Quants privilegis tens?

Prova a respondre aquest qüestionari i revisa els teus privilegis.

I de regal, aquesta entrevista a l’activista Pol Galofre, que acaba la seua intervenció dient: ”

“Quan algú habita els espais de privilegi es pensa que les dissidències s’haurien de viure en privat; per exemple, la gent hetero diu que l’orientació sexual es privada i no se n’adonen que el món es heterosexual i llavors ells estan tot el temps dient que són heterosexuals sense adonar-se’n. Vivim en una societat blanca on hi ha gent que diu que la raça no importa però existeixen tota una sèrie de discriminacions pel color de pell, per la procedència i per milions d’altres coses. Llavors no és un fet que s’haja de quedar a casa sinó que hem d’estar contínuament parlant-ne, explicant i transmetent idees, valors, conceptes… perquè hi ha la vida de molta gent en joc.”

2 comments

 1. ambonafe

  Aquest test és impressionant

  Àngels Martínez Bonafé

  Enviado desde mi iPhone

  El 8 des 2017, a les 16:57, Els punys no parlen va escriure:

  > >

 2. Elizabeth Millholand

  En l’entrada “Quants privilegis tens?” trobem en primer lloc, un qüestionari que ens mostra els privilegis que tenim respecte als altres i ens invita a educar el món sobre les injustícies que hi ha. En segon lloc, trobem vídeo de l’activista Pol Galofre en la que conta com va arribar a fer activisme i com començà fent-ho amb el moviment LGTB. Més tard va començar a fer activisme amb més tipus de moviments com poden ser la lluita antiracista o el feminisme. A més el seu interés per tot açò i el fet que s’hi haja informat sobre aquests temes ha fet que haja pogut treballar en diferents projectes, donar xarrades… Tot açò per poder canviar una mica el món i fer-ho un lloc més agradable per tots.

  En la meua opinió el vídeo d’aquesta entrada d’alguna forma t’ajuda a ser més conscient de la importància de fer activisme, de tractar temes que puguen incomodar, ofendre, fer mal a altres… sobretot per respecte a la resta de persones i perquè ningú mereix tindre menys drets que altres ni ser tractat com si fóra menys important que la resta. Per això crec que el més important i el millor que podem fer per evitar que ningú se senta discriminat, per acabar amb l’odi i altres coses és informar-nos sobre els diferents temes tenen importància i s’han de per corregir a la gent, per visibilitzar a la gent, per corregir aquells que s’adonen o no actuen d’una forma respectuosa amb els altres.

  En resum, l’activisme és molt important per lluitar per aquelles coses que volem aconseguir perquè tots puguem viure en un món amb menys odi i millor per a tots. També és molt important no parlar amb ignorància, vull dir, cal estar informats a l’hora de parlar de certes coses perquè hi haja una coherència en el que diguem i a més per no ofendre a ningú.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s