Transsexualitat (SD 6)

Stop Diverfòbia 6

En aquesta sessió, celebrada el 27 de febrer de 2019, la sala d’actes està plena de profes i d’alumnes que volen escoltar Saul, un jove trans que està estudiant segon de Batxillerat al nostre institut i que vol contar-nos com ha viscut el seu procés. L’acompanyen molts dels seus companys i companyes de classe, amics que li han fet costat des de sempre i no han tingut el més mínim problema a compartir amb Saul primer el vestidor de xiques i després el de xics. Saul ens explica amb orgull que li importa tres pitos el que la gent pense, que ell és ell li pese a qui li pese, i comenta que la seua parella i la seua família -inclosa la seua àvia- tampoc no tenen cap problema. A més, està feliç perquè fa tres mesos que usa testosterona i la veu ja li està canviant. La seua intervenció a Stop Diverfòbia és un assaig per a la VIII Vesprada Diversa, celebració que tindrà lloc al nostre centre el dia 13 de maig de 2019.

Us deixem un vídeo del Govern de les Illes Balears, 2018, que ens convida a posar-nos en la pell de les altres persones. També podeu vore el vídeo de Pol Galofre, un jove trans que ens va acompanyar en la vesprada diversa de l’any passat i que fa unes reflexions sobre la masculinitat que tot el món hauria d’escoltar.

Gaudiu de la diversitat!

One comment

 1. Lucia Becker 1BACH C

  Superació i valentia són les paraules que m’han passat pel cap quan he sentit parlar a Pol, aquest home transsexual ha parlat amb emoció i orgull d’un tema que moltes vegades es tracta com tabú. Personalment, pense que és un tema que hauria de ser tractat amb naturalesa perquè sentir-te home o dona és alguna cosa natural.

  En primer lloc, m’agradaria parlar d’un fet que m’ha resultat impactant. Quan era Carla, estava sotmesa al masclisme com ell molt bé ha dit, però quan va passar el procés i es va convertir en Pol ha dit que els papers es van intercanviar, ara ell era per a la societat un “potencial agressor”. Això em fa pensar que les dones tenim una etiqueta om pareix que posa “Hem pots violar”, mentre que els homes són els “violadors”.

  Aquesta situació em fa molt que pensar, perquè segons el teu aparell reproductor tens unes etiquetes o unes altres? Pol segueix tenint el mateix cos, segueix sent la mateixa persona, assoles ha canviat el seu sexe, però a la vegada li han canviat les seues etiquetes. I sí, aquest fet li ho atribuïsc a algú perquè som nosaltres qui posem aquests senyals.
  Aquest vídeo com ja he dit abans, em pareix molt valent, ja que estic segura que a moltes persones els falta aquesta espenta per poder ser com ells volen ser i gent com Pol pot ajudar-les a tindre la suficient força per a donar un pas que va produir que les seues vides canvien i puguen ser completament felices.

  Un altre aspecte que m’ha cridat l’atenció és com tot el món que rodejava a Pol era completament conscient del canvi que havia ocorregut en la seua vida menys les persones que suposadament són el teu millor suport, els seus pares. Moltes vegades tenim por de contar-les les coses per si la seua resposta no és el que esperàvem, però hem d’afrontar aquesta por com Pol perquè són la nostra família i a pesar de les seus creences devien estimar-nos siguem com siguem per damunt de tot.

  En suma, vull afegir que totes eixes persones que tenen por de fer algun pas com aquest, vegen aquest vídeo perquè en la meua opinió serà una pujada d’autoestima i a més a més podran observar que quan lluites pels teus somnis i pel que vols ser en la teua vida pots arribar a ser molt feliç com Pol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s