Camps de voluntariat juvenil 2019

L’IVAJ ha obert el programa de camps de voluntariat juvenil, dins de la campanya “Viu la solidaritat 2019″, que permet que les persones joves realitzen un voluntariat en projectes tant en la Comunitat Valenciana com en altres comunitats autònomes així com en països estrangers, en tres convocatòries: primavera, estiu i hivern, d’acord amb les bases publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Els camps de voluntari juvenil reuneixen joves de diferents procedències que es comprometen de forma voluntària i desinteressada a desenvolupar un projecte amb contingut social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d’animació. La realització del projecte és un mitjà per a fomentar valors de convivència, de tolerància, de participació, de solidaritat i d’aprenentatge intercultural.

El 2018, un total de 560 joves de la Comunitat Valenciana van participar en ‘Viu la Solidaritat” de l’IVAJ’; 292 joves ho van fer en camps en la Comunitat i 268 en l’intercanvi de places que es realitza amb altres comunitats autònomes i amb el Servei Voluntari Internacional.

L’objectiu de ‘Viu la Solidaritat’ és facilitar a les persones joves la possibilitat de participar en accions voluntàries que els permeten desenvolupar el seu compromís amb la societat. Un bon exemple és l’experiència recollida en el blog de l’IVAJ sobre el camp de voluntariat Diverteix-te.

Convocatòries i duració dels camps 

Per a la campanya 2019 s’estableixen tres convocatòries: la convocatòria A correspon als camps a la primavera, que es realitzaran entre el 19 al 28 d’abril de 2019 i tindran una duració de 9 dies naturals; la convocatòria B de camps a l’estiu, que es realitzen preferentment en els mesos de juliol i agost, seran de tipus social, de restauració arqueològica i relacionats amb activitats mediambientals i culturals amb una duració entre 10 i 15 dies

Els camps organitzats en altres comunitats autònomes i pel SVI es desenvoluparan, preferentment, durant els mesos de juliol i agost i la duració dependrà de la comunitat autònoma o entitat organitzadora de cada camp.

Finalment, la convocatòria C, els camps d’hivern, es desenvoluparan entre el 26 de desembre de 2019 i el 4 de gener de 2020 i tindran una duració de 9 dies naturals.

Terminis per a participar en les tres convocatòries 

La inscripció per a la convocatòria A de primavera es realitzarà de l’11 al 28 de febrer en la seu de l’IVAJ del carrer Hospital, 11 de València i en les unitats territorials de l’IVAJ d’Alacant i de Castelló,

Per a la convocatòria B d’estiu. la preinscripció es realitza des de les 9 hores del 25 de febrer fins a les 14 hores del 5 d’abril de 2019 en el formulari publicat en el web de l’IVAJ, en l’adreça següent: http://www.ivaj.gva.es/viu-la-solidaritat.

Posteriorment, la inscripció, a partir del 16 d’abril es realitzarà, per ordre entre les persones preinscrites, a partir del número que determine el sorteig que se celebrarà en acte públic el dia 9 d’abril de 2019, a les 10.00 hores en la seu de l’IVAJ (carrer de l’Hospital, 11, de València). La inscripció es podrà realitzar en la seu de l’IVAJ de València i en les unitats territorials de l’IVAJ d’Alacant i de Castelló, a partir del dia 16 d’abril de 2019.

Per als camps d’hivern, la inscripció es realitzarà en la seu de l’IVAJ de València, i en les unitats territorials de l’IVAJ d’Alacant i de Castelló, de l’11 al 29 de novembre de 2019. […]

Més informació a la pàgina de l’IVAJ

 

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s