Estabilitat feixista

El nostre alumnat opina.

Carles (1r Bat)

“No hi ha cap civilització sense estabilitat i no hi ha estabilitat social sense estabilitat individual”. Un país que es mou per ideologies de massa, radicals i violentes i alimentades pel poder per tal de sostenir les seues bases, és un país destinat a caure en l’abisme, destinat a caure en un desastre que, si no troba una complexa i ràpida solució podria tenir un tràgic desenllaç.

És cert que no puc comparar la situació actual amb temps anteriors a la nostra jove democràcia, puix que la meua joventut no m’ho permet fer, però em preocupa sentir a dir que les nostres hores recorden per les seues similituds a temps franquistes. Si bé és cert que la realitat és la que és. Espanya: un poble enfrontat, dividit i violent que no escolta, carrega.

Així doncs, i per tal de fer un breu però interessant anàlisi de la vertadera situació que vivim els darrers dies, repassarem sense entrar en terrenys polítics, però sí socials, els repudiables actes que esdeveniren el darrer 9 d’octubre: mostra de la trista i dolorosa situació de violència i confrontament social.

Per a milers de feixistes les escenes de repressió policial vistes durant la jornada de l’1 d’octubre els ha servit d’excusa per a tornar a establir-s’en el seu terreny. Com no haurien trobat l’oportunitat de fer-ho després d’observar els màxims responsables d’establir l’ordre i la seguretat apallissant als que pretenien trencar la unitat espanyola? Pare, jo seguiré els teus passos.

Doncs bé, Què va passar? Com són habituals tots els 9 d’octubre als 18.00 h del vespre, tenia lloc la ja quasi més que tradicional manifestació nacional valenciana, quan de sobte grups d’ultradreta i vinculats a moviments extremistes contraris al procés sobiranista de Catalunya, després de convocar una contra manifestació per les xarxes socials van rebentar la manifestació organitzada per la Comissió 9 d’octubre integrada per partits de l’àmbit de l’esquerra i amb el lema de ’Si al valencià’.

Centenars de persones, amb banderes espanyoles, senyeres i amb nombrosos càntics i insults, ocuparen el punt des d’on havia de sortir la marxa, sense que la policia fes cap acte de presència. Així doncs, l’inici de la marxa en la qual va participar un miler de persones, es va veure interromput durant mitja hora pel tap format. Es palpava la tensió en l’ambient i la provocació d’aquells que allí es trobaven per a rebentar el màxim dret de llibertat d’expressió.

Al matí i durant l’acte inaugural de la jornada festiva ja un grup d’ultres comandats pel sector Yomus propugnaven una sèrie de Crits que recordaven els successos de l’1-O: “a per ells”, “no passaran”, “som valencians, mai catalans” i “catalanistes terroristes”; i uns altres tan escandalosos i brutals com “Puigdemont mur d’afusellament”, “contra el podemita dinamita”, “contra el coleta metralleta”, “Mònica Oltra filla de puta” o “Artur Mas cambra de gas”. Aquests brams serien la bestreta dels fets que anirien a ocórrer aquella mateixa vesprada.

Uns fets que acabarien amb desenes de manifestants i periodistes agredits. La Policia Nacional es va veure obligada a acordonar tota la marxa i a canviar el rumb d’aquesta, ja que eixos grups radicals també van envair Parterre, als peus de l’estàtua de Jaume I, lloc habitual de la finalització de la marxa on finalment es lligen manifests.

9 d’octubre, a priori un dia de festa i alegria per als valencians, però no aquest any, resumida en una jornada plena de malenconia i desesperació per als milers de valencians que somien amb una terra sense opressió, sense pors i valenta. El feixisme, la violència i l’odi ha tornat a les nostres terres, i és que potser mai se’n van anar, estaven amagats. On quedaren tots aquells dinosaures, seguidors del franquisme durant 40 anys, després de la mort del seu generalíssim? El cometa de la transició no fou prou fort per a causar la seua extinció i ara el feixisme torna a estar viu, pot ser més viu que mai.

2 comments

 1. Anònim

  Compatisc la teua preocupació, Carles i crec que hem de fer tot el que poguem per frenar esta acensió del feixisme davant la qual no podem ser neutrals. Els feixistes, el 9 d’octubre també cridaven “No se ven,no se ven los amigos de Guillem”; ja saps que Guillem és el jove de Burjassot que assassinaren els feixistes al temps que cantaven el “Cara el sol”. ACTIVISTES PELS ddhh TENIM UNA CITA EL PRÒXIM DILLUNS A LES 15H AL HALL per fer una pancarta i penajr-la a l’entrada de l’Institut. Perquè QUI CALLA ACCEPTA.

 2. Mario García

  Estic totalment d’acord amb el meu company Carles. Un dia com el 9 d’octubre, aun mes a València, es un dia de festa, de convivència, de gaudir, però res d’això va passar l’ultim dia de la comunitat valenciana. Carles ha fet una clara i concisa reflexió dels fet, ara donaré la meva opinió.

  Em pareix una vergonya que encara hi hagen feixistes a Espanya, m’agrada pensar que es gent inconscient del que estan alentant i que es donaran compte del que es en realitat, violència, repressió, racisme, masclisme… Això va quedar reflectit en les manifestacions de aquest dia de festa que van tornar en un dia horrorós per a la historia del país valencià.

  Primerament per el matí quan no van deixar cap persona sense insult que no forme cap de l’ultra dreta que fent una excepció dels partits que donen suport i alimenten aquest feixisme i odi, PP i C’s. Van arremetre contra tots els polítics, però això per si no era suficient donar esa imatge en public, per la vesprada va arribar el pitjor, quan el la manifestació anual i pacifica van arremetre com si foren animals i pràcticament am el suport dels cossos del «ordre i la llei».

  La por que es va viure aquesta vesprada horribe, les images que hi han pareix mentida que estem en el segle XXI i ja fa 40 anys de la pitjor etapa de la historia del nostre pais… Així donç ara es quan mes tenum que lluitar per la democracia, igultat, libertat de expresió i el feixisme ha de ser herradicat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s