Més de 300 xics i xiques a la Trobada de mediació. Nosaltres també.

 

Mes de tres-cents estudiants de diferents Instituts de Valencia ens reunirem per compartir experiències en la VI trobada d’alumnes mediadors, que va celebrar a l’IES Benlliure el dia 21 de desembre. L’IES Isabel de Villena va estar representat per 13 estudiants i 2 professores .

Quan arribarem a l’IES Benlliure l’entrada estava plena de xics i xiques molts dels quals portaven samarretes amb slogans de mediació i el nom del seu institut, altres feien jocs per mig dels quals coneixíem gent d’altres centres, ens relacionaven i anavem perdent la vergonya (si es que en teniem ) , i ens anavem sentint part del gran grup que allí estava.

Entrarem a una sala d’actes que era grandíssima i estava “a tope” de gent.

Un grup d’alumnes de l’IES Campanar ens passaren unes escenes de Física o Química en les que es veia com anava creixent un mal rotllo amb agressivitat entre dos estudiants a causa del prejudicis i agressivita d’un d’ells. Els medciadors de IES Campanar havien passat eixe trocet de vídeo i unes preguntes per totes les classes i havien arreplegat els resultats per mostrar el que pensava la gent de les seves classes sobre eixe tipus de conflictes i si es veia mes intel·ligent  la possibilitat d’ usar la mediació i el diàleg en compte de la violència . També tenia interès perquè  eixa activitat feia pensar en les nostres opinions sobre les drogues , la homosexualitat o l’agressivitat en la concepció de la masculinitat .

Un grup del IES Jordi de San Jordi havien fet un vídeo que mostrava la història d’un xic que viu en un barri modern i una casa molt còmoda  i es passa els dies jugant a maquinetes a soles en el seu quarto,i  acaba rebent ajuda d’un grup de joves immigrants que quan els veia pel carrer li feien mala impressió i  mai haguera pensat que podrien ser els seus amics .

Desprès del descans per esmorzar es va fer el Mur de la Solidaritat format per cartolines que havien portat els equips de cada centre amb les seves frases i que s’anaven pegant unes al costat de les altres composant un mosaic d’idees de la agent de cada centre .

L’equip de l’IES Pesset va organitzar un CINEFÒRUM amb un trocet de la peli BEN-X que va ser molt impactant. Per equips de 10 persones mesclades de diversos instituts anavem comentant les preguntes que ens passaren i traient la opinió del grup que després , en uns temes es passava per escrit i l’equip organitzador anava passant-les a l’ordinador i fent aparèixer en una gran pantalla el resum de els respostes i opinions de tots els grups; En la darrera qüestió calia resumir l’opinió del grup en una o dues frases que un portaveu deia en veu alta dalt de l’escenari Hi havia uns 30 grups  i va ser impactant sentir els 30 alumnes-portanveus dir la seva frase un darrere de l’altre. Va ser una mostra de com es pot arreplegar l’opinió d’un grup gran -mes de 300 persones¡- en no massa temps . Vos atreviríeu a organitzar una cinefòrum així al Villena per un dia d’activitats culturals ? El dia de la Pau per exemple?

Al final va actuar un grup de Break Dance de l’ES Jordi de Sant Jordi que ballant mostraven  una situació d’agressivitat que es convertia en una situació de diàleg.  Eren 4 xics que ballaven superbè  i que sens dir una paraula, sols amb música i dansa,explicaven clarament  el que és la mediació. Que vos sembla si els demanem que vinguen un dia a fer l’espectacle a l’ Isabel de Villena?

Abans d’eixir de la sala d’actes un grup de xics i xiques amb cartolines grans oferien abraçades gratis.

Vos heu fet alguna vegada una FOTO AMB 350 PERSONES mes? Nosaltres si , i a mes a mes estava plovent. Aci baix està  la foto i en el cantonet de la dreta estem dels de la Malva-rosa. Ens trobeu?

Esgotats i contents agafarem el Tranvia a  la Malva-rosa parlant del que podríem fer nostres també al nostre institut: fer un vídeo, inventar una cançó, fer una coreografia de la mediació, fer debats , fer cineforums, fer una samarreta de mediació del Villena, fer jocs participatius… Ens haviem sentit units a persones que no coneixíem quasi, ens ho havíem passat be i havíem arreplegat idees i il·lusions.

One comment

  1. Empar

    Soc una alumna de l’equip de mediadors del IES tavernes blanques i aquest és el primer any al que anem… no hem preparat alguna cosa molt gran perque no sabiem com anava la cosa però si que esperem pasar-s’ho molt bé!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s