Les etiquetes són per a les llaunes

Campanya antidiscriminació i prejudicis de Coca-cola per al Ramadan en Orient Mitjà: “Les etiquetes són per a les llaunes, no per a les persones” (2016).

Anuncis

4 comments

 1. Javier Davidson

  Sóc Javier Bonomi i em dispose a fer un comentari sobre aquest article titulat: “Les etiquetes són per a les llaunes”. Es tracta d’una campanya antidiscriminació i prejudicis de la popular marca de begudes,Coca-cola per al Ramadan en Orient Mitjà.
  Al començament del vídeo posen a sis persones a dinar a una mateixa taula, en completa oscuritat. Els comensals són: Un integrant d’una banda de Heavy, un aficionat a la psicologia, un àrab, un altre a que li agrada cuinar, i un esportista d’esports extrems.

  Començen a conversar, diguent cadascú les seues costums, gustos i aficions, i els demés intenten adivinar la seua apariencia física.
  Els comensals són: Un integrant d’una banda de Heavy, un aficionat a la psicologia, un àrab, un altre a que li agrada cuinar, i un esportista d’esports extrems.
  Al encendre’s les llums, tots se sorprenen al vore que les seues costums no coincidien amb el model establit i etiquetat per la societat.
  El video acaba amb els seus comentaris reflexionant sobre les aparençees i amb el lema del títol de la campanya.

  Pense que el vídeo es un bon exemple sobre com la societat etiqueta a les persones sense saber, encara que si que es cert que per exemple a lo millor la majoria de “nerds” (com l’anomenen al vídeo) no tenen eixa aparença, però això tampoc vol dir que tingues que etiquetar-li sense saber les seues aficions. Em pareix un molt bon vídeo que invita a reflexionar sobre el tema dels prejudicis i que m’ha agradat molt.

 2. Lucía Byron

  El vídeo “les etiquetes són per a les llaunes” ens mostra una cosa que al meu paréixer tots fem d’una forma o altar, uns més i altres menys, però inconscientment o durant uns segons tots hem posat etiquetes.

  Pots cridar-les etiquetes o primeres impressions, però de segur que alguna vegada al vore a una persona hauràs pensat automàticament com pot ser, i sense adonar-te ja li hauràs posat una etiqueta(a mi m’ha passat inconscientment) i això és el que ocorre en el vídeo: el que toca en un grup de rock de segur que porta tatuatges i pírcings, si t’agraden els esports extrems i els practiques serà perquè el teu físic és un dels millors, si eres estudiós de segur que tindràs aparença de”nerd” i si et dediques a cuinar el més probable és que sigues major.

  De vegades no fa falta que tingues a la persona davant per jutjar-la, moltes voltes quan et parlen d’algú que no coneixes pots estar creant al moment una opinió o imatge basada en estereotips que vénen imposats per la societat o inclús per llibres o pel·lícules, que és bàsicament el que ensenya el vídeo.

 3. Diego Rousell y Andy Wolf

  Aquest vídeo es titula Les etiquetes son per a les llaunes.
  Va ser un vídeo creat per Coca-Cola per ha demostrar-li a les persones que no es ha de jutjar a algú per la seua
  aparença. Van fer un experiment en el qual van a asseure a 6 persones con diverses ideologies i aficions totalment lo contrari a lo que una persona de primera vegada pensaria al veure-la.
  A ù le apassionava la cuina, a altre els deports de risc, un era d’una banda de heavy metal…etc.
  Sopaven a la llum apagada i ja se havien fet idees de els que no concordaven amb l’aparença. Al dar la llum van al·lucinar.
  En nostra opinió no hi ha que jutjar a ningú per la seua condició sense haver-ho conegut prèviament.
  Els estereotips que tingué la societat s’han de desapareguer.

 4. Raquel Holley

  Aquest vídeo és una campanya protagonitzada per Coca-cola “Les etiquetes són per a les llaunes , no per a les persones” on ens intenta conscienciar que no cal jutjar a ningú per les seues apariencies.

  En el vídeo hi han diferents homes seguts al voltant d’una mesa , a fosques. Cadascú comença a contar qui és i que és el que fa, mentre que els altres l’escolten i s’imaginen la seua aparença. Per exemple, quan un dels xics diu que toca heavy metal a una banda, tots se l’imaginen amb el monyo llarg, amb piercings, etc, quan en realitat era un home normal amb traje i ulleres.

  Pense que és un experiment molt bo, ja que abans que conéixer a la persona ja tenim un prejuici sobre ella per la seua aparença, i d’aquesta manera han pogut saber de la persona abans de vore el seu físic i imaginar-se com serà. I han quedat molt sorprenduts dels altres, ja que no eren el que ells pensaven. Crec que hem de conéixer més a les persones abans de ficar-li una llauna, per que moltes vegades les seues aparences són totalment diferents de com és la persona en sí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s