Un rap contra el masclisme

Entrada de Carles Claramunt (1r Batxillerat)

El passat divendres, fent zàping, em vaig trobar per casualitat amb un programa de televisió d’una cadena que no solc veure mai per la seua emissió vulgar (parle de Telecinco i de Factor X). Abans de canviar de canal, vaig decidir donar-li dos minuts al programa per tal de veure si eixia quelcom interessat que em poguera entretenir una mica. I així va ser: una grata sorpresa.

Factor X és un reality-show dedicat a la recerca de talents musicals. De sobte, em vaig trobar amb la presència de dos rapers, que en la seua presentació al jurat deien que cantarien un rap contra el masclisme; i això ja va ser prou per a atraure la meua atenció, fet pel qual no vaig canviar de programa. El rap podria haver estat millor? Doncs segurament (tampoc puc opinar si ho feren bé o malament perquè realment no és un gènere musical que m’interesse massa), però tenia una història per contar. Una història molt significativa i que, com més tard va dir el jurat, podria ajudar en un futur a totes aquelles dones que han de patir les conseqüències del masclisme en la seua pell. Els rapers van repetir en diverses ocasions la importància de trucar al 016 davant de qualsevol mostra de violència de gènere que evidenciem.

És més, el reconegut showman Risto Mejide va proposar d’incloure la cançó en la iniciativa “12 meses” de Mediaset, projecte social que la cadena du a terme des de l’any 2000, i que posa el  focus dels continguts a sensibilitzar els espectadors sobre assumptes socials des d’un punt de vista solidari, amb temes com la lluita contra la violència de gènere, el càncer, la drogoaddicció, l’assetjament escolar i la pirateria, el foment de la lectura, l’esport, la música, els hàbits de vida saludables, la igualtat, la conducció responsable, el suport als majors, els xiquets, els que conviuen amb l’Alzheimer…

I a vosaltres, què us sembla la cançó? Us ha aplegat el missatge?

Anuncis

4 comments

 1. Daniel Goldman

  El vídeo de l’entrada és una cançó reivindicativa, sorprenentment aparegut en un canal com “Telecinco”. Com diu Carles, l’autor del text, aquesta cadena es caracteritza per la seua ordinària programació, però és veritat que té hi ha algun concurs entre tants on realment es valora les qualitats de les persones. Encara que “Factor X” no és el programa perfecte, cal reconéixer que ens ha donat l’oportunitat d’escoltar a aquests rapers amb un important missatge.

  El duo de cantants interpreta una cançó d’estil de rap on tracta de reflectir el problema actual de la violència de gènere. Concretament, a través de la música narra una història on es veu aquest conflicte. Per tant, en aquesta peça musical donen la seua opinió sobre el tema, on es pot veure les ganes d’acabar amb la violència i mostren ajuda cap a les víctimes; i també conten un cas per poder representar i deixar encara més clar el missatge de la cançó. Òbviament, el jurat està d’acord amb l’opinió dels rapers i agraeixen la seua participació i treball per intentar canviar la ideologia masclista.

  Pense que la llavor d’aquests cantants mereix molt de reconeixement, ja que a més d’escriure una cançó en contra de la violència de gènere i on es defensa el valor de la dona –missatge difícil de veure en la música actual–, també tenen la valentia de presentar-se a un concurs nacional per interpretar-la. A més, el seu estil, rap, arriba molt més fàcil a la joventut que altres gèneres, pel que pot aconseguir canviar la mentalitat masclista del jóvens que seran el nostre futur.

 2. Edu Davinson

  Aquesta entrada ens mostra una cançó que va aparéixer en un concurs “Factor X” en el canal de televisió “Telecinco”. Sorprén perquè no és una cançó com a moltes altres que s’havien cantat en el programa anteriorment. Aquesta cançó tenia una lletra reivindicativa contra el masclisme. Com diu Carles, en aquesta cadena de televisió no se sol veure aquest tipus de coses, i és per açò que s’agraeix que de tant en tant apareguen missatges de suport fins i tot on un menys li l’espera. He escoltat la cançó moltes vegades, és veritat que no canten molt bé, però la lletra és molt directa i et fa reflexionar.

  Els cantants canten una cançó de rap. La lletra és clarament un exemple de rebot contra el masclisme i la violència de gènere. Mitjançant la seua lletra i una xicoteta representació intenten mostrar a la gent el problema real. Donen la seua opinió (completament de desacord) i donen el seu suport a les víctimes del masclisme. Quan acaben la cançó com és comprensible, tots els jutges els donen l’enhorabona i els agraeixen el que han fet.

  És un gran gest per part d’aquests dos xics. Devem aprendre de persones així, que ens els importa posar-se enfront de milions de persones per a llançar un missatge molt important.

 3. Helena Becker

  La cançó que han presentat els dos rapers per a l’audició de Factor X m’ha deixat realment bocabadada. Si sóc sincera, al principi, quan els he vist entrar a la sala on es decideix si van a formar part del programa de Telecinco o no, no pensava que aquests dos xics pogueren cantar una cançó que transmetera un missatge tan profund i que donara tanta força a totes les dones que pateixen les conseqüències del masclisme.

  La història que contaven ambdós al rap reflecteix els sentiments de la dona que està sent assetjada, i com veu a l’assetjador i a les altres persones del seu voltant. Pot ser, gràcies a açò, moltes dones s’han adonat que el que estan patint és masclisme i han decidit parar-ho i demanar ajuda, bé a un dels seus amics o amigues o bé cridant al 016.

  A més, em pareix una gran idea la que va tindre Risto Mejide, un dels membres del jurat del programa, d’incloure aquesta cançó en el projecte de comunicació social “12 meses” de Mediaset España, que pretén conscienciar i sensibilitzar a la societat dels problemes que ens afecten, i al qual podem participar tots. Pense que d’aquesta manera podrem arribar a salvar vides.

 4. javi west

  En l’entrada del meu company, Carles; hi ha un vídeo, d’un programa caça talents, anomenat Got Talent, d’un canal de televisió, aquest canal és telecinc. Com ja sapigueu no solament és ve en Espanya sinó també en Regne Unit, EEUU i en molts països més.

  En el vídeo es veu a dos homes d’uns 20 anys cantant un rap en contra del masclisme i la violència de gènere, en finalitzar l’actuació tot el jurat compost per Laura pausini, Risto mejide, Fernando Montesinos i Xavi Martinez, es va posar en peu perquè el rap que varen fer va ser espectacular i la frase que es va quedar més a tothom va ser la de Risto Mejide que diu que la cançó hauria d’estar inclosa en la iniciativa de mediaset, anomenada “doce meses doce causas”. No varen passar de fase però el jurat li va dir que siguen amb les seues lletres tan especials, que fan falta en la societat, per a conscienciar a tothom del que passa en realitat.

  Estic d’acord en totes les paraules que van dir el jurat del programa, perquè tot açò que està ocórreguen, els assassinats, les violacions, etc. Ha de parar i per això són necessàries totes les reivindicacions possibles, ja siga mitjançant cançons, manifestacions, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s