El silencio roto

El documental ‘El silencio roto’, de Piluca Baquero (2017), reuneix testimonis commovedors de víctimes d’assetjament escolar. En la sinopsi podem llegir:

“María té sis anys, acaba d’arribar a un nou col·legi, però alguns dels seus companys han decidit amargar-li l’arribada: li han posat un malnom i no la deixen en pau. Victoria té 14 anys, va passar massa temps patint tot tipus de vexacions al seu centre escolar; el resultat va ser patir durant anys un quadre d’estrès postraumàtic. Mario té vuit anys, a l’escola li deien gros, i tres xiquets de la seua classe li pegaven diàriament; va perdre per complet l’autoestima i va començar a quequejar. Emma té deu anys, el protocol d’assetjament escolar la va convertir en la xiqueta assenyalada de l’escola, i es va quedar sense amics”.

Ací podeu vore el teaser.

Font: Insultos, agresiones, marginación: el infierno del acoso escolar (El País, 22-10-17)

Anuncis

6 comments

 1. noah

  El vídeo que he vist tracta sobre xics i xiques als quals els fan bullying i les mares i pares se varen assabentar i es van queixar al col·legi fins que el varem solucionar perquè no han de fer mal a ningú.

  La meua opinió és que no s’ha de fer mal a ningú si no t’ha fet res i menys arribar als punys.

 2. Pau

  Aquest vídeo tracta sobre uns xiquets que sofreixen acos escolar que ens vol ensenyar lo que pot sufrir un xiquet.

  La meua opinió es que me pareix mal que lis faxen bullying

 3. Alex Guaita

  Aquest vídeo es molt necessari per a que la gent es done compte del que passa en molts col·legi i instituts que es el bullying i per a poder ajudar al xics i xiques que el pateixen aquest.
  En el vídeo ixen uns xiquets que sofren bullying i els seus pares anan a parlar amb els professors i les diuen que en el col·legi estén normals, que els problemes els tendrien de casa i els pares al final ajuden als seus fills.

  La meua opinió en aquest tema es que els xiquets han de contar-ho si no no podran eixir d eixe sofriment.

 4. Jose Enrrique Sanchis Hueso

  A mi me pareix que no està bé que la gent i més els xiquets diguen a algú com hauria de estar però per desgracià lo normal es que no cambie res ja que el mon a fet el mateix tractant mal a les persones grosses o amb discapacitats com persones amb autisme però com seguix diguent no pense que el mon vatja a cambiar aixina que tindrem que tindrem que comformarnos.

 5. Neus Nelken

  Hola bona vesprada,
  pense que quan alguna persona es canvia d’institut és per alguna cosa concreta, pot ser que els seus pares s’hagen canviat de barri o potser per problemes personals com per exemple: que l’alumne/a haja patit una mort d’una familiar i els seus pares estiguen separats i el domicili del pare/mare és massa lluny per anar on estava matriculada eixe curs aleshores prefereixen que canvi d’institut o de col·legi més pròxim al domicili actual; o pot ser que l’alumne/a tinga problemes d’aprenentatge en eixe col·legi/institut i decideixen canviar-li a un altre on l’ensenyança siga més bona.

  Jo he patit aquesta vivència en el últim institut on vaig estar, vaig ser durant un any un moble sense que ningú em parlara, em varen ficar etiquetes i en tot açò vull dir que posar etiquetes a una persona que no coneixes de res i dir que eres una mentidera i tot això i que no òbrigues el teu grup em pareix fatal, ja que, si et canvies d’institut, és per alguna cosa i podrien donar possibilitats a la gent nova en vegada de fer-li la vida impossible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s