Vocabulari divers II (Stop Diverfòbia 5)

Coneixeu el vocabulari divers al vostre institut? Celebreu la diversitat al vostre centre? A l’Isabel de Villena, sí!

En la cinquena reunió del curs 2018-19 acabem de decorar el nostra institut amb un segon cartell amb el vocabulari divers que ja controlem.

 1. Agènere. Persona que no s’identifica ni com a home ni com a dona. També es pot dir de gènere neutre.
 2. Al·losexual. Terme utilitzat per l’associació asexual AVEN per a referir-se a les persones no asexuals. Consideren que és més adequat que “sexual” perquè un/a asexual pot ser sexual (tindre libido i/o fantasies, masturbar-se, o voler reproduir-se).
 3. Binder. Anglicisme per a referir-se a la banda compressora o subjectadors que utilitzen els homes trans per a ocultar els pits.
 4. Contagi de l’estigma. Por que senten les persones heterosexuals de ser preses per homosexuals, especialment si són amigues o ajuden algú homosexual.
 5. Creativitat de gènere. Terme positiu per a designar els infants que no segueixen els rols de gènere tradicionals. També se’ls anomena “infants amb gènere independent” o “criatures amb independència de gènere”.
 6. Crossdresser. Homes, generalment heterosexuals, a qui agrada vestir-se de dones. La seua expressió de gènere no coincideix amb la seua orientació sexual ni amb la seua identitat.
 7. CRS. Sigles que signifiquen “Cirurgia de reassignació sexual”, però que els col·lectius trans crítics prefereixen dir anomenar “Cirurgia de reafirmació sexual”. Consisteix en la modificació dels genitals per a adequar-los al sexe sentit.
 8. Demisexual. Persona que només sent desig quan experimenta connexió emocional amb una altra persona (no necessàriament romàntica). Una altre terme sinònim és “sapiosexual”.
 9. Drag King. Dones que es vesteixen amb roba de l’altre sexe/gènere per a actuar i desmuntar els mecanismes de poder de la masculinitat tradicional.
 10. Endosex. Persona no intersexual.
 11. Fal·loplàstia. Cirurgia que consisteix en la construcció d’un penis en els homes transsexuals.
 12. Hermafrodita. Terme inadequat per als humans, derivat de la mitologia, que designava les persones intersexuals. Mèdicament es parla de desordre del desenvolupament sexual (DSD, sigles en anglés)
 13. Heteroflexible. Persona heterosexual que puntualment té relacions amb persones del seu sexe. També s’anomena bicuriosa.
 14. Homofòbia interioritzada. Actitud hostil cap a altres persones homosexuals, denigració de la pròpia homosexualitat o vergonya per ser-ho.
 15. Identitat de gènere. Sexe sentit, independentment del sexe assignat de naixença.
 16. LGBTI+. Sigles que signifiquen lesbiana, gai, bisexual, transsexual, intersexual, etc. El + inclou altres identitats no especificades.
 17. Orientació sexual. Es refereix al sexe pel qual una persona se sent atreta sexualment i/o romànticament. Les categories típiques són l’homosexualitat, l’heterosexualitat i la bisexualitat, però l’orientació pot ser fluïda o succeir-se en un contínuum.
 18. Packer. Pròtesis que simula la forma d’un penis, generalment usada per xics transsexuals.
 19. Plumofòbia. Rebuig cap a les persones que tenen una expressió de gènere (gestos, vestimenta…) pròpia de l’altre sexe. Per exemple, homes femenins o dones masculines.
 20. Sexe sentit. Sexe que una persona sent que té, independentment del que se li ha assignat en nàixer.
 21. Transsexual. Terme mèdic que designa a aquella persona que es percep i desitja ser percebuda del sexe contrari al que se li va assignar en nàixer i decideix modificar el seu cos amb hormones i operacions perquè aquest s’adapte al sexe sentit.

Vocabulari divers 2

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s