26 comments

 1. begoña beker

  Aquest vídio va de que una dona es putja damunt del avio i li toca con una persona de color al costat, ella li diu a la a acafata que si li podien cambiar de joc perquè al seu costat sabia sentat una persona de color i a saber que li podia fer la acafata le diu que fara el que puga que se lo preguntara al capitan ella se va i cun torna le du el capita a dit que si ah pogut encontrar un joc en clase vip que sent molt que saja tenit que sentar al costat duna persona aixina i l diu al xic de color que li acompañe i la dona es queda amb una cara.

  Jo crec que no pots jutjar a les persones por el seu color de pell perquè en aquest mon totes les persones som iguals ai dos de persones les bones i les males i tot el mon pot ser bo o mal així que no se ha de jutjar a les persones por la tonalitat que tingan si no per como som i ni així perquè antes de jutjar a altres persones jutjate a ti mateix i et donaras conta que no eres perfect i que tot el mon te defectes i que no es pot jutjar a una altra persona peraixo perquè ells no eligen com volen naixer .

  Ami me ha agradat el vidio perquè te indica que no totes les persones som racistes i que ni ah que posar a cadascu en el seu lloc

 2. Jose Mot

  Aquest vídeo tracta de que el racisme es molt mal i que ningú. Al principi tot comença en un avió on es senta una dona que es racista i que s’assenta al costat de una persona de color i li diu a la a safata que no vol estar alcostat de un negre i si havia un altre lloc lliure.
  Al final la a safata diu que ha encontrat un lloc lliure i que estiga amb una persona tant despresiable.
  Però al final li ho diu a la persona de color i la dona es queda decepcionada por lo que ha fet i
  perquè tot el avió se està burlant de ella.

 3. Kevin ust

  Aquest vídeo tracta d’una senyora que es senta al costat d’una persona de color en un avio, la senyora li diu una hostessa que si li pot canviar de lloc, que no volia anar amb una persona de color i que fera tot lo necessari per ha que la canvien, la hostessa es va ha parlar amb el capità
  i la hostessa torna, li diu que lo sentia, que no sap com la ha deixat incorporarse al costat de aquesta persona, la senyora va alçar-se però la hostessa no es referia ha la senyora, es referia al home de color, li havien encontrat un lloc en primera classe para no estar al costat de semblant ser humà.

  Lo que va ha decidir el capità me va a alegrar molt, la senyora per ser blanca no te mes dret que altra de color, per que tots soms iguals.

  Les persones que son com aquesta senyora me donen una ràbia

 4. pablo thomson

  En aquest vídeo es mostra que una dona el diu a la asafata si pot cambiar de siti i el diu que la classe econòmica esta completa, i ella se ho comunica al capita i el diu que si que pot cambiar a primera classe, esplican-li a l’altre senyor que disculpe les molèsties de tindre una persona despeciable al seu costat i la dona va creure que el ho dia a ella quan es va levantar ella la asafata el aparta i passa el altre home, i ella es da la volta amb mala cara.
  jo no comprenc com una persona que pareix tan formal i educada pot fer ses coses tan miserable pel color de pell sense conocer-lo.

 5. Sonia Stone

  Aquest vídeo tracta sobre una senyora que va en un avió i al seu costat té a un xic de raça negra, aleshores crida a la hostessa i li demana que li trobe un altre lloc en els assentaments de classe econòmica, ja que no vol tindre al xic al seu costat. La hostessa va a parlar al comandant per a solucionar el ”problema”, i torna dient que ha trobat un bon lloc i que no té que estar amb una persona tan menyspreable. La senyora pensa que li diu a ella però el nou assent és per al xic.

  La meua opinió sobre aquesta entrada del racisme és que el capità ha fet molt bé en posar a la senyora en el seu lloc perquè no som ningú per a jutjar a les persones per ser ”diferents”, ja siga per seu tono de pell o qualsevol altra cossa sense conèixer-la realment.

  En conclusió, el vídeo m’ha paregut molt interessant i està molt bé perquè és un bon exemple de com fer front a una persona racista com aquesta senyora, perquè en la nostra societat segueixen haguent persones tan roines que siguen capaces de menysprear a altres com la senyora del vídeo.

 6. Richard

  En aquest vídeo tracta de una dona que esta en un avió i es senta al costat de un negre i llama a la hostessa i li diu que si no hi ha ningú seient que este lliure perquè no vol estar amb el negre,la hostessa li diu que va parlar amb el capità,després li diu que el capità era capaç de encontrar un seient en primera fila i també li demana disculpes per que es increïble que un passatger tenga viatjar al costat de una persona tan despreciable,la senyora s’alça i la hostessa li estaba parlant al negre i li diu que si el vol acompanyar.

  La meua opinió es que no hi ha que tractar a les persones d’un altra manera perquè ten un color de pell diferent.

 7. esther roussel

  Aquest vídeo tracta del racisme de una senyora en un avió,que on s’asseurà te al costat un senyor de color i aquesta senyora raciona de forma racista i crida a la hostessa i li diu que si la poden canviar de lloc perquè no pot assentar-se amb un senyor de color. Finalment acaben canviant al senyor a primera classe.

  La meua opinió es que esta senyora esta quedant en ridícul per la raó de demanar altre lloc per tindre al costat una persona de color.

  M’agrada molt la part on canvien a ell perquè ell no té la culpa que li diguen això. En realitat se’l mereix perquè primer no el tindrem que tractar diferent i segon la senyora s’ha passat molt fent lo que ha fet. Per la meua part tindrem que parar amb aquestos casos de racisme perquè per exemple jo no entenc a la senyora quan demana un canvi de sit,perquè el demana que te va a fer el senyor,per a mi no te va a fer res per ser igual que tu i totes les persones que hi ha al món. La gent el tendria que saber que perquè tingues un color diferent,ets diferent.

  En conclusió,la gent es passa molt con el racisme i tindrem que posar li fi a casos com este.

 8. Pau Goldman i Jaume Wolf

  POSA EL RACISME AL SEU LLOC

  El vídeo que acabem de veure tracta sobre una senyora racista que entra a l’avió i al costat del seient que s’anava a seure hi havia una persona de color. La senyora crida a l’hostessa i li demana que per favor li canviara de lloc perquè no pensava anar al costat d’una persona de color. L’hostessa li respon que anava a parlar amb el capità de l’avió a veure si podia trobar-li un seient en primera classe. Al cap d’una estona l’hostessa torna i el diu que ha trobat un seient, la senyora s’alça pensant que era ella la que anava a l’altre seient però l’hostessa es referia a la persona de color i li demana disculpes per haver estat segut al costat d’un senyora tan racista i intolerant.

  La nostra opinió personal del vídeo es que el que fa la senyora està molt mal i que ninguna persona ha de ser menys apreciada per el seu color, raça, estatura, forma física, religió… Per altra part ens ha paregut molt bé l’acció de l’hostessa i el capità al buscar-li un altre seient a l’altra persona.

  El vídeo ens ha agradat molt i el recomanem a les persones que pensen que es creuen superiors a altres que no son com ells.

 9. luismi de gouges

  POSA EL RACISME AL SEU LLOC

  Aquest vídeo tracta d’una senyora que te que viatjar en avio, però no vol anar asseguda al costat d’una persona de raça negra. Li demana a una hostessa que li canvie de lloc o faja alguna cosa per no estar asseguda amb el senyor del seu costat. Això fa que la hostessa li consulte al capità sobre que fer-hi degut a que no queden mes seients en classe turista. L’hostessa torna i li ofereix una plaça en primera classe al home de raça negra i de pas li recrimina a la senyora per ser racista.

  Aquest vídeo me a agradat. Diu la veritat sobre la situació racista (cada vegada en disminució) que sofreixen moltes persones. L’únic que no m’ha agradat ha sigut la traducció del vídeo.

 10. Sandra Becker

  Aquest vídeo tracta de una dona que esta en un avió i se senta al costat d’un negre , la dona esta incomoda i decideix cridar a la hostessa . La dona li diu que si li pot canviar de lloc , però la hostessa li respon que tots els assentes estan ocupats la dona li diu que u sent però no va viatjar amb un negre al costat i que fatxa alguna cosa . La hostessa decideix parlar amb el capita , després de un temps la hostessa torna per a dirle a la dona que el capita va encontrar un lloc en primera classe i també li diu que li dona disculpes perquè es increïble que un passatger tinga que viatjar amb una persona tan inapreciable. El xic es posa molt trist , però quan la dona estava alsance però la hostessa li posa la ma per a que no passe i li diu al xic que si le pot a compañar al altre lloc i la dona es queda un poc xafada però el xic es posa molt content.

  En mi opinió es molt desagradable encontrar-te a una persona així . La dona jutja al home per el color de la seua pell i això no es juts.

 11. Maria Becker

  Em pareix molt bé el que diu el piloto perquè la dona no té perquè queixar-se, la persona del costat és de color, si, i què? No hi ha cap de problema.
  Quan diu que li canvien el lloc el diu com si per ser negre li fora a fer alguna cossa o contagiar una malaltia. Però el que diu el piloto li serveix a la dona per a la pròxima vegada que no siga racista perquè no té raons per a ser-lo.
  Si una altra persona és diferent no passa res, és una persona igual i eixa persona no t’ha fet res per a que se li tracte així.

 12. danielmill352

  Aquest vídeo tracta d’una dona que no encontra cap lloc en un viatge en avió i te que assentar-se al costat d’un home de pell negra. Aquesta no vol assentar-se al costat d’aquest home, per tant crida a l’hostessa per a que li canvie de lloc. L’hostessa es va a la cabina del pilot i li diu el problema que hi ha. Després torna a on estava la dona i li diu que el capità era capaç de encontrar un lloc en primera classe, i que el també es disculpa perquè es increïble que un passatger tinga que viatjar al costat d’una persona tan desagradable. A continuació, la dona es creu que era ella la que s’anava a la primera classe però no, l’hostessa li diu a l’home que li acompanye a primera classe.

  Aquest vídeo m’agrada molt perquè el que li fa l’hostessa a la dona se lo mereix.

 13. LINDA Becker

  En aquest vídeo se tracta de una persona que era molt menyspreable perquè es racista .
  Que estaven en un avio i ella se sento al costat de una persona de color i quisso assentar en altre assento perquè estava al costat de el i la hostessa como no lo era pues canvio al negre del costat a primera classe por que la senyora era molt menyspreable.

 14. Adrián Feijoo

  Aquesta entrada ens presenta una situació que no hauria de ser considerada normal en els nostres temps, un acte de racisme en un avió, el qual afortunadament és eliminant donant-li una lliçó a la persona racista.

  Primer, en el vídeo apareix una senyora que no vol que al seu costat estiga asseguda una persona de color i fins i tot s’ho fa saber al pilot de l’avió mitjançant l’hostessa. La resposta que dóna el pilot és contundent: hi ha que fer un desplaçament a la primera classe perquè un passatger seu no ha de suportar una persona tan menyspreable. Considere que la reacció del pilot a aquest tipus d’acte és molt correcta, ja que lo millor per fer a una persona que no té cap respecte per ningú és fer que patisca eixe mateix sentiment d’aïllament social.

  En la meua opinió, no s’ha de permetre comportaments d’aquest tipus a l’actualitat perquè tots, indecentment del color, som persones i ens hem de tractar de la millor manera possible, ja que les persones de color no han fet res roí i no es mereixen les faltes de respecte que reben. Malauradament, sobre tot en els Estats Units, continuen els actes de racisme com en la ciutat de Baltimore, encara que semblava que això s’havia acabat. El que hem de fer és intentar eradicar aquest tipus de conducta i hi ha que començar per traslladar una bona conducta als xiquets, qui sense saber perquè discriminen a la gent de color. Eixa conducta no intencionada dels xiquets està present a l’hora de triar entre una nina de color negre o blanc, ja que sempre relacionen les coses bones amb la nina blanca i les roïnes amb la de color negre, com es va demostrar en un vídeo.

  En conclusió, el racisme, com altres tipus de discriminacions, és una conducta que en el nostre temps ha de desaparèixer. És veritat que s´ ha vist reduït el seu impacte però no és suficient, ja que encara continuen les discriminacions a pesar de les lluites per eradicar-ho. Per últim, hi ha que començar educant els xiquets en un ambient d’igualtat i bona convivència entre persones perquè així no es torne a patir racisme.

 15. jose kent

  En aquest vídeo es mostra que una dona el diu a la asafata si pot cambiar de siti i el diu que la classe econòmica esta completa, i ella se ho comunica al capita i el diu que si que pot cambiar a primera classe, esplican-li a l’altre senyor que disculpe les molèsties de tindre una persona despeciable al seu costat i la dona va creure que el ho dia a ella quan es va levantar ella la asafata el aparta i passa el altre home, i ella es da la volta amb mala cara.
  el vídeo m’ha paregut molt interessant i està molt bé perquè és un bon exemple de com fer front a una persona racista com aquesta senyora, perquè en la nostra societat segueixen haguent persones tan roines que siguen capaces de menysprear a altres com la senyora del vídeo.

 16. Leo Goldman

  Tracta de un xic negre que es assegut en una cadira i després ve una senyora que se senta en una altra cadira i diu a la hostessa me pot canviar de siti i la hostessa li diu pot esperar un moment
  i quan la hostessa arriba li diu que si tenim cadires en primera fila però la hostessa li diu al xiquet negre que vostè no pot aguantar las grolleries de aquesta senyora llavors la hostessa li diu que vingui amb mi i al final el xic que queda con la cadira de primera fila

 17. izan Becker

  No m’esperava el final del vídeo. El primer que vull dir, és que la senyora es una mala persona per que no te per que despreciar-ne a una persona de color, ja que el no li ha fet rés.
  El que m’ha fet gràcia del vídeo es la cara que se li ha quedat a la dona quan s’ha donat compte de que això de que no tenia per que aguantar-ne a una persona tan desagradable i lo de que hi havia un seient en primera classe no era per a ella, si no que era per a l’home de color que no tenia culpa de que li haguera tocat posar-se al costat d’una persona tan racista.

 18. Elliot Goldman

  Aquest vídeo tracta de una dona que va en avió i ella es sentia incòmoda perque estava al costat de un home de pell negra. Doncs le diu a la hostessa que si es pot asseure a altre lloc i ella li contesta que va a preguntar al capitá per si havia un seient en altre lloc.

  La hostessa va li va dir que havia un lloc de primera classe libre, però era para el negre.

  A mi me ha paregut molt racista que aquella dona volia que el negre es fora d’allì perquè no passa res que es sente al costat teua, i al final el negre es va a la primera classe del avió.

 19. Adrián West

  Aquest vídeo tracta de que una dona no vol asseure al costat de un negre,aleshores crida a la hostessa i li diu que fas-sa qualsevol cosa però que no es va a asseure a i. Aleshores la hostessa li diu que va a parlar amb el capitá.

  Mes tard arriba la hostessa i diu al negre que a encontrat un seient de primera classe, aleshores la dona se alça pensant que el seient era per a ella, i al instant li diu la hostessa el capitá diu que no vol anar en el viatge al costat de un dona tan racista i aleshores vaig anar el negre.

  Per a mi aquest vídeo me a paregut racista per la dona,jo pense que aquesta gent ten algú problema en el cap.

  Per que no es normal que la gent sea tan racista jo me agrada de no ser lo per que ami els negres o gent de color no me han fet res apart en ved de ser racista me cauen molt be jo es veig molt bona gent.

 20. abi becker

  Aquest vídeo tracta d’una dona que putja a un avió i assenta al costat d’un negre , ella exigeix ir en zona VIV , la azafata parla amb el capita i cuando volta per a dirli que li ha aconseguit un lloc ella estataba llevantada mentres ella li diu al negre que la acompanye a la zona VIV i que li disculpeu per aquella dona tan menyspreable .
  Aquella dona se quedo con una cara de tonta mortal i el negret se fue a la primera clase.

 21. Elliot Goldman

  Aquest vídeo tracta d’una dona que va en avió i ella es sentia incòmoda perquè estava al costat d’un home de pell negra. Doncs li diu a l’hostessa que si es pot asseure en un altre lloc i ella li contesta que va a preguntar al capità per si hi havia un seient en un altre lloc. L’hostessa li va dir que hi havia un lloc de primera classe lliure, però era per al negre.

  A mi m’ha paregut molt racista que aquella dona volguera que el negre se n’anara d’allí perquè no passa res que s’assega al seu costat. Al final el negre se’n va anar a la primera classe de l’avió.

 22. Adrià West

  Aquest vídeo tracta de que una dona no vol asseure’s al costat d’un negre, aleshores crida a l’hostessa i li diu que faça qualsevol cosa però que no es va a asseure aquí. Aleshores l’hostessa li diu que va a parlar amb el capità.

  Més tard arriba l’hostessa i diu al negre que ha trobat un seient de primera classe, aleshores la dona s’alça pensant que el seient era per a ella, i a l’instant li diu l’hostessa que el capità diu que no vol anar en el viatge al costat d’una dona tan racista i aleshores va anar el negre a primera classe.

  A mi aquest vídeo m’ha paregut racista per la dona. Jo pense que aquesta gent té algun problema en el cap perquè no és normal que siguen tan racistes. A mi els negres o la gent de color no m’han fet res. A més, en lloc de ser racista, em cauen molt bé i els veig bona gent.

 23. Abi Becker

  Aquest vídeo tracta d’una dona que puja a un avió i s’asseu al costat d’un negre. Ella exigeix anar a una zona VIP. L’hostessa parla amb el capità i quan torna per a dir-li que li ha aconseguit un lloc, ella estava alçada mentre ella li diu al negre que l’acompanye a primera classe i que el discupen per aquella dona tan menyspreable.

 24. Lucia Trsitan i Pau kollontai

  Hola aquest vídeo ens a paregut molt interessant i violent.
  El vídeo tracta de una passejara que no vol seure al costat d’un immigrant, que es de color. La xica vol cridar al capità per a que li canvien de lloc, però hi ha altre immigrant que està escoltant tot el que està diguen la dona, al costat del immigrant està una xica que no li importa asseure amb qualsevol persona. Aleshores el xic immigrant, s’en va del seient.

  Nosaltres pensem que la dona és molt racista, i que no te dret a menysprear a un immigrant, perquè siga un home de color és com nosaltres. Amés pensem que als avions hi ha que tindre respecte als viatgers siguen com siguen.Aquest vídeo el recomanem per a totes les persones que vulguen lluitar contra el racisme.

 25. Cintia Tristan

  Aquest vídeo tracta de una dona un poc major que esta en un avió i seu al costat de un home que es de color negre, la dona li diu a la hostessa que no volia estar amb una persona de color negre i la hostessa diu he parlat amb el capita i diu que pots anar a primera classe que no podia estar amb una persona tan desagradable, la hostessa no es referia a la dona se ho deia a el home de color negre perquè la dona no pot queixar-se d’una persona perquè seia de color negre.

  L a meua opinió es que no pot dir que una persona de color negre es mala perquè pot ser de qualsevol color i ser bona persona la dona se havia passat bastant la hostessa i el capita varen fer molt be.

 26. Retroenllaç: Els punys no parlen 2014-15 | Els punys no parlen

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s