO: Erika i Núria.

Profes: Carolina Andicoechea, Gabriela Amat i Àngels Martínez 

De tot açò podeu veure FOTOS ACÍ

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s