“Frisbee” i la pressió del grup

Curt suec “Frisbee” (Dir: Urban Skargren, 2007). Conta la història de Richard, un jove que pateix bullying, i Emma, una nova xica que arriba a l’institut i comparteix amb ell l’afició pel frisbee.

2 comments

 1. Edu Davinson

  Frisbee és un curtmetratge de Suècia escrit, dirigit i produït per Urban Skargren en 2007.

  En aquest es compta la història de Richard, un jove que viu bullying en el col•legi i Emma, la seua nova amiga que s’ha mudat de ciutat i li està costant fer amics. Ells es van conéixer gràcies al frisbee golf, esport que ells dos practicaven en unes pistes especials. Però Emma no vol reconéixer Richard per por i per vergonya del que la gent de la seua classe puga dir o pensar sobre ells. No obstant això, al final ella es cansa d’eixa situació, és a dir de tindre dos cares.

  Un dia en classe quan tota la gent estava especulant sobre ella i Richard, es va alçar i va parlar en defensa d’ell, i va llançar un missatge que ens fa pensar a tots si de veritat cal riure’s d’algú per que siga diferent de la que coneixem com a societat.

  Aquest vídeo ens fa veure una vegada més la crueltat de la societat actual i de la falta de raonament i trellat d’algunes persones. Reanar-se’n i excloure a algú perquè siga lleig o simplement siga diferent de tu? Desgraciadament açò passa dia després de dia en tots i cada un dels països del món, inclús en els millor qualificats.

  Quelcom que diferència este curtmetratge de la vida real és la reacció que té Emma al final del vídeo. Ella el que fa és defendre Richard i parla davant de tota la classe perquè recapaciten. No obstant això en la vida real, molt poques persones tenen la suficient voluntat d’enfrontar-se a un col•lectiu més gran, ja siga per por, o per acabar exclosos com la persona a qui vols defendre.

  Torne a repetir-ho, esta societat necessita un canvi radical, perquè l’odi va augmentat cada vegada més, i encara que siga menys, cada nou cas de bullying és pitjor que l’anterior. Necessitem gent que tinga valor d’enfrontar-se amb els acaçadors, i açò comença amb nosaltres, els que més solem veure este tipus de comportaments.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s