Necessitem ecologistes emocionals! (2)

cartell ecologia emocionalLlegeix les situacions següents i escriu, en el teu comentari, els conceptes de l’ecologia emocional  als quals fan referència, i que estan explicats en l’entrada anterior d’aquest blog,

Hi ha algun concepte que no haja aparegut en les experiències descrites? Imagina un personatge, posa-li nom, i redacta l’experiència que pot exemplificar el concepte o conceptes que falten. Si ho prefereixes, pots imaginar situacions que exemplifiquen els conceptes de l’ecologia emocional que et semblen més útils o interessants.

Situacions

Jaume. Enguany em costa la vida alçar-me per anar a classe. Estic enfadat, deprimit, cansat… discutisc amb mon pare, amb ma mare o amb el meu germà per qualsevol estupidesa. I a l’institut no millora. No els puc contar als meus amics com em sent perquè no m’entendrien o es burlarien de mi. Els tios som forts i no tenim problemes! Quan he intentat parlar dels meus sentiments amb el meu millor amic, ha canviat de tema ràpidament i m’ha proposat de jugar a la play o a qualsevol altra cosa. Estic envoltat de gent, però em sent com si visquera en una illa deserta.

Esther. Quan em trobe fluixa d’ànims, o em mire a l’espill i veig un cos horrible, no hi ha res com anar-me’n al poble dels meus iaios i retrobar-me amb les amigues d’allí. Són una colla fantàstica i sempre em diuen coses positives –no penseu que són falses, sinó que les diuen perquè les pensen de veritat. Quan estic amb elles, és com si em prenguera un Monster però sense els horribles nervis que et dona la cafeïna. El poble i la colla són com un oasi de bones energies. M’agradaria sentir-me així quan estic a la ciutat…

Carles. He decidit que ja no vull asseure’m més al costat de Trap, ni estar en el seu rogle, al pati. Crec que només està amb mi perquè així se sent gran. Els altres li riuen les gràcies, però a mi no em fan gràcia les coses que diu: no m’agrada que es burle de la gent dient-los “foca” o “maricó”. Jo no sóc així, i he decidit desfer-me de les relacions que no em senten bé. Ma mare diu que madurar és aprendre a triar el que és millor per a mi, i això pense fer.

Alba. Tinc molt poca paciència i a la mínima bote! De vegades, no aguante la passivitat dels meus companys i companyes. Ni la del professorat. Ni la dels meus pares. Quan m’enfade, pense que hi ha profes que venen a treballar per a amargar-nos la vida, i em costa molt no protestar. L’altre dia no em vaig poder aguantar i em varen expulsar de classe. Sé que he de respirar i contar fins a deu (o fins a vint) abans d’encarar-me amb una persona adulta. I sé que és millor portar la meua energia cap a un altre lloc perquè jo no vull que desaparega la meua ràbia –no vull ser passiva com alguns dels meus companys, a qui  sembla que no els importa res. Però hi ha maneres de canviar el món sense passar per l’enfrontament directe; per això estic en el grup d’Activistes pels DDHH. Allí ens organitzem per a lluitar contra les injustícies. I quan isca de l’institut, seguiré lluitant per les coses que considere justes.

Pol. Quan un professor em critica en classe, ho passe malament perquè sempre m’han costat molt els estudis, especialment les matemàtiques, i he de passar-me hores per a entendre un problema que el meu amic Carles resol en un minut. En eixos moments en què em sent xicotet, recorde el que em diu mon pare: que hi ha molts tipus d’intel·ligències, i que jo sóc molt bo escoltant les altres persones; que la gent confia en mi perquè saben que guarde els secrets com ningú; que quan necessiten algú, allí estic jo… I aleshores em sent millor, i els números en la llibreta tornen a cobrar sentit i puc resoldre el problema jo sol.

Ecologia Activitat en PDF per a descarregar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s