Mescles

El vídeo està molt ben fet i sembla que dóna una lliçó als participants, però… no penseu que el rerafons és molt biologicista! Què passa, que si tenen la teua sang (o tu, la seua), llavors ja te’ls estimes, i si no, són enemics?

No existeixen les races, només hi ha la raça humana. I no és necessaria compartir ADN per estimar i respectar les altres persones.

7 comments

 1. Sabrina Mill

  Hola i molt bones!

  El primer de tot que vull dir per a començar aquest comentari, és admetre que m’emocionat quasi tant com els participants del vídeo, potser que siga pel sentiment humà que s’ha desenvolupat en mi.

  M’ha agradat molt veure la reacció de totes i de tots al final, semblaven quasi totalment convençuts de que així deuria ser, de que hi ha una diversitat gegant que ens envolta i que cal acceptar sense més, després d’antendre-la, i saber que formem part d’ella.

  També m’ha donat la sensació de que fou molt fácil entendre que hi ha races però no hi ha ni millors ni pitjors, com si ja elles i ells ho saberen però per un moment, al principi quan els estaven fent les preguntes, demostraven que consideraven la seua procedència, la la seua raza, com la millor, com deia la dóna francesa de cabells roigs, o el xic anglès i molt orgullós per ser-ho ja que van ser els anglesos (ell diu la seua família) els que van defendre el país i van lluitar a la guerra, o com el narcisism del xic d’Islandia, que és considerava més important que qualsevol persona, però, al rebre els resultats al final de la prova de ADN, van tornar al pensament de que tots són iguals, “què idiota podría defensar la puresa de la raça?”.

  Exactacment, una molt bona pregunta que resumeix tota la admiració sense sentit d’unes races i l’indiferència per altras, tan sol perquè no és la nostra pròpia raza. Està clar que tots pertenim a una raza determinada segons la nostra procedència, però en realitat la raxa que ens fa humans,que ens permeteix viure al món, com persones que som, és la raza humana. Sense més detalls. Està clar?

  Una abraçada, fins la pròxima!

 2. Ali Salem

  Bon dia.

  La idea és genial. En primer lloc perquè tothom te interés de conéixer els seus orígens i amb això es pot desmentir les idees de superioritat racial i demes ideologies racistes.

  Com diu una xica al vídeo haurien de fer això per llei. Les persones racistes o que tenen una creença racial veurien com tot això no existeix i deixarien aquests pensaments per anar cap a la veritat, o pot ser que neguen aquests resultats científics i foren encara més agressius.
  Com podem veure al vídeo hi ha molta gent que te idees racials, i no són neonazis, antisemites… Aquesta gent es “normal” però te prejudicis cap a algunes nacions, sobretot en el cas de les guerres o conflictes ètnics que són presents des de fa segles.

  Tot això acaba en odi, i en mots casos per coses que van passar fa molt de temps. La idea que plantegen és una gran solució que pot donar fi al racisme, perquè veuríem com tots provenim de parts molt diferents i som el mateix. Amb això podríem haver evitat grans massacres de gent per idees racials, milions de persones han mort i moriran per idees d’aquest tipus sinó es fa un canvi, aquest moviment és un idea de canvi i molt intel•ligent. Però la seua explotació crec que s’era d’ús comercial i acabara com els milers de vídeos que hi ha a YouTube que volen conscienciar.

  Amb tot això, no podem conéixer com acabara aquesta iniciativa, però cal dir que pot fer un gran canvi en el pensament tradicional i fer vore la realitat.

 3. Abel de la Barre

  Bon dia,

  Hui estic ací per a parlar de l’ADN i de com les persones estem compostos per ADN de diferents països, ja que els nostres avantpassats més llunyans, no sabem d’on vendríem; si vénen d’Espanya, si vénen d’Itàlia, de Sud-amèrica, o de la Xina.

  El primer que vull comentar es el primer que ens comenta el vídeo, com al principi del curtmetratge, les persones entrevistades diuen que son 100% del país d’on varen nàixer i a més li cauen un poc mal alguns països; per qüestions bèl·liques, de caràcter dels habitants, etc.

  També vull comentar que quan aquestes persones descobreixen que el seu ADN, són de diferents països es queden molt sorprenduts, ja que no sel’esperaven. Cal dir que nosaltres estem formats per fraccions de molts països, ja que els nostres avantpassats no sabem amb certesa d’on eren; si podem saber els propers a nosaltres, però els més llunyans no. Per lo tant, nosaltres no tindríem que estar contraris a algun país, perquè pot ser que en aquell territori tinga un avantpassat nostre.

  En conclusió,cal dir que el nostre ADN esta format per quantitats; encara que siguen desigual, d’ADN de diferents països de diversos avantpassats que varen viure en aquells territoris, i que nosaltres hem de tindre en compte a l’hora de tindre conflicte amb algun país que pot ser, nosaltres podrien ser un poc d’aquest territori.

  Un comiat.

 4. Diego Thomson

  Bona vesprada,

  Hui vaig a comentar sobre aquest genial vídeo per acabar aquest curs com es mereix! La idea del vídeo és reialment magnífica i en la meua opinió, crec que ens haurien d’oferir a totes les persones l’opció de participar en experiments d’aquest tipus, perquè per exemple, a mi m’encantaria conéixer tota la veritat de la meua procedència, sempre he tingut molta curiositat al voltant d’aquest tema.

  Anant directament a l’anàlisi del vídeo en concret, es pot apreciar com en principi unes persones de diferents nacionalitats defensen els seus orígens com una cosa innegociable, i com després de la prova d’ADN ploraven de l’emoció pels resultats (ja que no s’ho esperaven).

  D’aquesta qüestió podem traure nombroses conclusions, però jo recalcaria una: la importància de la puresa de la nostra rasa, la humana. Vull trametre un missatge a totes les persones que creuen i somnien amb un món millor, amb una societat a la qual no existeixen fronteres, on es pot parlar lliurement i sense repressions, on no existeix el masclisme, ni el racisme, ni cap cosa negativa cap als humans. Perquè som únics i úniques, ens mereixem viure en pau, on la fraternitat, la llibertat i la igualtat siga el líder mundial del nostre sistema polític, econòmic, social, etc.

  Per tot açò, trencaré de nou una branca a favor d’aplegar a aquest objectiu tan “impossible”, però que si tots i totes fiquem una miqueta de la nostra banda, aplegarem companys i companyes! Perquè junts, sempre podrem.

  Un comiat i fins a la pròxima!

 5. Kawtar

  Hola,

  Comente aquesta entrada perquè m’ha semblat veritablement molt interessant i emotiva.

  És curiós veure l’orgull que tenen tots al principi, com defensen els seus considerats per ells únics països i orígens, com quan els pregunten per un país al qual odien tots esmenten algun sense pensar-ho molt. Aparentment no podem treure res de bo d’això, però jo crec que el fet de voler i acceptar el país en el qual hem nascut, en el qual hem vist néixer als nostres familiars més petits, en el qual hem après la llengua és un fet meravellós , i per descomptat que aquest no és el problema. El problema és l’egoisme que tenen moltes persones, per creure superiors pel simple fet de néixer al país que han nascut, com si els éssers humans triarem on néixer i quines condicions de vida tenir.

  Moltes vegades els immigrants hem d’escoltar frases menyspreables com “ves-te del meu país” o “ves-te al teu país” i jo em pregunte si els seus pares són els que han creat Espanya o si els meus pares són els que han creat Marroc. La resposta està clara, el país no és ni del seu pare ni de la seua mare, els països del món són, com el seu nom indica, de tot el món, no d’una persona. Moltes vegades les persones es senten triomfants per viure en un país amb acceptables condicions de vida i jo ho entenc, igual que a mi m’alegra saber que al meu país de naixement no hi ha guerra (encara que m’agradaria que no hi hagués en cap), però una altra cosa és el fet que a una persona li done ràbia o li moleste que altres persones del MÓN vagen a un altre país del MÓN, ja siga per buscar una vida millor, un treball millor, uns estudis millors o per obligació. No pensen en què no triem on néixer, no pensen en que ells també podrien haver tingut la necessitat de fer-ho i no els hagués agradat per a res escoltar semblants paraules, no pensen en que el món és de tots.

  Una altra cosa que m’agradaria deixar clara és que jo mateixa dic “el meu país” pel fet que és el país en què he nascut, però no utilitce aquesta expressió de la mateixa manera en la qual la utilitzen moltes persones, creient-se que han creat ells o els seus pares al país, quan en realitat per pura sort han nascut en determinat lloc i podrien haver nascut en un altre. Per tot el que he dit, aquest vídeo m’ha semblat genial i molt emocionant pel fet de veure com evolucionen les persones que realitzen l’experiment, ja que al principi se senten molt segures que són d’un país, sense cap dubte. El dubte va sorgint a poc a poc, tot i que es continuen mantenint ferms, però quan obren els sobres s’emocionen i per a mi aquesta emoció ha traspassat la pantalla, però que interessant! Ja m’agradaria a mi fer aquest experiment! I ho hauria de fer, però no només jo, aquest experiment se’ls hauria de fer a totes les persones que hi ha al món. Així, estic molt segura que el racisme disminuiria o fins i tot desapareixia, ja que per damunt d’això que anomenem països, som persones i tenim els mateixos drets a viure en pau i tranquil•litat i si resulta que al nostre país no podem fer-ho, els nostres iguals en drets han de acollir-nos i hem de acollir amb els braços oberts, no rebutjar-los i fer-los la vida impossible.

  Un comiat.

 6. Anònim

  IMPRESIONANTE!!!
  VERDADERAMANTE UN BUEN TRABAJO PARA CONCIENCIAR DEL DAÑO QUE HACE HACER DAÑO, PERO MUCHO MÁS EL PERMITIRLO Y NO HACER NADA POR EVITARLO.
  GRACIAS POR TODO EL BUEN TRABAJO QUE ESTAIS HACIENDO Y COMPARTIENDO.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s