Compartim ADN o humanitat?

En aquesta campanya del cercador de viatges Momondo (2016) es mostra un experiment: 67 persones de diferents nacionalitats se sotmeten a una prova d’ADN. En una entrevista prèvia veiem que en general són tots molt patriotes; però quan arriben els resultats de la prova genètica, es troben amb una inesperada sorpresa.

Sense dubte, el vídeo està molt ben fet, i els participants s’emporten una gran lliçó. Però trobe que té un rerafons massa biologicista i em venen preguntes: Compartir la mateixa sang és la raó per a estimar-nos? Si no fora així, en lloc d’amics seguiríem sent enemics? És necessari compartir ADN per a respectar i estimar les altres persones?

Anuncis

4 comments

 1. Héctor New 1º Bach Ciencias

  A aquest vídeo, “El viaje del ADN”, es mostra a un grup de gent molt patriota dels seus propis països com Gran Bretanya, Cuba, França, Islàndia, etc. Tots defenen que son 100% del país que procedeixen i de cap altre. Aquestes persones passen per un estudi del seu propi ADN. Quan reben els resultats els participants s’adonen que no són tan “purs” com ells creien. Ningú d’ells és més d’un 40% pertanyent al seu país i tenen part de les nacionalitats que al principi del vídeo diuen que no els agraden.

  El racisme es un altre problema que al segle 21 hauria d’estar solucionat. Actualment, hi ha gent amb menyspreu cap a altres cultures o races i aquestes persones es pensen que son millors que eixes cultures pel simple fet d’haver nascut en un lloc diferent, com si es triara on o de qui es naix.

  Aquest experiment, el que es mostra al vídeo, es un gran mètode per a convèncer a la gent de que també tenen part de eixes races que critiquen. Al fer-les veure que ells també formen part d’eixos grups de gent als que deprecien, veient-se ells com els depreciats, perden eixe patriotisme radical i se n’adonen que en realitat tots som humans que vivim al planeta Terra.

  Es veritat que la forma de fer que el racisme s’acabe és la de consistir a ensenyar a la gent a respectar-se entre si pel simple fet de ser persones i no per una prova d’ADN. Però estudis com aquests ajuden a conscienciar als més radicals de que no hi ha races pures i ningú es 100% d’algun lloc, sinó que tots som de totes parts.

  En conclusió, opine que la gent s’ha de respectar entre si per ser humans, dona el mateix el lloc de procedència, el sexe, l’orientació sexual o el que es desdejuna pels matis. Tots i totes som persones i ens mereixem ser tractats com tals.

 2. Vanessa de Arco 1º BachC

  Aquesta entrada tracta sobre l’ADN, la relació que guarda l’ADN de cada u amb la resta de les persones que habiten al món. La gent realment no sap la seua procedència, hi ha’n estudis que es dediquen a estudiar detalladament el teu ADN, esbrinant la relació que tens amb els països del món.

  Les persones es posen la seua procedència, però el que no saben és que tots estem relacionats amb tots els països i,per tant, amb totes les persones. La gent es sorprendria si sabera el percentatge que té de cada nacionalitat. En aquest vídeo es presenten una sèrie de reaccions reals davant els resultats d’aquests.

  Les persones que intervinguen en aquest vídeo, responen a la pregunta sobre si no li agrada alguna nacionalitat en concret, si no es porta bé amb alguna… i alguns donaren noms concrets de països. I en els resultats eixiren un percentatge d’aquest país en el seu ADN.

  Amb açò voldria destacar la vertadera importància que té aquest. No s’ha d’infravalorar cap nacionalitat, ni menysprear, etc., perquè tots vivim en un mateix món, amb cultures diferents, però tots estem connectats, i una prova molt característica d’aquest és l’anàlisi de qualsevol ADN. Tots tenim una menudeta part de tot el món, i una més gran que és la que consideràvem nostra única nacionalitat. Aleshores, aquest fet ens fa recapacitar que no som més que ningú, tinguem la nacionalitat principal que tinguem, no som més que ningú, ací entrarien temes de racisme.

  En conclusió, el nostre ADN ens pot sorprendre molt més del que ens podem imaginar, fins al punt de mostrar-nos científicament el relacionat que estem els uns amb els altres. I amb açò ens dóna la lecció de què no hi ha nacionalitats inferiors o superiors, i si et penses el contrari, ací estarà la ciència per recordar-te que tu també formes part d’aquell lloc que estàs infravalorant.

 3. Adriana Světlá

  Aquesta entrada tracta sobre l’ADN, en concret, la relació entre les paises i gent. A cada u li fan una prova d’ADN i així aconsegueixen esbrinar sobre la relació entre la gent i diversos països perquè la gent realment no sap d’on procedeixen.
  Aquesta prova consisteix en el fet que han escollit diferent gent de diferent nacionalitat que són patriotes, és a dir, són molt orgullosos del seu país. Ni es poden imaginar que estigueren d’una altra nacionalitat. Els científics han preguntat si no els agrada un país en concret i van a respondre tots. U va dir que odia Alamània, l’altra que ni agrada Turquia, no per la gent sinó que pel govern, etc. A alguns li va a salir un percentatge d’aquest país. La gent estava molt sorpresa dels resultats i una xica que és de Kurd que és un poble indoeuropeu va tindre un cosí entre els participants que ni sàpiga que existeix.
  També crec que està molt bé i està bé que hi ha científics que es dediquen a aquest estudi perquè així podem conéixer la nostra arrel i la nostra procedència. Això és una prova important perquè si tots anàvem a conéixer aquestes dades no hi havia tant racisme i patriotes perquè tots tenim procedents de diverses paises i per això si em vaig nàixer en un pais no significa que sóc d’aquest país. En realitat tenim més en comú als països del que ens creguem. Tenim més d’una nacionalitat i això hi ha de tindre en compte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s