En Som Més i l’Observatori de la Convivència
L’Observatori de la Convivència i En som més.
L’Isabel de Villena, de la mà de l’ONG Jóvenes i desarrollo, participa en el projecte En Som Més (Somos Más).
En la primera sessió de formació de l’Observatori de la Convivència d’aquest segon trimestre, celebrada el passat dimarts 7 de gener, vàrem estar parlant dels avantatges i dels inconvenients de les xarxes socials, i també dels efectes dels discursos d’odi i de la violència. Després jugàrem amb cartes a un joc de rol que simulava les interaccions en les xarxes socials i que integrava diferents activitats de reflexió i debat.
Què és En Som Més?
És una iniciativa per sensibilitzar i prevenir contra el discurs de l’odi i la radicalització violenta. Per aconseguir-ho, el projecte uneix dos àmbits essencials: l’educació a l’aula i l’ús d’lnternet amb l’objectiu d’amplificar el respecte, la tolerància i la diversitat.
Vols saber més sobre aquest moviment i els seus protagonistes?
En Som Més té com a objectiu principal sensibilitzar sobre el radicalisme violent i el discurs de l’odi, especialment entre els joves, i promoure missatges positius de tolerància i inclusió social en les xarxes socials. Es tracta d’una col·laboració entre Google, el Govern d’Espanya, la Xarxa Aware (Alliance of Women Against Radicalization and Extremism), FESP-UGT (a través d’Aula Intercultural) i l’ONG Jóvenes y Desarrollo.
Consisteix en la formació de més de 28.000 xiquets i adolescents d’entre 14 i 20 anys d’edat, a través de tallers en escoles i centres de tot el país. L’activitat educativa conclourà amb un concurs, els guanyadors del qual viatjaran per conéixer el YouTube Space de Londres.
A més, involucra una campanya de difusió protagonitzada per un grup de youtubers espanyols compromesos en la lluita contra el discurs de l’odi (ja siga en les formes de racisme, xenofòbia, homofòbia, islamofòbia o sexisme) i convençuts que plataformes com YouTube són un espai per a difondre missatges positius d’integració, tolerància i respecte.
Aquests creadors són Ramia’s Channel, La Família TV, OfficialMad4yu, Miss Black Glamur, i col·laboraran també Yellow Mellow, Rayden, Andrea Compton i Arkano. La campanya de difusió consisteix en la creació de vídeos en els seus canals, en la participació de tallers educatius en escoles i en la publicació de posts en les seues xarxes socials.
En el vídeo se’ns mostra molts avantatges de la busca per veu en els aparells electrònics. Cada vegada hi ha més aparells que els utilitzen: ordinadors, tablets, mòbils, altaveus inteligents… que fan que la nostra experiència en internet puga ser més productiva.
Mentres fem altres tasques podem emetre una busca per veu sense necessitat de teclejar.
No obstant això, hi ha moments, segons s’explica en el vídeo, que la busca per veu no és la millor opció, com per exemple si estem en una biblioteca pública, en una reunió on el nostre silenci ha de ser el normal, i en estos casos si que utilitzariem el teclat.
Però cada vegada s’està imposant més la busca per veu. Això fa que els desenvolupadors de software implementen cada vegada més mesures per a integrar en el nostre reconeixement de veu tot allò que volem, com ho volem, i quan ho volem, entre altres coses.
En definitiva, podríem dir que qualsevol tipus d’assistent virtual que funcione per mitjà de veu, ens ofereix una ajuda constant.