Aprenent a mediar (sessió 9)

Acta de la novena sessió de Mediació del curs 2014-2015. 29 d’abril de 2015.

26 persones assistents 21 alumnes. 1A (10), 1B (3), 1E (1), 2A (2), 2B (1), 4b (2) i una alumna convidada. 5 professores: Anna Frias, Pilar Soto, Rosa Sanz, Àngels Martínez, i Rosa Sanchis. Horari: 15.00 h a 17 h Lloc: Saló d’actes.

Ordre del dia:

  • Les dotze típiques, l’escolta activa i els passos de la mediació.

Desenvolupament de la sessió

Es llegeix l’acta anterior i s’aprova.

Comencem el treball llegint les tècniques d’escolta activa: mostrar interés o empatia, clarificar, parafrasejar, reflectir i resumir.

Després llegim les 12 típiques, que són tècniques poc eficaces per a tindre èxit en la mediació: manar, amenaçar, sermonejar (o donar lliçons), aconsellar, consolar, donar o llevar la raó, insultar, ironitzar, interrompre, llevar importància i ignorar.

A continuació, mirem els vídeos que gravàrem al Saler fent una mediació i els analitzem, intentant millorar.

Eva i Lucia ens conten la seua participació, en representació de l’equip de mediació del centre, en un encontre de professorat interessat en la mediació.

Les persones que anaren a la formació del Saler ens conten la seua experiència i ens acomiadem amb un aplaudiment a Daniel i Alejandro per haver cuidat tan bé dels més menudets.

(Dibuix que Teresa feia durant la sessió de mediació i que resumeix a la perfecció com d’importants són els sentiments en els conflictes)

sentiments_elspunysnoparlen

2 comments

  1. Begonya Bécker

    Els sentiments són importants en aquesta vida. No ens han de danyar perquè per exemple la camiseta tracta de l’amor. El que vol dir és que algú li ha trencat el cor a un altre, pot ser que enganyant-lo o deixant-lo o qualsevol altra cosa. Però no s’ha de fer això perquè quan tu li dones la teua confiança a algú o li dius el que sents, no és per a que ell et faça mal ni per a que es burle de tu. Jo crec que és això el que vol transmetre la camiseta i el símbol que té.

    Jo crec que un sentiment és una cosa única, dóna igual que siga d’amor, tristesa, alegria… perquè quan les persones obrim el nostre cor a altres, significa que tu confies en ell i penses que no te va a defraudar, i moltes vegades no passa això. Pel contrari el que passa és que els teus amics es burlen o li ho van contant a tot el món i això no pot ser. S’ha de començar a tractar bé les persones i els seus sentiments perquè a ningú li agrada que li facen això. I tots els que es burlen d’altres i es riuen, crec que s’haurien de posar en el seu lloc i a vore quan duraria el seu somriure.

    El dibuix m’ha agradat molt perquè representa molt bé el que vol dir.

  2. Retroenllaç: Els punys no parlen 2014-15 | Els punys no parlen

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s