Les etiquetes són per a les llaunes

Campanya antidiscriminació i prejudicis de Coca-cola per al Ramadan en Orient Mitjà: “Les etiquetes són per a les llaunes, no per a les persones” (2016).

Anuncis

5 comments

 1. Javier Davidson

  Sóc Javier Bonomi i em dispose a fer un comentari sobre aquest article titulat: “Les etiquetes són per a les llaunes”. Es tracta d’una campanya antidiscriminació i prejudicis de la popular marca de begudes,Coca-cola per al Ramadan en Orient Mitjà.
  Al començament del vídeo posen a sis persones a dinar a una mateixa taula, en completa oscuritat. Els comensals són: Un integrant d’una banda de Heavy, un aficionat a la psicologia, un àrab, un altre a que li agrada cuinar, i un esportista d’esports extrems.

  Començen a conversar, diguent cadascú les seues costums, gustos i aficions, i els demés intenten adivinar la seua apariencia física.
  Els comensals són: Un integrant d’una banda de Heavy, un aficionat a la psicologia, un àrab, un altre a que li agrada cuinar, i un esportista d’esports extrems.
  Al encendre’s les llums, tots se sorprenen al vore que les seues costums no coincidien amb el model establit i etiquetat per la societat.
  El video acaba amb els seus comentaris reflexionant sobre les aparençees i amb el lema del títol de la campanya.

  Pense que el vídeo es un bon exemple sobre com la societat etiqueta a les persones sense saber, encara que si que es cert que per exemple a lo millor la majoria de “nerds” (com l’anomenen al vídeo) no tenen eixa aparença, però això tampoc vol dir que tingues que etiquetar-li sense saber les seues aficions. Em pareix un molt bon vídeo que invita a reflexionar sobre el tema dels prejudicis i que m’ha agradat molt.

 2. Lucía Byron

  El vídeo “les etiquetes són per a les llaunes” ens mostra una cosa que al meu paréixer tots fem d’una forma o altar, uns més i altres menys, però inconscientment o durant uns segons tots hem posat etiquetes.

  Pots cridar-les etiquetes o primeres impressions, però de segur que alguna vegada al vore a una persona hauràs pensat automàticament com pot ser, i sense adonar-te ja li hauràs posat una etiqueta(a mi m’ha passat inconscientment) i això és el que ocorre en el vídeo: el que toca en un grup de rock de segur que porta tatuatges i pírcings, si t’agraden els esports extrems i els practiques serà perquè el teu físic és un dels millors, si eres estudiós de segur que tindràs aparença de”nerd” i si et dediques a cuinar el més probable és que sigues major.

  De vegades no fa falta que tingues a la persona davant per jutjar-la, moltes voltes quan et parlen d’algú que no coneixes pots estar creant al moment una opinió o imatge basada en estereotips que vénen imposats per la societat o inclús per llibres o pel·lícules, que és bàsicament el que ensenya el vídeo.

 3. Diego Rousell y Andy Wolf

  Aquest vídeo es titula Les etiquetes son per a les llaunes.
  Va ser un vídeo creat per Coca-Cola per ha demostrar-li a les persones que no es ha de jutjar a algú per la seua
  aparença. Van fer un experiment en el qual van a asseure a 6 persones con diverses ideologies i aficions totalment lo contrari a lo que una persona de primera vegada pensaria al veure-la.
  A ù le apassionava la cuina, a altre els deports de risc, un era d’una banda de heavy metal…etc.
  Sopaven a la llum apagada i ja se havien fet idees de els que no concordaven amb l’aparença. Al dar la llum van al·lucinar.
  En nostra opinió no hi ha que jutjar a ningú per la seua condició sense haver-ho conegut prèviament.
  Els estereotips que tingué la societat s’han de desapareguer.

 4. Raquel Holley

  Aquest vídeo és una campanya protagonitzada per Coca-cola “Les etiquetes són per a les llaunes , no per a les persones” on ens intenta conscienciar que no cal jutjar a ningú per les seues apariencies.

  En el vídeo hi han diferents homes seguts al voltant d’una mesa , a fosques. Cadascú comença a contar qui és i que és el que fa, mentre que els altres l’escolten i s’imaginen la seua aparença. Per exemple, quan un dels xics diu que toca heavy metal a una banda, tots se l’imaginen amb el monyo llarg, amb piercings, etc, quan en realitat era un home normal amb traje i ulleres.

  Pense que és un experiment molt bo, ja que abans que conéixer a la persona ja tenim un prejuici sobre ella per la seua aparença, i d’aquesta manera han pogut saber de la persona abans de vore el seu físic i imaginar-se com serà. I han quedat molt sorprenduts dels altres, ja que no eren el que ells pensaven. Crec que hem de conéixer més a les persones abans de ficar-li una llauna, per que moltes vegades les seues aparences són totalment diferents de com és la persona en sí.

 5. Raul Becker

  “Les etiquetes són per a les llaunes, no per a les persones”

  Campanya antidiscriminació i prejudicis de Coca-cola per a Ramadà a Orient Mitjà

  Aquest vídeo és un experiment on hi ha 6 persones totalment diferents, l’experiment es basa en cadascun presentar els seus gustos les aficions, com són … però el particular és que estan totalment a fosques i tot seguit l’experiment acaba quan s’encenen els llums i ells mateixos s’adonen que la persona que tenen davant no és com se l’havien imaginat.

  Moltes vegades abans de conéixer a una persona només pel seu aspecte, per la seua manera de ser o el simple fet de com parla l’etiquetem, per això aquest experiment intenta fer a les persones recapacitar, que no només per aspectes físics classifiquem, sinó que coneguem la persona que parlem amb ella i ens adonarem de com la veiem sense conéixer i després un cop coneguda la nostra forma de veure-la canvia.

  La meua opinió estic totalment d’acord amb aquest vídeo, per exemple vas pel carrer i veus algú pel carrer en cadira de rodes i el classifiques com de “discapacitat” i no, perquè pot ser que siga com en el vídeo un paracaigudista professional i només pel simple fet de veure-ho en una cadira ja hem de posar-li una etiqueta. I per acabar pense que això de les “etiquetes” hauria de desaparéixer no som productes que portem una barra som persones cadascuna diferent i per tant no ens poden classificar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s