Totxs diferents

Vídeo promocional del llibre “Niñas y niños” d’Aingeru Mayor y Susana Monteagudo, que també està en catala Nenes i nens” i en euskeraNeskak eta mutilak”

“En el món hi ha moltes xiquetes i molts xiquets. I no hi ha dos iguals. Cadascú, cadascuna, és un xiquet o una xiqueta a la seua manera.”

Bones idees per a regalar aquests Nadals.

Anuncis

4 comments

 1. Daniel Goldman 1erBach.Cien.

  “Totxs diferents” és un vídeo promocional per al llibre «Nenes i nens», en el qual es reflecteix el mateix tema. Aquest parla dels estereotips infantils que perduren a la societat actual, i intenta lluitar-los trencant aquests costums.

  Tracta d’explicar les diverses possibilitats que pot adoptar un xiquet/a posant exemples d’elles, com per exemple els colors que li poden agradar a cadascun o el tipus de vestimenta. D’aquesta manera, vol canviar la mentalitat de la gent més conservadora, que encara pensa que el blau és per als xics i el rosa per les xiquetes entre altres coses, mitjançant els exemples, perquè puguen veure que no tot ha de ser sempre igual.

  Per finalitzar, aquest vídeo i llibre intenta mostrar-nos que cadascun és llibre d’elecció per poder tomar les seues decisions, sense que estiguen condicionats per uns estereotips. Volen ensenyar-nos que aquesta llibertat ha de vindre des que som xiquets, per poder criar-nos amb una mentalitat més oberta.

  Em pareix que la seua proposta és molt interessant i important, ja que, com he dit abans, pense que la forma de canviar aquests estereotips és permetre’ns elegir els nostres gustos des que naixem, per poder ser després una persona lliure de condicionants.

 2. Sergio Anthony i Lucía Byron (1BatxC)

  Aquest vídeo és una promoció del llibre ” Nens i nenes” realitzat per Aingeru Mayor i Susana Monteguardo.

  En el vídeo apareixen diferents xiquets i xiquetes classificats pel seu gènere i gustos, com per exemple, xiquetes que els agrada dur el monyo curt o xiquets que volen ballar en compte de jugar a futbol, de manera que pots veure que hi ha molta diversitat i que els nens i nenes, són més complexos que el que diu el sistema binari imposat en la societat, un sistema que només fa que es puguen sentir insegurs o rebutjats.

  El llibre s’ha escrit amb els testimonis i històries dels menuts i menudes que se senten diferents. Per tant la seua intenció, és crear una ferramenta educativa que normalitze la diversitat sexual i ens ensenye, que no només hi ha xiquetes amb vulva o xiquets amb penis i que el fet de ser xic o xica no condiciona els teus gustos. Amb llibres com aquests, s’eliminarien les temàtiques de gènere, perjudicis i estereotips imposats pel sistema binari.

  La nostra opinió és que s’haurien de fer més coses com aquestes, que ensenyen valors importants, com la importància de respectar els altres i el valor de ser u mateix. La publicació d’aquest llibre ens fa entendre, que a poc a poc la diversitat sexual es va obrint pas a totes les edats, perquè infància només hi ha una, i no hauria d’estar condicionada pels perjudicis de la societat o els que els mateixos pares inculquen sense adonar-se.

 3. Edu Davinson

  Aquesta entrada anomenada “Totxs diferents” és un vídeo promocional per al llibre «Nenes i nens». Aquest vídeo tracta dels diversos estereotips infantils que hi ha a l’actual societat. Amb aquest vídeo s’intenta lluitar per a trencar aquests estereotips.

  Al vídeo es tracta d’explicar les diverses possibilitats que pot adoptar un xiquet/a. Així doncs, al vídeo es mostren diversos xiquets i xiquetes, on s’observa que cadascun és d’una manera distinta i que a cadascun li agrada una cosa diferent. D’aquesta manera el vídeo vol canviar la mentalitat de la gent més conservadora, que encara pensa que hi ha coses específiques per a xics i altres especifiques per a xiques.

  En finalitzar el vídeo ens mostra que cada persona pot elegir vestir, ser i sentir com vulga i que són lliures per a elegir el seu tipus de vida i per a elegir les seues decisions personals sense tindre cap mentalitat d’estereotips. Volen ensenyar-nos que aquesta llibertat ha de vindre des que som xiquets, per poder criar-nos amb una mentalitat més oberta.

  Pense que aquesta proposta és més important del que pensem, perquè és més fàcil canviar la idea d’un xiquet que d’una persona adulta ensenyada i formada amb uns estereotips des de l’inici de la seua vida. Per això els pares i famílies deurien escoltar als seus fills i no tindre por a donar-li una cosa que està mal vista pels estereotips creats per la societat.

 4. Raul Becker

  D’acord amb Daniel Goldman “Totxs diferents” és un vídeo promocional per al llibre «Nenes i nens», en el qual es reflecteix el mateix tema. Aquest parla dels estereotips infantils que perduren a la societat actual, i intenta lluitar-los trencant aquests costums.

  Al món hi ha moltes nenes i molts nens. Milers de milions. I no n’hi ha dos que siguen iguals. Cadascuna, cada un, és nena o nen a la seua manera. Hi ha qui porta els cabells llargs i qui el porta curt. Qui porta pendents i qui no. Moltes nenes es disfressen de princesa i alguns nens també. I hi ha nenes que es disfressen de pirata, com molts nens. Cada nena és nena a la seua manera. Cada nen és nen a la seua manera. És a dir, cada nen cada nena és com és i com vol ser ningú hem de dir que canvien.

  D’acord amb Sergio Anthony i Lucía Byron, el llibre s’ha escrit amb els testimonis i històries dels menuts i menudes que se senten diferents. Per tant la seua intenció, és crear una ferramenta educativa que normalitze la diversitat sexual i ens ensenye, que no només hi ha xiquetes amb vulva o xiquets amb penis i que el fet de ser xic o xica no condiciona els teus gustos. Amb llibres com aquests, s’eliminarien les temàtiques de gènere, perjudicis i estereotips imposats pel sistema binari.

  La meua opinió és que aquests tipus de vídeos són fantàstics perquè la gent pare i recapacite sobre el que avui en dia hi ha. Perquè hui en dia qualsevol és lliure de portar, sentir-se o estimar com vol, que no siga estrany veure un home ballar o vestit de rosa, o una dona jugant a futbol… són estereotips que hem d’anar eliminant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s