Davant del racisme, no calles!

En aquest experiment de SOS Racisme (2017), una actriu convida persones del carrer a un sorteig fictici, i una altra actriu amb hijab diu que vol participar-hi; llavors es desencadena la discriminació islamòfoba.

L’experiment es va repetir 23 vegades. Van intervenir-hi 42 persones. Algunes van callar; unes altres van donar suport a l’agressora, però la majoria va defensar la víctima.

REFLEXIONA. ACTUA. DENUNCIA. Davant del racisme, no calles.

One comment

  1. Rebeca Wieck

    En el vídeo ens mostra una situació on en un lloc es convida a les persones del carrer a un sorteig d’un spa, i obviament era fictici. Aquest vídeo el realitzaven dos actrius i volien vore les reaccions de les persones quan anaven allà a omplir uns documents per al sorteig. L’experiment anava sobre una dona musulmana (una de les actrius), que no podia firmar eixos documents pel simple fet de ser d’altre lloc, cultura i raça. Com diu el vídeo: “L’experiment es va repetir 23 vegades i varen intervindrà 42. Algunes persones varen callar però altres no i la majoria varen defensar a la víctima”. Algunes persones estaven d’acord amb l’idea de no deixar a la dona firmar els documents, i també pensaven així perquè la dona del post (que és l’altra actriu) no volia donar els papers a la dona i a vegades li ignorava fent com que no l’escoltava. Però per altra banda, altres persones deien que si la dona musulmana no firmava, ells mateixos tampoc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s