Un comentari

  1. Andrea Nelken i Eric Marston

    Bon dia

    Hem elegit aquesta entrada perquè pensem que és interessant parlar d’aquest tema ja que és una cossa que vegem tots els dies en el nostre institut i no li donem la importància que li hauríem de donar perquè realment és una cossa alarmant i seria, i creguem que hauríem de ajudar a la gent que pateix una cosa d’aquest estil.

    El primer que voldríem destacar del vídeo és que aquestos dos xics han fet molt bé en fer aquesta prova en un centre en el qual hi han moltes persones i en el qual podríem veure les diferents postures que prenen aquestos i donar-lis l’enhorabona pel treball que han fet ja que pensem que servira de gran ajuda per a conscienciar a la gent d que han d’actuar contra el bullying, no vore el problema i ignorar-lo.

    Hem pogut observar com la gent feia dos cosses diferents. Uns donaven l’esquena al problema que tenien davant encara que lis pareguera alarmant i se n’anaven o feien com si no passara res per evitar ficar-se en problemes i això és realment el que fa la gent, evadir el problema i pensar que es va a solucionar a soles i això no és així o també pensen que com no els passa a ells es el mateix però realment no saben que si no ajuden estan fent el mateix que esta fent el que acosa perquè són còmplices d’una agressió. Per altra banda hem vist també que hi ha més poca gent però al menys hi ha algú que si que es clava en mig del que està passant i interropeix eixe moment i eixa és realment la posició que hauríem de pendre davant aquestes situacions. Perquè si pensem que és incorrecte i ens queixem sentats al sofà no serveix de res, el que hem de fer es actuar! No només per a parar el bullyng sinó per a acabar amb les injustícies, hi ha que eixir al carrer i involucrar-se.

    Nosaltres pensem que hauríem d’ajudar a la gent acosada i afectada pel ‘Bullying’ ja que no es té que permetre que ningú mane de ningú, i que cadascú faça el que vulga sense fer mal a ningú i a més qui és l’altra persona per a manar de nosaltres i de les nostres cosses? I encara que a voltes no ens adonem realitzem comentaris o agressions que ens poden semblar una ximpleria, però que en realitat poden estar afectant motíssim a l’altra persona.

    Un comiat.

  2. yasmina i almudena

    Nosaltres recomanem este vídeo perquè hi ha moltes persones que patixen bulling i hem de remeiar-ho.

  3. elena stone

    Hola bon dia,
    Aquesta entrada tracta sobre el “bullying´´ en els instituts, carrers… Al meu institut hi ha bullying´´ amb una xiqueta d’ESO.

    Ella és una xiqueta normal però com no té ninguna amiga i vol fer amics però no sap, aleshores es posa molt nerviosa i ens afeixuga als demés.

    La gent diu que ella és mala persona, i que no t’ajuntes amb ella perquè si no et complicarà la vida. La insultem, li diuen disbarats…

    Aleshores com a mediadora que sóc i si vosaltres sou mediadors, per què no feu una mediació amb ella i qui la insulta?

    Si coneixes a una persona del teu institut, col·legi o universitat, fes-ho, així fas la tasca d’un bon mediador.

    Ella no es pot controlar quan la insulten i com és mediadora ella no hauria d’insultar però com la insultem, ella també ho fa. Tota la vida ha sigut així per a ella i jo la vull ajudar.

    Si ets mediador tu també la voldries ajudar?

  4. AINHOA MOTT I SHEILA NELKEN

    Hola, aquesta entrada tracta sobre dos homes que fan una espècie de broma relacionada amb el “bullying”. Aquesta tracta de que un dels dos xics és acusat per l’altre, consisteix en que la gent s’ adone de que no fan res al respecte, és dir, que no es paren a separar-los, sinó que passen totalment per evitar la discussió. Primerament la gent preferix anar-se i no saber res del que passa dins d’aquest conflicte, pensen que no és el seu problema i no els importa el que passe al seu voltant. Després la gent intenta fer alguna cosa per tal de resoldre aquesta baralla, fent una mediació, parlant amb l’acusador, o bé protegint a l’acusat. Finalment ells conten l’idea que havien tingut i la gent que els ha procurat els demana disculpes per no ajudar a aquest cas.

    Pensem que és una bona idea perquè s’adonem de que el “bullyng” és una de les coses que no hem de fer, hem de tindre en compte que la gent(si ens acusaren o ens amenaçaren) no faria res. El que intenten explicar al vídeo és que no hi haja i s’acabe aquest problema a Amèrica, perquè a soles unes poques persones han reaccionat, si aquest cas no existira actuaríem tots, però ni tan sols la meitat ho han fet. Poques persones al vídeo han intentat separar-los i resoldre aquest conflicte perquè tenen por de que l’acusador puga fer alguna cosa roïna amb ells. Realment molt poca gent haguera tractat de separar a aquestes persones perquè com ja he dit abans temen a l’agressor o almenys no volen posar-se dins dels problemes dels demés.

    La conclusió és que quan hi veges dues persones o més barallant-se, sigues mediador /mediadora, o no, has de parar-les. Si la gent no fora tant egoista no tindrien aquest tipus de problemes que tan sols una broma pot fer-li patir o tindre por a moltes persones. També pensem com a conclusió que una petita broma com aquesta pot afectar a persones que t’envolten, evitar el problema no et va a fer mal, deixar a ambdues persones fent-se mal una a l’altra sí, a aquestes persones sí els afectarà que no els ajudes a la teua defensa. Ja no és per que l’acusen o l’amenacen sinó perquè veuen que tu no els ajudes a evitar la situació. Quan no siguem tan males persones o quan ens passe a nosaltres, s’adonarem.

  5. Retroenllaç: Actua! | Els punys no parlen
  6. Andrés Casco Peña

    En este vídeo se ve que algunes persones no tracten de ajudar al xic para defendre-ho, però altra gent si que ajuda al xic i això és molt bé, també hi ha gent que se posa a fer bullying al que estava fent bullying al xic i això no se pot fer.
    En el vídeo pots veure com la gent reacciona al bullying com pot ser el xic en el minut 1:58 , com pot ser la xica en el minut 2:20.
    Al principi del vídeo la persona no ajuda i se va quedava mirant.
    FI

  7. Cristian Becker

    En aquest vídeo podem veure com un xic és assetjat per un altre davant de la gent, i en moltes ocasions observem com aquest “públic” no fa res per detindre l’agressió i continua caminant.

    No és una situació que jo haja vist massa vegades ací a Espanya però pareix que als Estats Units és molt freqüent. És un tema que té una certa prioritat a l’hora de ser eliminat, però pense jo que no és la gent sinó que són la societat i l’educació els que tenen el problema, ja no són capaços de formar a les persones correctament per tal d’evitar aquest tipus de conflictes. Únicament els que tenen la valentia suficient o els majors són capaços d’enfrontar-se a la mala gent que fa aquest tipus de coses.

    En conclusió, si volem eliminar qualsevol tipus d’agressió al món, des dels maltractaments familiars fins la guerra, hem de canviar la nostra societat, per una on la violència no estiga tan sols mal vista, sinó que es considere com una acció completament inacceptable.

  8. Raquel Stone

    La veritat és que el vídeo crec que és molt apropiat. El fer una càmera oculta dóna l’oportunitat a la gent de veure la seua reacció després i reflexionar en el que han fet.
    Hem pogut veure que quasi tota la gent passava de la situació, segons ells per a no ficar-se en problemes. Però el fer els ulls grossos ja és un problema, perquè es podria evitar un final desastrós i, tanmateix, la gent sols pensa en sí mateixa en lloc d’ajudar a la víctima. Si estiguérem al seu lloc ens agradaria que passaren de nosaltres? És clar que no. Aleshores hem de fer el mateix nosaltres quan vegem una ocasió com aquesta. Perquè, sinó, com diu el títol, som còmplices. I pot ser no ajudem a algú en aquest cas i després ens assabentem de que li han donat una pallissa, per exemple. Com ens sentiríem? Jo almenys malament perquè he tingut l’oportunitat d’evitar-ho i no l’he fet. Em sentiria culpable.

    Per això, el que ha fet aquest xic posant una càmera oculta és molt encertat i apropiat perquè com podem observar al vídeo, la gent que passava i després es veu és com si es sentira avergonyida de la seua actuació i, pot ser, la propera vegada se’n recorde i no ho torne a fer.

    La meua conclusió és que hem de parar el “bulling” i sempre ajudar a la gent en aquesta situació quan nosaltres siguem testimonis visuals.

  9. Luismi de Gouges

    SI NO FAS RES, ETS CÓMPLICE .

    Aquest vídeo tracta sobre uns xics que fan un experiment:
    actuen fingint una falsa situació de bullying i comproven si la gent d’al voltant reaccionen.
    Poca gent reacciona inclòs si el tenen davant la cara

    Aquest vídeo m’ha agradat perquè fa vores a la gent que en una situació real de bullying tenen
    que reaccionar perquè si son neutrals s’estan posant de part de l’opressor

  10. Lucía Becker i Rubén Kent

    Aquest vídeo ens a agradat perquè ens a ensenyat que quan veiem pel carrer a una persona fent-li bullyng a una altra hi ha que ajudar-los per a que resolguen el problema.

    Es veritat que nosaltres com som de primer no podem resoldre problemes de gent més major, com de 18 anys.

    També e vist en aquest vídeo que les persones quan hi ha un problema no les ajuden, i siguen el seu camí.

    OPINIÓ:
    Les persones que han fet aquest vídeo han tingut una bona idea per a vore la reacció de les persones al vore aquesta situació.

    FET PER: Lucía Becker i Rubén Kent.

  11. Retroenllaç: CÒMPLICES | Els punys no parlen

Deixa un comentari