La islamofòbia no ens deixa veure clar

Pensa per tu mateix i no et deixes dur per la islamofòbia!

Activitats per a treballar sobre els atemptats a Barcelona i Cambrils.

Anuncis

5 comments

 1. Neus Nelken

  Bona Vesprada ,
  Després de veure el video de “ La islamofòbia no ens deixa veure clar ” .
  Pense que molta gent quan veu un home amb barba d’aspecte mulsulmà , és pensa que és un terrorista , que potser duga una bomba i que pot causar o fer un atemptat .

  Molta gent te por de els passe aquestes coses i doncs en moltes ocasions es pensen coses que no són del tot certes , com es mostra en aquest video (La dona major amb la seva filla pensa que el home que passa caminant al costat seu és un terrorista d’aquestos i com porta una bossa potser que pense que hi ha dins una bomba o alguna cosa que puga esclatar).

  Però no som consicients d’on ve realmente aquest problema o no volem adonar-nos (no sé quina de les dues coses potser). Però anem al gra , l’Estat Espanyol ven armes a arabia saudí aleshores nosaltres som culpables en part de tot açò i molts dels problemes venend’aquesta venda de vegades a països que no respecten els drets humans .
  Aleshores quan ocurreix atemptats al nostre país ens tenim por , però no vegem que el nostre Estat ven armes.

  També és deixa veure clar que la persona que passava caminant al carrer (EL TÍPIC TERRORISTA QUE TOTS PENSEM ) no és el roí .
  El que fa mal és el que la policia deté per robar diners i droga i a eixa persona com és una persona blanca pues no podem justificar que faci coses malament o sigui ell el que porti la bomba perquè la nostra societat en part és una societat masclista i racista .

  A mi per exemple m’encantaria viatjar a Bali (Indonèsia ) però em fa por , que hi haja un altre atemptat per si tinc el risc de morir o patir greus lessions .
  Per tant has de viure la teua vida sense pensar en aquestes coses i el millor que pugues , perquè si tal volta passara no podrem fer res .

  Adéu!

 2. roxana wolf

  He deixi-dit comentar aquest vídeo entre els altres que he vist.
  m’agradaria dir-te que si estes en el comentaris pera ver si el vídeo val la pena ver ho, ja et dic jo que si i que per favor abans de llegir el meu comentari et tomes un minut pera ver ho.

  No m’he esperava que me impactara tant, se que es un vídeo que s’ha publicat ara fa uns anys però ver ho ara amb la situació d’Europa es el que et fa pensar en la verdadera situació que esta viscut la gent.

  El vídeo es d’una dona amb la seva filla que estan passejant, la mare ve a un home d’origen musulmà amb una bossa i ja us imagineu els pensaments de la dona ací el home tan sol per el seu origen. Després apareixen tres policies corrent i a la dona li dona la sensació de que van fins al musulmà i termina de confirmar els seus pensaments racistes, quan ve que la policia passa de llarg del home i van a per un home amb tern i maletí , va ser quan es va donar conta del seu error.

  Tot això per la vestimenta, però si el musulmà haguera tingut el tern i el maletí de segur que no pensaria desa forma. Les persones tenen la mania de judicar-se entre si per que estén entossudits en que te que existir grups, i cada vegada que algú fa alguna cosa mala tot el seu país es jutjat de la mateixa manera. Esta be els terroristes han matat gent innocent, però ser terrorista no significa ser musulmà, també ai terroristes mexicans, americans, europeus, asiàtics. Que diferencia ai entre un terrorista europeu d’un terrorista musulmà? Al fin i al cabo els dos son assassins, però que diferencia ai entre un musulmà a un europeu? Com a molt les creences i el origen, però com ser europeu no vol dir ser terrorista ser musulmà tampoc vol dir això.

  Per això es que deuríem de deixar els prejudicis a una part, per que no li encontre sentit a que desde menuts ens preparen pera a un mon complicat, es suposa que son de la mateixa raça per que ens fem sofrir entre nosaltres?

 3. Javier Davidson

  Avui em dispose a comentar el video “La islamofòbia no ens deixa veure clar”.
  Aquest tracta sobre una mare amb la seua filla caminant quan s’adona que al seu costat camina una persona amb trets musulmans portant una bossa deportiva negra.

  Passats uns instants, tres policies baixen d’un cotxe i començen a córrer cap a ell. La dona es queda parada observant l’escena i veu com els policies passen per el costat del que porta la bossa. Seguidament, altra persona que caminava davant, veu els agents i comença a correr, però consegueixen atrapar-ho i el detenen. A l’escena final es veu a la persona de trets musulmans guardant a la bossa el patí de la seua filla, i se’n va amb la seua dona i fills.
  El video acaba amb la frase “Pensa per tu mateix”.

  Pense que aquesta acció té molta importáncia, perqué en el meu punt de vista és un problema que està afectant a la societat molt greument, i que jo observe moltes vegades. Tinc amics que s’han baixat del bus perqué pujat a ell hi havia un home amb aspecte paregut al del video.
  No puc imaginar com seria ser musulmà, i que per la teua vestimenta el tinguen por o et miren amb despreci. La gent no sap lo greu que és lo que està fent quan discrimina d’eixa forma; i tot això es fruit del por, i de la poca preocupació per part dels mitjans de comunicació.

 4. Manolo Kahlo

  En aquest vídeo hem pogut veure una escena de por i de racisme pel simple fet de veure a una persona musulmana.

  Hem pogut veure en el vídeo, que la dona que anava passejant amb la seua filla, tenia por de l’home que tenien al costat, ja que portava una aparença musulmana-barba negra llarga, roba llarga i obscura, etc.- i és clar quan la dona també ha vist que duia una motxilla, de seguida hauria pensat que era un home de la religió islàmica extremista i que anava a fer algun atemptat, i segurament les teories d’aquesta dona les havíem confirmat, quan de sobte, apareix la policia perseguint a una persona, i és clar, per culpa dels perjudicis que s’han creat a la nostra societat per culpa dels atemptats que han ocorregut últimament al nostre país, ja pensàvem que anaven a agafar a aquell home musulmà. Però de sobte passen de llar a l’home musulmà i persegueixen a altre home amb una aparença bona, el qual havia robat diners i estava traficant segurament amb drogues.

  I… açò per què passa? Doncs, segurament aquests fets ocorren per tota la por i l’odi acumulat que s’ha creat en la societat des dels últims atemptats que han ocorregut al nostre país. Aquesta por i odi no ens deixa veure clar, i per culpa d’un percentatge minoritari d’islamistes extremistes, ja culpem a tota la religió de ser extremista, perillosa i venjativa. Per la qual cosa, quan ara veiem pel carrer a un musulmà amb una motxilla, ens apartem, mirem amb por, o fugim.

  I sincerament crec que aquests perjudicis estan desbaratant encara més la societat en la qual avui dia vivim. Ja que al final del vídeo es veu com l’home musulmà arriba amb la seua dona, i els seus fills. I açò ens hauria de donar molta pena, ja que per culpa de tot aquest odi i por acumulat cap a aquesta religió, segurament eixes famílies, viuen tristes o amb por de què la gent no els accepte com persones.

  I em produeix fàstic pensar, que dins del segle XXI encara hi haja aquest tipus de perjudicis socials, pors i odis cap a gent que no fa res malament, simplement intenta viure la seua vida com pot, o com la societat els deixa…

  Aquest vídeo sincerament, encara que dura dos minuts i mig, m’ha agradat molt, perquè amb poc temps et dóna una gran lliçó de vida i d’humilitat.

 5. Raul Becker

  L’Estat Islàmic s’atribueix l’atemptat a Nova York, el terrorisme islamista al sud de Filipines és un altre dels assumptes clau, l’atropellament massiu de Barcelona, la tàctica fàcil i barata del terrorisme islàmic, atemptat contra Charlie Hebdo el 2015, Londres, 22 març 2017, cinc morts (d’ells una espanyola i un policia) en un atac terrorista davant el Parlament britànic, a Londres, que va reivindicar l’Estat Islàmic…

  http://www.20minutos.es/noticia/3175524/0/atentados-vehiculos-atropellos-mundo/
  https://es.wikipedia.org/wiki/Anexo:Ataques_terroristas_de_Estado_Isl%C3%A1mico

  En el vídeo podem obserbar una mare i una filla que veuen a una persona musulmana amb una motxilla i es paren, pensen que és un terrorista, ja que veuen a la policia córrer cap a ell. Però al final, resulta que detenen a un home que no és musulmà, i l’home musulmà es reuneix amb la seua família al carrer.

  Les dades que he posat a dalt són perquè vegem que en part el vídeo té raó, els últims atemptats que hi ha hagut en el nostre món, sempre s’ha atribuït a l’estat islàmic, però no per això tots els musulmans han de ser terroristes. Al meu entendre he de dir, que és veritat que quan veiem a algú musulmà amb una motxilla o alguna cosa, ja estem més atents a la situació i això és per la por que ens fa que anem amb compte amb els moros i això no hauria de ser així.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s