Ens volem fortes

“Esta canción nace de la bronca, el dolor, la angustia porque nos están matando. Nace de ahí, pero crece con la confianza y la esperanza en el encuentro, en que somos muchas diciendo la misma voz, en que estamos juntas y acompañadas, en que el mundo se puede cambiar. Este vídeo lo hicimos en Cabana, Córdoba, Argentina. Es de todas y para todas. Gracias!” Cecilia Griffa

#NiUnaMenos

Anuncis

3 comments

 1. Raul Becker

  “Prou de matar-nos no som objectes”

  -Madrid registra 13 víctimes assassinades per violència masclista …(El Mundo-21 nov. 2017)
  -Les denúncies per violència de gènere a la regió pugen un 25% (El Mundo-22 nov. 2017)
  -Aquest any 2017 la violència de gènere ja ha posat 44 mortes.

  Amb aquestes xifres, que són recents, el que vull ensenyar és que cada vegada hi ha més violència de gènere, tot i que se suposa que les millors en seguretat han millorat, però en realitat és així? Una dona que denuncia es pot sentir segura? La resposta sabem que és no, com vam veure amb el cas d’Elda, “Assassinat masclista a Elda: Mor la dona tirotejada per la seua exparella al col·legi Sant Negre davant del seu fill.” La dona va ser valent i va denunciar, però la justícia va ajudar, però no com hauria d’haver-ho fet.

  Moltes vegades gràcies a aquests vídeos, la intenció de veritat és que la gent recapacite, que pense i reaccione, que si ens unim tots a donar suport a les víctimes, podem fer que la justícia siga més dura del que és. Que una dona que patisca violència puga denunciar i que se senta segura, perquè ja que té el valor de fer el pas, que almenys se senta tranquil·la.

  “Ens creuen inferiors, pensen que poden posar-nos un preu, ens tracten de putes de bruixes, de boges, ens violen, ens donen la culpa, ens volen fer callar la boca; es creuen mascles i poderosos, confonen l’amor amb l’assetjament, ens volen fer callar …” Són paraules, diríem fortes per a una cançó, però són paraules veritables que expressen el sofriment de moltes dones i per tot el que han passat, que nosaltres no ens podem imaginar.

  La meua opinió, la veritat pense que, com he dit abans, vídeos així fan que la gent recapacite i pense. Perquè una sola persona en lluita contra la justícia no fa res, però si ens reunim tots, pot ser que ens escolten d’una vegada i perquè no dir-ho, que les dones d’una vegada és sentes segures quan denuncien perquè elles no han nascut per patir això.

 2. David Stone

  Aquest any ja portem aproximadament cinquanta dones mortes per violència de gènere, cinquanta. Aquesta xifra és extremadament alta, si un any té cinquanta-dues setmanes, es a dir, s’assassina a una dona per setmana per violència de gènera, i açò a soles en Espanya.

  Si parlem de tot el món 38.018 dones víctimes de violència masclista al primer trimestre de l’any, un augment del 19% respecte a l’any anterior. En conclusió i des del meu punt de vista, i no sóc l’únic que el pensa, ja pense que són suficients (massa en veritat) s’ha de millorar el sistema de denúncia d’aquest i augmentar la plantilla dels policies per a cobrir tot els casos denunciats.

 3. Daniel Goldman (1er Batx. Cièn.)

  #NiUnaMenos és una iniciativa creada per dones i per a dones. Tracta de conscienciar als homes perquè no continuen les actuacions masclistes violentes, i a les dones per què es rebel·len i s’ajuden mútuament si pateixen aquest tipus de casos.

  Aquesta cançó és una de les accions que ha utilitzat Cecilia Griffa, autora de la peça musical, per recordar i remarcar el mateix missatge de la iniciativa. La lletra crida a la unió de les dones per acabar amb els assetjaments que pateixen diàriament al voltant del món, i moltes vegades acaba amb la mort d’aquestes. És necessari que aquest missatge arribe a tothom, ja que la societat necessita exemples de motivació i superació per a continuar lluitant amb la violència masclista.

  A més, la cançó també rep importància perquè, encara que també uneix a les dones, crea en els hòmens amb pensaments masclistes el sentiment de sentir-se inferiors, de veure que actualment ja no poden ser ells els que porten l’ordre sobre les dones. D’aquesta forma, aconsegueixen alliberar a les dones dels homes masclistes.

  En la meua opinió, la iniciativa porta un gran missatge, i crec que aquesta cançó ha sigut una molt bona forma de difondre i expressar-lo, ja que és més fàcil arribar al pensament de la gent musicalment, i més si al vídeo podem veure la unió de les dones per remarcar l’objectiu del moviment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s