14 comments

 1. Lucía Stone i Azahar Nelken

  Hola som Azahar Nelken i Lucía Stone.
  Aquest vídeo ens a paregut una miqueta masclista, per que, els homes que diuen aquelles frases, pot ser que ells no siguen així, però per culpa d’aquestes frases que escolten a diari, al final els homes que encara no son masclistes, per culpa de escoltar sempre eixes frases es fan masclistes, OPINIO PERSONAL: Nosaltres opinem que no cal que siguen així, per que hi han persones de tot tipus, però si son diferents no cal destacarlos, ens trobarem gent així pel món, no son bichos raros, així que no destaques a la gent que es algo diferent, per que alomillor tu algun dia sigues una de eixa gent diferent, viu i deixa viure en pau, i npo critiques si no vols que te critiquen a tu.

 2. ALEJANDRA DE BURGOS

  Hola , soc Alejandra de Burgos , i vaig a donar la meua opinió de el que va dir Angel del seu fill Hugo.
  Yo crer que per ser chics o chiques no tenim que tenir una visió de el que tenen que portar el xics o el que tenen que portar les xiquetes, cada u te un gust diferent i hi ha que respetar aixo.
  Les xiquetes no tenen perque portar asoles rosa o els xiquets asoles blau,perque es com si diguem que les xiquetes no mes poden menjar arrós o els xics asoles macarrons, al final te artes de fer sempre el mateix y decideix eixir de tu zona de confort, perque avegades pot ser millor per a ti.
  Desde xicotets ens ensenyen asó de que els xiquets blau,cotxes… O las xiquetes rosa,barbies… Tambe hi han kens (el novio de barbie) y poden ser els xiquets y tambe hi han cotxes per a xiquetes de joguets.
  Avegades els majors son els que li ensenyen asó als xiquets y xiquetes pero digues, ¿Tots tenim que ser iguals?
  Yo crec que si tots tinguerem que fer el mateix o ser igual ens aborririem de sempre el mateix, perque loYo crec que es mes Yo valent enssenyar els teus gustos a la gent que insultar com fen el demes.
  SI A LA DIVERSITAT

 3. Luismi de Gouges

  SIGUES UN HOME!

  En aquest vídeo es relaten les 48 frases que els homes escolten al llarg de la seua vida.
  Encara que em falta molt per a morir, en lo que porte de vida solament he escoltat aquestes frases en televisió i mai me les han dit directament. Aquestes frases proyecten idees desfasades mes propies dels anys 20 que de l’actualitat (encara que hi ha gent que pensa així actualment). La major part d’aquesta ideologia està desapareixent però encara continua inculcant idees perverses sobre com tenen que regir la seua vida en els barons més joves.

  La meua opinió sobre aquest vídeos es que es molt avorrit i no proporciona diversió alguna.

  • Rosa Sanchis

   Hola Luismi,
   molt a poc a poc, i gràcies a la lluita de moltes persones, i del feminisme, el patriarcat està perdent força, però encara queda molt de camí per recórrer. Per això cal que parlem encara d’aquestos temes i en prenguem consciència. I per aquesta raó també, l’objectiu de la majoria de les entrades no és divertir sinó fer pensar de manera constructiva, i donar ferramentes perquè la desaparició del masclisme siga més ràpida.
   Salut i feminisme!

 4. Angela Becker i Alejandra Becker 2ºB

  Bon dia, tinguem companys i companyes.

  La meua companya i jo hem elegit aquest vídeo ja que ens ha paregut graciós el fet que siga veritat el que diu aquesta entrada, és a dir, que tots o quasi tots els dies escoltem aquestes frases tan típiques, tant al carrer, com a l’escola, al treball en el cas dels adults…

  Aquesta entrada tracta totalment sobre les típiques frases que el homes reben al llarg de la seua vida, en aquest cas n’han elegit 48. D’aquestes, les més impactants per a nosaltres han sigut:

  -»Los niños no juegan con muñecas». Com que el xiquets no juguen amb nines? Ells tenen el mateix dret que nosaltres a jugar amb les nines; aquest joguet no és ni d’un ni de l’altre, perquè siga una nina no vol dir que no siga apte per a xics.

  -»Los chicos no lloran». Aquesta frase deixa en mal lloc als xiquets que són més sensibles que els altres. Que un xiquet plore no és cap problema: ells també poden plorar ja que és un fet natural quan s’està trist, deprimit, decebut, adolorit…

  -»Tiras como una niña». Com que tires com una xica? Hi ha alguna manera específica per a poder tirar com ella? No, no n’hi ha cap manera de llançar com nosaltres. Està clar que aquesta frase dóna a entendre que les xiquetes som dèbils i no sabem llançar, però això no és veritat; som com ells o inclús millors, encara que sone molt feminista és la veritat, no sempre han d’estar els xics o els homes per damunt nostre.

  Finalment, anem a concloure aquesta entrada dient que sí, que llancem com unes xiques, però perquè és el que som, unes xiques fortes i valentes que no li temen a res ni a ningú.

 5. Abel de la Barre

  Bon dia,

  Hui vaig a comentar totes aquelles persones que per causa d’un accident o d’una malaltia s’han quedat amb una mobilitat reduïda. I com al vídeo explica amb el joc de Mario Bros, com han d’estar aquestes persones diàriament amb els impediments materials que es poden trobar.

  El primer que vull comentar és que en aquest vídeo s’explica molt bé els impediments que es poden trobar les persones que van amb una cadira de rodes en un dia normal, com per exemple, unes escales, o moltes altres coses. Gràcies als avanços que ens troben hui en dia, aquestes dificultats que ens trobem, ens podem resoldre ràpidament; com és per exemple en unes escales, una rampa, un ascensor o un muntacàrregues, segons el lloc on ens trobem. Per què per exemple, ens podem trobar amb uns pocs escalons o amb uns quants més, com podia ser el cas d’una habitatge.

  També dir a part d’avanços que es troben aquestes persones pel carrer, també hi ha molts avanços tecnològics per a persones que han de conduir. Moltes marques com KIA, Peugeot, Fiat, Chrysler o Citroën, entre moltes altres estan adaptades per a persones minusvàlides. I si el cotxe o la furgoneta no disposen d’aquests avanços per a persones amb mobilitat reduïda hi han moltes empreses que el fabriquen i que el pots acoblar al teu automòbil.

  Per a finalitzar dir que gràcies a tots els avanços tecnològics i molts més que s’han desenvolupat i que es van a desenvolupar, les persones que tenen una mobilitat reduïda poden fer la seua vida molt més fàcil.

  Un comiat.

 6. Ali Goldman

  Bon día.

  Aquestes frases les escoltem tots i els hem dit alguna estona. Fan referencia als estereotips que com homes tenim que complir, si no ets dona.

  Per exemple, ara al futbol i ha moltes botes de colors rosa, de colors «femenins», i ningú diu res de ets maricó o coses així. I es molt estrany per que el futbol es un esport tradicionalment masclista. Peró no crec que açò es un canvi de mentalitat perquè sols es una moda, i totes les modes passen.

  Les frases de la teua noia et controla i que com home tu ets mes fort i tens que ser el cap de la relació, però en la vida reial en una relació sana mes o menys els dos tenen el control de la relació perquè si no vols no tens perquè fer res.

  I crec que totes aquestes frases seguiran usant-se perquè hi ha com molta pressió per a que l’home tinga que ser d’una forma i no ser lliure de fer el que vol sense por del que diran. En conclusió sols seràs home si no llores, si no tens por de les coses( acabant fent coses molt temeràries sols per dir soc «home»), si no ets maricó, i sobretot i el mes important tens que controlar al sexe femení.

  Crec que un home es una persona normal, no un robot perfecte sense «errors», amb els seus pors, i si tens pors no ets femení. Tens que fer el que t’agrada i no pensar en el que pensen els demés.

 7. jowii

  pienso que a lo largo de la vida los hombres escuchamos muchas cosa a lo largo de la vida pero eso no significa que seamos tal o hagamos tal, eso es decisión de cada uno. No por que alguien nos diga una cosa tenemos que ser lo u hacerlos.

 8. Pau Campoamor

  Hola,

  En aquest vídeo he observat que totes aquestes paraules són veritat. A mi mateix me n’han dit algunes. Per exemple, quan jugava al futbol de xicotet, l’entrenador em deia que era una xica perquè no corria el que ell volia que correguera. Algunes, les he sentides en les sèries, com les de «¿No se te levanta?» o «Sé un hombre». Totes ixes són frases que de veritat deteste. I és que és una barbaritat que en ple segle vint-i-u seguisquen dient-se.

  La veritat és que aquest vídeo m’agrada perquè és una manera de fer que la gent aprenga que un home, per ser sensible, no significa que no siga un home, i que a ningú li importa si a una persona «Se le levanta, o no», cosa que a mi no em pareix bé, perquè cada persona té les seues intimitats i els seus problemes.

 9. Carla Becker i Sheila Becker

  Bona vesprada,

  Hem triat aquest comentari perquè volíem comentar aquesta entrada, ja que ens ha paregut molt interessant aquest tema tenint en compte que totes aquestes frases de diferents tipus cadascuna les escoltem a tota hora l’escola, al carrer, a la televisió… Aleshores anem a comentar.

  Aquest vídeo tracta sobre xiquets i homes que al llarg de la seua vida escolten frases que la gent li diuen, la qual cosa estan molt equivocats perquè totes les frases d’aquest vídeo són bastant masclistes, ja que jutgen als homes pels seus gusts, les accions que fan, com per exemple a l’hora de llançar la pilota que diuen que la llancen com xiques, que jo aquest tipus d’acte el veig una ximpleria perquè cadascun té la seua forma de llançar una pilota.

  Per tant, la nostra opinió és que creguem que aquests comentaris sobren, ja que més d’un home no li agradaria gens que li digueren aquest tipus de frases, però en fi cadascun es lliure de fer el que vulga.

 10. Cristian Campoamor

  Aquest comentari és molt masclista perquè a soles ixen homes parlant de coses que escolten durant tota la seua vida. I són coses molt masclistes i amb molts estereotips.

  A mi m’hauria agradat que aparegueren també dones dient el que elles escolten sobre els homes al llarg de la seua vida, i que parlaren del que a elles els pareix, que comentaren si els pareix masclista…

  En resum, és un vídeo molt masclista perquè et fa veure que un home durant tota la seua vida ha de ser més que la dona i que ha d’imposar-se per damunt d’ella quant no és així.

  Pense que aquestos tipus de comentaris que se’ls fa als homes al llarg de la vida no estan gens bé, i que haurien de substituir-los per comentaris més d’igualtat de genere, perquè per culpa d’aquestos comentaris moltíssims homes acaben sent molt masclistes.

 11. Lucia Becker

  Aquest vídeo tracta d’unes frases que els homes escolten al llarg de la seua vida, són frases roïnes, que als homes li fan mal. Hi ha moltes expressions com la de “els xics no lluguen amb nines”, amí eixa frase no em pareix gens certa. Sigues xic o xica de xicotet as jugat amb una nina, tots de petits juguem a eixes coses en cara que sigues xic. O també m’ha paregut interessant aquesta ” qui es el xic a la ració”, bé, aquesta amí em pareix molt ofenent, eixa frase es diu per exemple quan l’home fa les tarees de casa i la dona treballa fora de casa.
  Aquestes frases, no totes pero algunes les escolte a l’escola, al carrer etc. I no em pareix gens bé, perqué cadascú som com som i no ens tenim que ver afectats per persones que assoles volen molestar i fer-nos sentir mal. A més que a vegades hi han preguntes absurdes com la de “te l’has tirat?”, eixa frase es molt privada i jo crec que ningú deuría fer-la, pero si a algú si la pregunten, doncs jo li contestaria ” A tú que timporta”.

 12. Kawtar Bounia

  Hola,

  En primer lloc, vull dir que excepte algunes frases, és cert que que als xics se’ls diu coses així. Una de les frases que més he escoltat és: “los chicos no lloran” y a més, és la que més m’impacta i em dóna a dir:

  Els xics, per damunt de tot són sers humans. Els sers humans tenen sentiments, uns més que altres, però TOTS tenen, ja siguen xics, chiques…existen sentiments que ens espenten al plor, sentiments com la tristeza.La tristesa, per exemple, és un sentiment que TOTS podem sentir i que hem sentit en algun moment de la nostra vida pel simple fet de ser sers humans.Al igual que les xiques, hi ha xics més sensibles i altres menys i els que són més sensibles no tenen perquè deixar de plorar perquè resulta que els hòmens no ploren, ja que els hòmens, com a sers humans que són, poden plorar igual que poden riure. Imaginem que es muir la seua mare, té que riure pel fet de ser xic o controlar les seues llàgrimes pel fet de ser xic? és que no li veig ningú sentit. De fet, per a mi és més home aquell que expresa la seua sensibitat de manera lliure que aquell que pareix una pedra, literalment.

  El curiós és que en esta societat educar un home implica fer-ho masclista. I no ho dic només pel fet de que “no puguen plorar”, sinó per totes estes frases que se’ls diu des de xiquets, ja siguen els seus pares o la gent pel carrer. Després, ens estranyem de que existisca el masclisme i hem d’estranyar-nos, no dic que no. Però la primera cosa que ens ha de causar sorpresa és la manera en què s’educa a un xiquet, molt diferent de la manera en què s’educa una xiqueta. No logre entendre perquè, únicament tinc certesa que esta educació s’ha dut a terme durant molts anys i que ja és el moment de canviar-la.

  Una salutació.

 13. Diego Thomson

  Bona vesprada de nou,

  Bé, aquest tema que és prou polèmic, vull dir que el pensament d’algunes persones hauria de canviar, perquè des de menuts ens han educat d’una manera en què les coses han de ser com les tradicions ens imposen, i si es canvia per la raó que siga, ja eres discriminat per fer coses que no són considerades “habituals”. I aquesta qüestió és de la que parla el vídeo, concretament sobre els xics, els que han de ser durs, forts, no mostrar els seus sentiments…

  Cap xic hauria de doblegar-se als estereotips que la nostra societat ens imposa, la llibertat individual de cadascun hauria de desenvolupar-se sense que cap norma interferira en la nostra personalitat, siga xic o xica, és a dir, si per exemple un xic té molta sensibilitat i plora en veure una pel·lícula no hauria de ser el punt d’atenció de la resta de persones que estan al seu voltant.

  I quines conseqüències té aquesta manera de pensar per part de la societat? Assetjament escolar, depressions, fins i tot suïcidis. Totes aquestes coses pel ximple motiu de ser diferent del que la societat ens diu (i bàsicament ens obliga a fer).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s