T’hi esperem (sessió 1)

jo_elmon

Acta de la primera sessió de Mediació del curs 2014-2015.

Persones assistents: 62 persones.

55 alumnes. 1A (14), 1B (8), 1C (2), 1E (3), 2A (3), 2B (6), 2E (2), 3A (2), 4tA (10), 4tB (2) PQPI (1), 2n BAT (2). 7 Professores: Anna Frias, Pilar Soto, Rosa Sanz, Àngels Martínez, Cati Machado, Pilar Bueno i Rosa Sanchis.

Horari: 15h a 16.30h

Lloc: Saló d’actes.

Ordre del dia:

 • Presentacions.
 • Qualitats de les persones mediadores.
 • Aportacions de la mediació en diferents àmbits.

Desenvolupament de la sessió

Es reparteixen enganxines i cada persona escriu el seu nom i una qualitat i se l’apega al cos. Es reparteix també un full (annex 1) que servirà de material per a la sessió i que inclou una figura formada per cercles concèntrics que comencen en el “jo” i acaben en el “món”, una llista de les qualitats per a la mediació, les qüestions per a la presentació i les preguntes per a la discussió en grups.

Es demanen deu persones amb experiència en mediació perquè siguen les coach i aquestes trien un ajudant. Després es presenten explicant la formació que tenen en mediació i les qualitats que les fan mereixedores del lloc de coach i d’ajudant.

A continuació es presenten la resta de persones (nom i curs, formació en mediació, raons per a apuntar-se a l’equip i qualitats), i els coach i ajudants van triant els membres que volen que formen part del seu equip de treball.

Finalment es presenten també les professores.

Una vegada formats els grups, es posen a treballar sobre el que els ha aportat la mediació en els diferents àmbits (personal, amitats, família, classe, institut, barri, ciutat i món), amb exemples concrets; també sobre el que ells i elles han aportat a l’equip i les qualitats que hauria de tindre una persona mediadora.

Es posen en comú les idees principals dels grups, algunes de les quals són:

 • La mediació ha d’estar present en tots els àmbits de la vida.

 • Formar part de la mediació és perfectament compatible amb els estudis.

 • La mediació uneix la gent i fa que els de primer d’ESO puguen treballar de la mà i en igualtat amb els de segon de Batxillerat.

 • La mediació dóna seguretat i confiança per a expressar les pròpies opinions i per a defensar el que és just. T’anima a llevar la vergonya del cos.

 • La mediació no és infal·lible, ja que no tots els problemes tenen solució; però pel camí s’aprén molt.

 • Les persones mediadores no són jutges, ni es tracta de determinar qui és el bo o el dolent. El que fan és acompanyar les persones perquè puguen solucionar els seus conflictes.

 • És bo i important saber oferir i demanar ajuda.

 • L’escolta és una qualitat imprescindible per a la mediació.

Tanquem la sessió formant un cercle amb les mans juntes i sentint com passa l’energia pel grup. I felicitant-nos pel treball ben fet.

Annex 1:

Primera sessió de mediació

6 comments

 1. Izan Becker i Pau Kollontai

  Hola, bona vesprada, nosaltres som de primer a, som de mediació, varem estar en la primera reunió, i per a nosaltres va ser molt emotiu i emocionant. Ens va agradar molt perquè vam estar molt a gust amb tots els companys, va ser molt familiar. Esperem que la próxima reunió de mediació siga igual.
  Varem fer moltes coses divertides. Continuarà…

 2. rodrigo de burgos

  me ha agradat molt la ssesio de mediació;graciés a totes les prefessores que fan posible la mesiació

 3. Pablo Thompson

  Em vaig passar molt ve l’ultima reunió de mediació per que desconnectes de la monotonia diària de fer les mateixes coses tots els dies.
  Si algú vol vindre amb nosaltres sol tens que vindre el dia 5 del 11 a les15 hores en el salo d’actes.

 4. Izan Becker i Pau Kollontai

  Hola, Pau i jo anem a continuar el comentari. Demà anem a tindre una altra vegada a la reunió de mediació. Esperem que la pròxima reunió siga igual. A nosaltres ens a agradat molt tenir uns coach
  tan divertits i enrrollats com els que tenim. Les nostres professores de mediació són molt divertides i ens ajuden amb tot
  Continuarà

 5. Retroenllaç: Els punys no parlen 2014-15 | Els punys no parlen

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s