#MyGameMyName

L’any 2019 la campanya MyGameMyName va sorgir per a conscienciar de la violència que pateixen les dones en el món dels videojocs. En la pàgina del projecte (http://www.mygamemyname.com/es) expliquen que quasi la meitat de gamers del món són dones però moltes s’amaguen darrere de noms masculins per a evitar l’assetjament. Alguns jugadors professionals han adoptat noms femenins i han experimentat en primera persona els insults i humiliacions que pateixen les xiques que juguen a diari. En la pàgina pots escoltar-los així com també les experiències de dones jugadores.

4 comments

 1. Rebeca Wieck

  El vídeo ens mostra un experiment que va fer esta campanya per a demostrar la discriminació que pot haver-hi en videojocs. Com la dona no està ben tractada en este tipus de diversions i com es fa veure l’home millor en açò. Els jugadors d’esta campanya han intentat jugar a un videojoc a través de noms de dones per a saber, conéixer i posar-se en la pell d’una dona quan rep un insult d’un jugador o la desprecien pel fet de ser dona, i el resultat és impressionant i nefast. De fet, també és vergonyós que una dona s’haja d’amagar per mitjà d’un nom masculí per a poder jugar i no ser humiliada. Al llarg dels anys, a la dona se li ha considerat inferior a l’home i se li ha despreciat, i encara que és cert que les coses han anat a millor i s’estan posant els mitjans perquè no ocórreguen estes coses, sí que veiem que encara hi ha alguns “energúmens” que amagant-se darrere d’una pantalla, d’un nom fals o a través de les xarxes socials s’atreveixen covardment a despreciar les dones. Això ha de canviar perquè moltes persones no siguen atacades per aquells o aquelles que tenen problemes d’autoestima, es vullguen sentir superiors insultant i humiliant a altres com és el cas que hem vist en este vídeo.

 2. Neus

  Em pareix molt vergonyós que en l’industria dels videojocs passe tot això, per un nickname femení, que per el simple fet de ser dona tinguen que suportar tots els comentaris i insults. Tot açò passa hui en dia perquè hi ha homes que encara pensen que les dones som inferiors a ell, que som molt roïnes jugant a videojocs. A però això si, a l’hora de triar un avatar per a jugar, molts homes agafen a la típica xica de videojocs que va amb roba de cuiro ajustada i que se li ixen quasi totes les mamelles, aquest tipus de xiques si que són només la que els xics trien per a jugar.

  Desgraciadament puc dir que això em va passar unes vegades i no mola que mentre jugue, que al cap i a la fi és per a divertir-se, he d’estar escoltant comentaris masclistes i el pitjor de tot és que eren ‘‘d’amics’’. I no sols m’ha passat a mi, també a les meus cosines en la plataforma de Roblox, on mocosos de 10 anys diuen unes barbaritats pel simple fet de que una xica jugue.

  I encara no assimile perquè tot això passa, ja que a l’hora de jugar a videojocs tens l’opció de ser qui tu vullgues, de triar com vols ser o com vullgues cridar-te.

 3. Hardeep Ethel Smyth

  Aquest vídeo m’ha impactat molt perquè no sabia que hi havia molt masclisme en la comunitat dels videojocs, sabia que hi havia però no tant fins a un punt tan alt. M’ha aparegut molt bo la idea que varen fer aquesta associació de fer un vídeo demostrant tot el masclisme que hi ha en la comunitat de videojocs, jo el que pense sobre Aquest tema és que em pareix una vergonya que passe aquests tipus de coses amb les dones, perquè hi ha dones que són molt millor jugant als videojocs que els xics i crec que això és un gran pas per al món dels videojocs.

  Abans o també hui en dia hi ha algunes persones pensen que el tema dels videojocs és solament per als xics, però això és tot fals, perquè jo conec a streamers xiques que són molt millor jugant a videojocs que altres streamers xics. Una altra cosa que m’ha cridat l’atenció és que com insulten a les xiques, em pareix una vergonya que alguns xics no tinguen confiança i maltracten a les xiques d’una manera molt salvatge.

  En Fi crec que moltes persones sobretot els xics de la comunitat dels videojocs haurien de respectar a les xiques i deixar d’insultar les per ser xiques, estaria bé que tot convisqueren junts amb respecte uns als altres en el món dels videojocs, sobretot perquè el masclisme disminuïsca.

 4. Dani Bon i Lia Arencibia

  El vídeo mostra com el masclisme que va predominar al passat es fa present en una industria tan desenvolupada com la dels videojocs. Hui en dia es vergonyós que les dones siguen sent menyspreades. Abans a penes es coneixia dones dedicades a açò i ara s’estan donant a conéixer xiques amb un gran talent.

  Per que les dones no poden jugar amb el seu nom sense ser ofeses i disminuïdes? És molt trist que una dona no es puga posar el nom que ella vulga, per gent amb una mentalitat anticuada que no accepta dones a aquesta indústria. A vegades els insults masclistes comencen quan una persona està jugant amb una dona i ella és millor desgraciadament n’hi ha gent que no és capaç d’acceptar-ho. Afortunadament això passa cada vegada menys, és veritat que n’hi a dones que continuen sent insultades, pero n’hi ha unes altres que es poden dedicar als videojocs, encara que sempre hi haurà algú que et va a criticar.

  En conclusió, la indústria dels videojocs no ha de tindre gènere, i una persona no te que criticar a un altra a soles per ser dona, és trist que això continue passant. Per aquesta raó n’hi ha dones que es tenen que posar noms adaptats a soles per a no ser despreciades per gent amb dos dits de front.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s