Ets un jove corresponsable?

El vídeo “Hombres practicando la igualdad” forma part de la campanya #Adelante, de Cepaim, i pretén que els homes es responsabilitzen de les tasques domèstiques, de la cura de filles/es i/o persones dependents. Ets un jove corresponsable?

5 comments

 1. Anònim

  Propostes de reflexió molt necessàries per al que vivim en aquest tancament per pandemia. M’agradaria molt que comentareu les experiències que esteu vivint. Per exemple, en ma casa , em pregunte com és que jo veig pols i la bruticia i la meu parella no se n’adona. Serà que la Natura ens ha donat a les dones unes capacitats visuals majors que els homes? o serà cosa d’educació i hàbits?. Animeu-vos a escriure : què passa quan la casa l’hem de netejar entre tots i totes i no ens podem escapar ?

 2. Noemí Salvador

  En el vídeo com bé diu, hi ha diversos tipus d’home els que no fan res ni per ells mateixos, els que només fan coses per a ells mateixos, els que només fan per ells i molt poc pels altres, i els que ajuden tot el que poden als altres (dones). Que per a arribar a ser un home que ajuda en tot el que pot als altres cal superar molts obstacles com les idees dels altres i mes coses , però continuen havent-hi coses que seguixen sense canviar com la bretxa salarial que patixen les dones en qualsevol lloc de treball, cosa que als hòmens no els passa. Queden coses que canviar per a una total igualtat

 3. Raquel Mahler

  Com aquest video diu, esl homes hui e dia deuríen ajudar més en casa, hi diferencia tres tipus d’home, el que no fa res a casa ni per ajudar, el que fa coses en casaa sols per ell, i el que ajuda a tots en casa i es preocupa per la seua família, també diu que per cumplir per ser el anterior home, has de canviar moltes coses, com el masclisme en tema de treball, no es normal, que en un lloc de treball no t’accepten pel fet de ser dona, o al revés, que t’accepten per ser dona i lis fas pena, jo crec que queden moltes coses per a la igualitat d’homes i dones, a més de canviar de ser a un hime que no fa res, a un home que es preocupa i ajuda.

 4. Rebeca Wieck

  Practicar la igualtat és essencial per a poder conviure en pau i tranquil•litat.

  El vídeo ens mostra com encara en la societat actual hi ha la desigualtat entre l’home i la dona a causa del masclisme i a la falta d’oportunitats per al sexe femení.

  Gracias a Déu alguns hòmens s’estan donant compte que han d’assumir el paper de col•laboradors amb la dona en les tasques de la llar i, algunes empreses estan començant a valorar per igual el paper de l’home i el de la dona en el treball.

  No obstant això, encara queda molt camí per recórrer perquè la societat actual ajude en el creixement i la implementació de la igualtat en tots els àmbits de la vida.

  Si ho fem així, si col•laborem perquè la nostra societat cresca en este sentit, s’aconseguirà un vincle més fort, famílies més felices, empleats més productius i, en general, una societat més equilibrada, que no s’incline cap als extrems masclistes o feministes.

 5. Sandra García

  El vídeo ens mostra com, desgraciadament, avui en dia encara hi ha desigualtat de gènere i masclisme al món.

  Molts homes continuen pensant que les dones tenen millor ull per dur a terme tasques com: la neteja de la casa, l’alimentació de la família, el cuidat dels més petits… quan ni tan sols ho han intentat. Per sort, molts xics s’adonen que tant nosaltres, les xiques, com ells, tenim les capacitats necessàries per a poder executar-les. En el cas de ma casa, en la nostra vida quotidiana, tant la mare com el pare s’encarreguen de cuinar, estendre la roba, llavar, netejar, etc. I els dos treballen per igual ajudant-se mútuament per tal que tot estiga en ordre.

  És cert, encara ens queda molt camí per recórrer i molt per millorar i/o canviar, però a poc a poc la societat avança cap a un món sense masclisme ni desigualtat de gènere.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s