En som més

Què és En Som Més?

És una iniciativa per sensibilitzar i prevenir contra el discurs de l’odi i la radicalització violenta. Per aconseguir-ho, el nostre projecte uneix dos àmbits essencials: l’educació a l’aula i l’ús d’lnternet amb l’objectiu d’amplificar el respecte, la tolerància i la diversitat.

Vols saber més sobre aquest moviment i els seus protagonistes?

Andrea Compton, Arkano, Yellow Mellow, Rayden ja són ambaixadores d’En Som Més. I tu?

 

sumathi En Som Mes

Anuncis

3 comments

 1. Daniel Goldman

  #Ensommés és una iniciativa que lluita enfront de un principal problema: l’odi. L’odi en totes les seues representacions, com poden ser la indiferència, la falta de respecte, la intolerància… La suma de tots aquests conflictes signifiquen una gran part dels problemes de la societat actual, pel que podem pensar que tot sorgeix de l’odi. Per acabar amb ell, s’ha creat aquest moviment, format per youtubers, cantants…

  En primer lloc, és una realitat que, en la societat actual, existeix molta gent que dia a dia lluita amb problemes d’intolerància com poden ser insults o maltractes físics. Tot aquest patiment a soles per ser d’altre país, d’altre color, d’altra orientació sexual, etc. És cert que avui dia encara existeixen pensaments racistes i homòfobs, i tot ve produït per l’odi que es genera enfront del diferent, enfront del que se n’ix de l’habitual i, per tant, la gent que no el vol entendre i acaba utilitzant la violència com a resposta.

  No obstant això, contra tots aquests pensaments estan organitzacions (com #enssommés) que lluiten per defendre a les víctimes. En especial, aquesta iniciativa vol acabar amb l’arrel de tots aquests conflictes, és a dir, l’odi. Potser moltes vegades no estan tan valorats moviments com aquest que volen defendre els afectats; o simplement posem més atenció en la part roïna, en la part violenta, que en la part positiva. Però, aquestes iniciatives fan un paper molt important que hauria de ser més recompensat.

  En conclusió, pense que tot tipus de moviment que tinga la intenció d’ajudar a qui està sent maltractat ha de ser més valorada, ja que és necessari acabar amb problemes com el racisme, que a soles fan mal a la societat. Estic d’acord amb el pensament de #ensommés i m’agradaria veure més iniciatives com aquesta.

 2. Edu Davinson

  Aquest vídeo ens mostra una iniciativa duta a terme per youtubers i persones conegudes entre la societat. Aquesta iniciativa anomenada #Ensommés lluita contra molts problemes de la societat, principalment contra l’odi. A part, contra la indiferència, falta de respecte, intolerància… Tots aquests problemes conviuen amb la societat actual i es manifesten a causa de l’odi. Per aquesta raó s’ha mobilitzat aquesta iniciativa, per a intentar erradicar tots aquests problemes.

  És una evidència i una certesa dir que parteix de la societat actual es mou per l’odi, i que un mira per si mateix i no pels altres. Molta gent pateix agressions i insults i molts altres els reparteix. El principal problema de l’odi és que sol venir per aspectes racistes i homòfobs. Hi ha gent que no aconsegueix entendre que en una mateixa societat pot haver-hi cultures, races, persones totalment diferents però alhora iguals. Necessitem erradicar l’odi que generen algunes persones davant aquests fets, i que a vegades acaben malament.

  Tanmateix, contra aquest tipus d’odi i d’agressions, apareixen iniciatives com aquesta, o organitzacions. Totes elles amb un mateix objectiu: ACABAR D’UNA VEGADA AMB L’ODI I LES AGRESSIONS EN LA SOCIETAT! De tota manera, amb moviments d’aquest tipus no és suficient, es necessita més suport i més col•laboració ciutadana. Aquests tipus d’iniciativa s’acaben oblidant o fins no arriben a conèixer. Per açò cal tirar una mà si volem un ben comú.

  Per a finalitzar dir que aquests moviments són els que mantenen viva a la societat i ens fan creure que és possible viure millor. Crec que el govern hauria de mirar per aquesta part i subvencionar més iniciatives així, perquè aquestes coses també ajuden als ciutadans. S’ha d’acabar amb el racisme i la homofòbia d’una vegada en aquest planeta. Tots desitgem conviure en pau.

 3. Javier Davidson

  Vaig a comentar l’entrada anomenada “En som més”, una iniciativa que té com a objectiu anar en contra del discurs de l’odi i la radicalització violenta. A aquesta iniciativa participen diversos personatges coneguts a l’internet, tots joves i amb una audiència també jove. Cal destacar que entre aquestos, hi han gran varietat de cultures. Em pareix genial que siguen aquestes persones siguen la cara del projecte, ja que així el missatge arriba molt millor a les dones.
  Jo, personalment, conec al raper Arkano, que té com a frase de presentació:“No et deixis confondre. Per a mi, la diferència és bonica. I per a tu?”; i també a YellowMellow, que es presenta amb la frase: “Les coses es poden parlar sense haver d’insultar ni faltar al respecte”
  El discurs de l’odi i la radicalització són dos dels reptes de la societat actual. El mateix Consell d’Europa adverteix els estats membres de la necessitat i prioritat d’adoptar les mesures oportunes per posar límit a aquests fenòmens i iniciar camins estratègics comuns.
  El desenvolupament d’Internet en els últims anys ha obert un vehicle per a la creació de discursos, expressió i associació de les noves generacions. L’ús que els joves fan d’Internet i de les xarxes socials en concret està transformant no només la manera de relacionar-se, sinó també les seves experiències i maneres de pensar. Per primera vegada són els més joves els qui prenen la iniciativa. Però clar, aquest accés que tenim els joves també dona lloc a moltes coses roïnes, com les que es critiquen a aquesta iniciativa; i per això mateix pense que és tan important.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s