Bebés intersexuals

En la reunió del grup Stop Diverfòbia del 8 de novembre parlarem de la intersexualitat. Ací us deixem un fragment del documental “Intersexion” (2012, Nova Zelanda, Direcció: Grant Lahood).

 

Anuncis

One comment

 1. Lucía Byron

  Jo vaig ser una de les alumnes presents en aquesta sessió del grup stop diverfòbia, en la qual es va tractar el tema dels bebés intersexuals a través d’un vídeo, que mostrava diferents casos de bebés intersexuals i com havien crescut amb la seua intersexualitat.

  En el vídeo apareixien tots de majors, explicant com s’havien sentit al llarg dels anys. Quasi tots coincidien en el fet que en anar creixent, sentien que hi havia alguna cosa amb el seu cos que no estava bé, com per exemple el cas d’una d’elles, que va créixer amb els seus germans sent educada com un xiquet, ja que va nàixer intersexual i intervingueren per fer-li paréixer xic, i quan va arribar a l’adolescència, no es sentia còmoda ni es veia com el xic que havien educat.

  Quan una dona està embarassada, el primer que es pregunta és si serà xic o xica, i ningú espera que el bebé puga nàixer intersexual i, quan açò passa, els pares prefereixen l’opció de la intervenció quirúrgica perquè siga ben clar els sexe i el puguen criar com un xiquet o una xiqueta.

  Per a mi el millor, seria esperar a l’adolescència, veure quines parts del cos canvien biològicament, i que la persona mateixa decidisca com identificar-se. Però també s’ha de tindre en compte l’entorn de la persona, perquè no tots tenen la capacitat d’acceptar i assimilar el concepte d’intersexualitat. I és per aquest motiu, que els pares prefereixen la intervenció només nàixer, pensant en situacions com per exemple, que podrien dir-li al xiquet o xiqueta a l’escola o si hi haurà algú que es passe amb el seu fill o filla.

  Com vam dir en la reunió, no sabem si és possible del tot no educar a una persona en un gènere, si és possible ser neutre i esperar que ell o ella mateixa decidisca com identificar-se sense cap pressió. Encara hem d’explicar conceptes com intersexualitat, per llevar la ignorància en temes com aquests, i que cadascú tinga la seua pròpia opinió, cosa que s’aconsegueix amb reunions com aquestes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s