La immigració “il·legal”

Entrada de Raül (Batxillerat científic)

Aquest terme s’ha escoltat moltíssim, però, realment, se sap que és i per què és vist de manera negativa? Primer, us explicaré què significa i quins danys provoca, i després podreu traure les vostres pròpies conclusions.

La immigració il·legal consisteix  a passar d’un país a un altre sense complir els requeriments legals del lloc de destinació. Però està clar que la gent que emigra  ho fa per necessitat, i no per a danyar el país al qual va. La finalitat de qui emigra és treballar, però aquest fet pot provocar problemes en el país de destinació, ja que el problema és quan es treballa en “negre”, és a dir, sense pagar impostos.

Però ara poseu-vos en a la pell dels immigrants. La gent que emigra ho fa per necessitat, i s’arrisquen moltíssim per a poder arribar a un altre lloc i intentar tindre una vida millor. Podem parlar, per exemple, dels immigrants Sirians, molts dels quals moren intentant passar la frontera, o viuen situacions inhumanes. També hi ha persones viatjant en els baixos de camions o en els para-xocs dels cotxes. O també podem parlar dels que salten la balla de Melilla. Penseu que també hi ha xiquets que emigren. Imagineu-vos com ho passen aquets xiquets, que fins i tot arriben a perdre els seus pares. I està clar que les persones, adultes i criatures, arrisquen la vida per desesperació.

Ara penseu que aquesta gent que emigra ho fa sovint gràcies a uns intermediaris que se n’aprofiten de la desesperació i cobren altes sumes de diners. I la gent arriba a perdre tot el que té per a poder passar una frontera. Però molts d’ells són detinguts per la policia i deportats als seus països d’origen després d’haver-ho perdut tot, i han de començar de nou pitjor del que estaven. Per a mi això és molt injust i ens fa veure que la immigració en aquestes condicions és com una partida de pòquer on pots guanyar o pots perdre-ho tot, també la vida.

Després del que acabe de dir, què penseu què es podria fer amb la immigració? Com podem protegir les persones vulnerables de les màfies que se n’aprofiten? Es respecten els drets humans en les fronteres? Té sentit mantenir fronteres a costa de la vida de les persones?

9 comments

 1. Martín de Gourney

  Segons la pàgina web d’ACNUR, l’any passat van travessar el mediterrani un total de 362.000 immigrants. 181.400 d’aquests van poder arribar-ne al sud d’Itàlia – on predominen la majoria de màfies de tota Itàlia-. Uns 173.450 van arribar-ne a les illes gregues, el país amb la major crisis econòmica de tota la unió europea.

  Evidentment els refugiats no volem estar en una societat que, no parlen el seu idioma, no necessiten mà d’obra y que li costa mantenir econòmicament a tants. Per això molts d’aquests emigren a les seues antigues metròpolis, França, Anglaterra, i Alemanya. En França quasi triomfa un partit que promulgava el rearmament nuclear i la eixida de la unió Europea (Frexit). En Anglaterra, va triomfar el Brexit i segons estadístiques hi ha augmentat el nombre d’atacs racistes i anti semitistes.

  En Alemanya el segon partit més votat és Afd, Alternative für Deustchland ( alternativa per a Alemanya) és un partit d’extrema dreta que proposa expulsar els immigrants fora de les seues fronteres.

  Amb aquesta introducció que ocupa la meitat del meu comentari tracte d’explicar que els efectes de la immigració no només afecta als milers de famílies que fugien del seu país sino també com afecta a nosaltres els europeus quan els hem de rebre.

  Molts membres de la meua família van haver de fugir a països de Llatinoamèrica finalitzada la guerra civil, per això puc comprendre l’amarga obligació de fugir cap a altres estats però el problema roman en aquests països corruptes i mantinguts per superpotències com són China , Rússia o inclòs els Estats Units “la terra dels lliures i els països dels valents”.

  Jo pense que els vertaders valents som els que comuniquem veritats pures, els que diem que la guerra de Síria ja estaria finalitzada si no hi haguera petroli de per mig i que Veneçuela esta sent manipulada per Russia i America.

 2. LUCÍA STONE

  Que és la immigració il·legal? Això és un tema molt parlat en aquesta societat. Hi ha molt d’enfrontament amb aquest tema. La immigració il·legal es considera immigració a la migració de persones a través de les fronteres sense atendre els requeriments legals del país de destí.

  La gent veu la immigració com una situació que aprofiten els immigrants per a vindre als nostres països a llevar-nos el treball. Però el que realment passa en la immigració, és que venen persones que tenen una vida pèssima, sense recursos per viure i venen al nostre país per optar a una millor vida.

  Òbviament tots sabem que hi ha diferents tipus de persones, les quals aprofiten els recursos que els donen i altres que no donen les gràcies per res, encara que li hages resolt part de la seua vida.

  Si ho pensem, les persones immigrants que venen als nostres països no crec que vinguen per gust com pensa tanta gent, per a llevar-nos el treball, sinó perquè on estan és un lloc on únicament es respira malestar. Evidentment si ho pensem cap dels immigrants vol estar en una societat que no parlen el seu idioma i del qual desconeixen la cultura, les formes d’estar i la gastronomia.

  Seguidament considereu que hi ha persones viatjant en els baixos de camions o en els para-xocs dels cotxes, no penseu que viatgen en avió en primera fila. Podem fins i tot parlar dels que salten la verja de Melilla. A més a més considereu que també hi ha xiquets que emigren. Imagineu-vos com han de passar-ho aquests xiquets, que fins i tot poden arriscar-se a perdre als seus familiars i pares, que és el més important.

  En resum aquestes persones immigrants arrisquen la seua vida per la desesperació d’obtenir una vida millor. I solament se la pot donar un país extern, el qual les pot proporcionar educació, cultura, treball i fins i tot un lloc on conviure i cuidar dels seus fills si tenen.

 3. sandra navarro

  En tota la historia de l´humanitat aquest tipus d´immigració a existit, però sempre per el mateix objectiu, fugir de problemes que hi ha al seus països natals, com per exemple la guerra,una característica molt difusa entre els immigrants il·legals actualment a Espanya. En tot el mon hi ha immigrants de fet, els espanyols varem ser immigrants durant la guerra civil.

  Altre exemple que tenim cada dia, son els immigrants que es juguen la vida per a arribara Europa , a traves de barques(les quals moltes de aquestes s´afonen) o amb barreres com la de Melilla o Ceuta. Pense que països amb mes recursos deurien facilitar mes, l´entrada d´immigrants al seu país, ja que d´aquesta manera hi ha molta gent que perd la seua vida intenten passar a altre país, per a tindre una “millor” vida, que aixo es altre tema, que quan arriben aquí molts d´ells ho passen mal. Molts d´ells arrisquen la seua per un somni que finalment no es fa realitat.

  Tornant al tema de l´actuació del països davant d´aquest problema, per exemple a Europa varen firmar un tractat on cada país es comprometia a acceptar a “x” immigrants, però ningú ha complit ningun dels seus compromisos, per això alguns dels casos han sigut portats al tribunal suprem de justícia, per que es considera una cosa obligatòria. Per altre lloc també hi hagueren països que no tan sols no varen acollir a ningú, si no que també varen tratar de boicotejar alguns d´aquests tractats.

  Respecte a aquest tema pense que tots haurien de fer algo per a resoldre-ho, no tan sols unes persones/paises i a mes, comprometre amb aquesta causa, que finalment s´ha convertit en una crisi greu que afecta a tot el mon.

 4. Sandra Roussel

  En tota la historia de l´humanitat aquest tipus d´immigració a existit, però sempre per el mateix objectiu, fugir de problemes que hi ha al seus països natals, com per exemple la guerra,una característica molt difusa entre els immigrants il·legals actualment a Espanya. En tot el mon hi ha immigrants de fet, els espanyols varem ser immigrants durant la guerra civil.

  Altre exemple que tenim cada dia, son els immigrants que es juguen la vida per a arribara Europa , a traves de barques(les quals moltes de aquestes s´afonen) o amb barreres com la de Melilla o Ceuta. Pense que països amb mes recursos deurien facilitar mes, l´entrada d´immigrants al seu país, ja que d´aquesta manera hi ha molta gent que perd la seua vida intenten passar a altre país, per a tindre una “millor” vida, que això es altre tema, que quan arriben aquí molts d´ells ho passen mal. Molts d´ells arrisquen la seua per un somni que finalment no es fa realitat.

  Tornant al tema de l´actuació del països davant d´aquest problema, per exemple a Europa varen firmar un tractat on cada país es comprometia a acceptar a “x” immigrants, però ningú ha complit els seus compromisos, per això alguns dels casos han sigut portats al tribunal suprem de justícia, per que es considera una cosa obligatòria. Per altre lloc també hi hagueren països que no tan sols no varen acollir a ningú, si no que també varen tractar de boicotejar alguns d´aquests tractats.

  Respecte a aquest tema pense que tots haurien de fer algo per a resoldre-ho, no tan sols unes persones/paises i a mes, comprometre amb aquesta causa, que finalment s´ha convertit en una crisi greu que afecta a tot el mon.

 5. Santiago (Paul)

  Hola, avui vaig parlar sobre la immigració il·legal, que és un tema que està molt de moda en l´actualitat i que és vist de manera negativa en la nostra societat.

  A l´entrada posa que la immigració il·legal consisteix a passar d´un país a un altre sense complir els requeriments del lloc de destinació. A més, la finalitat de qui emigra és treballar, però aquest fet provoca problemes en el país de destinació, ja que el problema és quan es treballa en negre.

  També posa a l´entrada que la gent que emigra ho fa per necessitat i per tindre una vida millor, per això els immigrants viatgen en els baixos de camions, en els para-xocs dels cotxes o en les pateres arriesgan la seua vida per abandonar el seu país de guerres i com ja he dit abans per a tindre una millor vida. Per últim posa que hi ha màfies que s´aprofiten de la desesperació dels immigrants i cobren altes sumes de diners, ja que la gent arriba a perdre tot el que té per a poder passar una frontera.

  El que pense sobre això és que la gent veu la immigració com una situació en què els immigrants venen als nostres països a llevar-nos el nostre treball i a més a més treballen de negre, és a dir, sense pagar impostos. Però realment no és així, ja que els immigrants busquen treball per a tindre una millor vida com tenien en el seu país abans de tindre tantes guerres. A més, pense que cap dels immigrants vol estar en una societat on no es parla el seu idioma i de la qual desconeixen la seua cultura, la seua gastronomia,etc.

  Per últim, em pareix molt lleig que hi haga màfies que s´aprofiten dels immigrants, ja que per aprofitar-se d´ells cobren altes sumes de diners. A més a més pense que els immigrants són persones molt valentes, ja que arrisquen les seues vides per tindre una vida millor, deixant a la família i als amics.

 6. Izan Stone

  Actualment, la situació al nostre planeta no és molt bona. Podeu dir-me cap país o continent on no hi hagen problemes internacionals o conflictes interns?
  Tots, tenim dret a moure’ns lliurement per qualsevol part del món, és cert, però la manera de emigrar i la rebuda en l’altre país depén molt d’on del lloc on provingues.

  Deixant a banda el racisme…
  Si ets un sud-americà que emigra a Europa (generalment a Espanya), per fugir dels conflictes polítics i la pobresa del teu país, pot ser, pots trobar un treball amb el que poder mantindre la teua família, sense cap problema. Només necessites agafar un avió i trobar casa i treball.
  Però si ets un palestí que està fugint del seu país, per conflictes bèl•lics, i ha d’arribar a Itàlia, Espanya, Malta o Grècia, per exemple, amb una pastera, amb molta més gent desconeguda, sense saber-hi si arribarà viu i sense res, per començar de nou, la cosa està més complicada. Segurament, et miraràn mal pel carrer, no voldran donar-te treball, i acabaràs vivint al carrer.

  Si es suposa que tots tenim drets (al menys els fonamentals, com els que estan a la Declaració dels Drets Humans), perquè, el lloc de procedència, pot marcar la diferencia entre l’acceptació, i la immigració il•legal?

  Crec que, si tens un poc de cap, humiltat i cor, ets capaç de comprende a tots els refugiats, vinguen d’on vinguen, i provenguen d’on provenguen. Ells arriben al teu país, perquè estan fugint del seu; que mínim que ajudar-los per a que puguen eixir cap avant.

 7. Carles de Beauboir

  Jo crec que siga just que a una persona que aquesta vivint en unes condicions de vida miserables vulga emigrar del seu país per a intentar refer la seua vida per a començar de zero se li negue l’accés a cap país o que simplement prohibisquen el pas de gent que no té els papers en regla, perquè la teua no saps pel que haurà hagut de passar aqueixa persona per a prendre la decisió de deixar arrere la seua família i la seua vida en general.
  Des d’un altre punt de vista també puc entendre com es comporta el govern del país davant aquestes situacions, ja que si tota la gent que aquesta en aqueixes condicions vol anar-se del seu país a un altre i aconsegueix arribar al final hi hauria superpoblació i seriosa desfavorable per a aquest.

  Jo crec que s’hauria de facilitar a aquesta gent un mètode mitjançant el qual altres països amb més recursos acorden en un consell, de la Unió Europea per exemple, emparar un cert nombre de persones cadascun dels països de la UE a l’any per a regular l’emigració de persones desfavorides i que cap d’aquests països patisca de superpoblació perquè si llevem el problema d’un país per a col·locar-lo en un altre, el remei és igual o pitjor que la malaltia.

  A mi em semblaria molt bé que la gent que ve d’un altre país es buscara un treball per a intentar refer la seua vida però el que no em semblaria per a res just seria que aqueixa persona treballe en negre perquè damunt que se li permet l’accés a un altre país per a intentar refer la seua vida damunt perjudique el país traient el més benefici, ja que no pagaria els seus impostos.

  En conclusió que s’hauria de facilitar a aquestes persones el fet de poder refer la seua vida però que aqueixes persones complisquen amb les mateixes obligacions que la resta de gent.

 8. Pau Goldman i Jorge Davidson

  La immigració il·legal es un tema que dóna molt a parlar a la societat hui en dia. Al llarg de cada any milers i milers de persones creuen el mar Mediterrani en busca d’una oportunitat en la seua vida pero als països als que arriben molta gent no els vol i els rebutja. Però aquesta gent pensa que ells venen ací perquè volen? Estes persones es juguen la vida i deixen tot darrere per a arribar a un país on no parlen el seu idioma i no poden fer res i es troben que els volen expulsar. La gent no es para a pensar que venen ací com a últim recurs perquè saben que si es quedaren al seu país es moririen.
  La gent deuria de posar-se en la seua pell i pensar com es sentiriem si després de deixar el teu pais, creuar el mar en una patera que no saben si es va a afonar o no arribar a un lloc on no volen donar-lis les atencions que necessiten. Són pateres on van 200 persones i on els lleven totes les seues pertenències per a que entre més gent. La gran majoria dels que van no saben nadar i els venen flotadors falsos que en cas d’accident no serveixen per a res i acaben ofegant-se. A més a més també viatgen dones embarassades que fins i tot arriben a donar a llum a mitad del mar en unes condicions nefastes i en cas de que s’afonara la barca encara tindrien menys possibilitats de seguir amb vida.
  La societat europea mostra una gran falta d’empatia i egoisme al no voler acollir a estes pobres persones que només volen viure.
  Exceptuant a alguns països la majoria no acolleixen als immigrants o si els acolleixen en pocs dies els expulsen o els traslladen a altres països per a no fer-se càrrec d’ells.
  La gent hauria de mirar per els demés a part de per ells i no queixar-se de que vinguen unes persones que no van a fer ningun mal.
  Jo crec que en ple segle XXI aquest no deuria de ser un tema de debat i la gent deuria de ser més solidaria i voler ajudar a les persones que ho necessiten en compte de voler expulsar-les.

 9. Carla Becker i Alejandra Addams 1º Bach Humanístic

  La immigració és moviment de població que consisteix en l’arribada de persones a un país diferent del seu lloc d’origen per a establir-se en ell. Actualment, aquest és un tema que causa molta controvèrsia. A Espanya, per exemple, hi ha una gran part de la població que està en contra dels immigrants, que vinguen a Espanya. En canvi, i gràcies a Déu, també hi ha moltes persones que accepten o que entenen la importància d’acollir a aquestes persones que, per problemes econòmics, socials, polítics, familiars…. han hagut de deixar les seues llars i marxar-se a un altre país, normalment en condicions deplorables.

  Personalment, considere que totes les persones mereixen una vida digna, per tant, si no la poden aconseguir al seu país d’origen, nosaltres (els espanyols) no som ningú per a privar-los d’una llar, menjar, lleis que protegisquen els seus drets…. Els immigrants decideixen anar a països com és Espanya a la recerca d’una vida millor, d’altres oportunitats o simplement perquè volen continuar la seua carrera ací.

  Amb l’arribada de la immigració es generen diferents llocs de treball, persones amb diferents cultures que poden oferir coneixement de tots dos costats i amb resultats molt positius. També quantes més persones hi haja, més consum hi haurà. Això sí, és molt important que els immigrants s’integren en la cultura del país al qual arriben perquè siga el més just i equitatiu possible.

  M’agradaria parlar sobre el meu avi. Aquest és una persona meravellosa, però sí que és cert que algunes vegades i, respecte a aquest tema, fa alguns comentaris desafortunats quan veu notícies de pasteres, immigrants, etc. Diu coses com “si no hi ha treball per als espanyols, amb tant immigrant menys” o ” després són tots uns lladres”. El meu avi és un exemple clar del que la ignorància i els prejudicis poden causar en una persona, odi sense fonament. Sempre que solta aqueixos comentaris li intente fer entendre que aqueixos “immigrants” com ell els crida despectivament, són persones tal com nosaltres, i que si nosaltres hem tingut la sort i l’oportunitat de nàixer i viure en un país com és Espanya, ells també l’haurien de tindre.

  És important que la gent s’informe i que abans de prendre una decisió o una postura davant un tema tan important com aquest, que s’informen bé. No se li pot negar una vida digna a les persones per odi i ignorància.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s