Enganxa’t 2017

Els alumnes Elena Ramos, Sandra Navarro i Raül Abella i la professora Pilar Soto vàrem fer una activitat el dia 25 d’abril del 2017 a l’institut Malilla. L’objectiu de la xarrada era treballar i fomentar la conscienciació de la violència de gènere en els estudiants dels equips de mediació.

La magistrada Hermínia Rangel va dur a terme la xerrada junt al director de l’institut Malilla i el coordinador de mediació de tots els equips de mediació.

Primerament vàrem anar a l’institut, i a la entrada trobàrem una escultura plena d’ulls amb frases de reflexió que els diferents instituts havien fet. Desprès vàrem entrar al saló d’actes on la magistrada i els alumnes ens esperaven.

Durant la xerrada, una de les xifres que més ens va sorprendre és que segons l’ONU havien arribat més de 130.000 denúncies de violència de gènere cap a la dona en 2016. Moltes d’aquestes denúncies no són en primera persona, sinó de les persones del voltant ho denuncien quan el grau de violència ja és molt alt i se n’adonen, majoritàriament és la família qui ho fa més sovint. També ens comentà que existeixen tres tipus de violència de gènere: psicològica, sexual i física, i que totes aquestes violències es poden denunciar. Recordem també que digué que la majoria de la violència comença amb «micromasclismes» que de vegades no veiem, no som capaços d’observar-los i van a més.

Les nostres propostes per tal de contribuir a superar aquesta violència són: fer una xerrada reflexionant sobre la violència de gènere en les tutories; que vinga una xiqueta  que haja eixit de la violència i ens conte com va aconseguir fer-ho, i teatres i vídeos amb situacions de violència.

Acta feta per Raúl Abella

One comment

 1. Sandra Roussel

  Doncs bé, com es pot observar en les fotografies jo vaig estar allí, fa uns anys , ja que era part de l’equip de mediació de l’institut.
  La veritat és que va ser una de les millors experiències que vaig viure a l’equip de mediació, ja que vaig anar, al costat de dos companys de l’institut, a l’IES Malilla, on es varen ajuntar, els equips de mediació de diferents centres, perquè ens donaren una xarla.
  Cada any en aquest tipus de concentracions hi ha una temàtica, en aquest cas, el tema anava, sobre la violència de gènere i va ser molt interessant, ja que varen traure a una jutgessa que portava aquests casos de violència de gènere.
  Ens va comptar diferents casos i algunes de les dones acabaven mortes, a causa de diversos factors o perquè l’home l’havia assassinat en el mateix moment o perquè la dona hi havia posat una ordre d’allunyament, però aquesta se’l saltava per a que es reencontrara amb el seu home, un dels casos que més em va impactar i crec que a la jutgessa també, va ser el d’una dona que es va saltar l’ordre d’allunyament i el seu home, la va cremar de coll cap a baix.
  La veritat és que en aquesta sessió vam aprendre molt sobre que és la violència de gènere, com tractar-la, com actua la llei davant d’aquests casos. També com detectar els micro masclismes que és on comença tot.
  Va ser alguna cosa molt especial per a mi i que crec que no vaig a oblidar en la vida o per un temps, ja que no sempre tens l’oportunitat de parlar amb una jutgessa i que encara et conte alguns dels casos que han passat per les seues mans.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s