Un rap contra el masclisme

Entrada de Carles Claramunt (1r Batxillerat)

El passat divendres, fent zàping, em vaig trobar per casualitat amb un programa de televisió d’una cadena que no solc veure mai per la seua emissió vulgar (parle de Telecinco i de Factor X). Abans de canviar de canal, vaig decidir donar-li dos minuts al programa per tal de veure si eixia quelcom interessat que em poguera entretenir una mica. I així va ser: una grata sorpresa.

Factor X és un reality-show dedicat a la recerca de talents musicals. De sobte, em vaig trobar amb la presència de dos rapers, que en la seua presentació al jurat deien que cantarien un rap contra el masclisme; i això ja va ser prou per a atraure la meua atenció, fet pel qual no vaig canviar de programa. El rap podria haver estat millor? Doncs segurament (tampoc puc opinar si ho feren bé o malament perquè realment no és un gènere musical que m’interesse massa), però tenia una història per contar. Una història molt significativa i que, com més tard va dir el jurat, podria ajudar en un futur a totes aquelles dones que han de patir les conseqüències del masclisme en la seua pell. Els rapers van repetir en diverses ocasions la importància de trucar al 016 davant de qualsevol mostra de violència de gènere que evidenciem.

És més, el reconegut showman Risto Mejide va proposar d’incloure la cançó en la iniciativa “12 meses” de Mediaset, projecte social que la cadena du a terme des de l’any 2000, i que posa el  focus dels continguts a sensibilitzar els espectadors sobre assumptes socials des d’un punt de vista solidari, amb temes com la lluita contra la violència de gènere, el càncer, la drogoaddicció, l’assetjament escolar i la pirateria, el foment de la lectura, l’esport, la música, els hàbits de vida saludables, la igualtat, la conducció responsable, el suport als majors, els xiquets, els que conviuen amb l’Alzheimer…

I a vosaltres, què us sembla la cançó? Us ha aplegat el missatge?

Anuncis

One comment

  1. Daniel Goldman

    El vídeo de l’entrada és una cançó reivindicativa, sorprenentment aparegut en un canal com “Telecinco”. Com diu Carles, l’autor del text, aquesta cadena es caracteritza per la seua ordinària programació, però és veritat que té hi ha algun concurs entre tants on realment es valora les qualitats de les persones. Encara que “Factor X” no és el programa perfecte, cal reconéixer que ens ha donat l’oportunitat d’escoltar a aquests rapers amb un important missatge.

    El duo de cantants interpreta una cançó d’estil de rap on tracta de reflectir el problema actual de la violència de gènere. Concretament, a través de la música narra una història on es veu aquest conflicte. Per tant, en aquesta peça musical donen la seua opinió sobre el tema, on es pot veure les ganes d’acabar amb la violència i mostren ajuda cap a les víctimes; i també conten un cas per poder representar i deixar encara més clar el missatge de la cançó. Òbviament, el jurat està d’acord amb l’opinió dels rapers i agraeixen la seua participació i treball per intentar canviar la ideologia masclista.

    Pense que la llavor d’aquests cantants mereix molt de reconeixement, ja que a més d’escriure una cançó en contra de la violència de gènere i on es defensa el valor de la dona –missatge difícil de veure en la música actual–, també tenen la valentia de presentar-se a un concurs nacional per interpretar-la. A més, el seu estil, rap, arriba molt més fàcil a la joventut que altres gèneres, pel que pot aconseguir canviar la mentalitat masclista del jóvens que seran el nostre futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s