Intolerància per gènere

Abraham Quintana ens conta, en el magnífic canal SpanishQueens, la seua experiència en el col·legi, quan els seus companyxs li deien “maricó” per jugar amb nines i cap mestrx va fer res per evitar-li el patiment.

I acaba amb una recomanació a qui vol estudiar Magisteri:

“M’agradaria demanar a tots els mestres, a tots els que volen estudiar Magisteri, que s’ho pensen, que ser mestre no és simplement una carrera més. Un mestre està en els primers anys de formació d’una persona, i aquestos anys marquen per a tota la vida la seua personalitat; la qual cosa significa que és una professió amb una responsabilitat enorme. I estic fart de vore gent que decideix estudiar Magisteri perquè no sap què estudiar. I això no solament és aplicable al tema de l’homosexualitat, sinó a tots els temes.”

 

Anuncis

One comment

 1. Kawtar

  Hola,

  Avui he decidit comentar aquesta entrada perquè a part d’estar contra el bullying, cosa que he comentat moltes vegades, m’agradaria ser professora.

  Com abans he dit, he comentat moltes entrades relacionades amb aquest tema, però ho he fet centrant-me en la víctima, al maltractador i en els espectadors, oblidant els individus més importants en un col·legi o un institut: Els professors. Evidentment en el cas d’aquest noi els professors són espectadors, espectadors passius i destructius, destructius pel fet que ells estan per sobre de tots i són els més, per no dir els únics, capaços d’aturar un cas d’assetjament escolar.

  Com sempre dic, el bullying ho hem de parar tots junts i en grup, perquè així el maltractador no té més remei al veures indefens i feble davant tantes persones, ja que el que li fa seguir endavant és tenir el suport i el respecte de la gent i veure la por en els ulls de la víctima. En canvi, quan el suport i el respecte desaperecen, desapareix el maltractament i després d’ell la por, el principal enemic de tots, ja siguem víctimes o espectadors. Per a mi ser espectador i no fer ni dir res és ser un maltractador més. Pense que la por de la víctima creix quan veu que ningú és capaç de defensar-la i més de créixer la por creix el dolor i la persona acaba per estar destruïda completament. No és cap broma, amb això es pot destruir una vida sencera, UNA VIDA.

  Bé, fins ara he fet un petit resum de coses que he repetit de totes les maneres possibles. Ara vaig a fer un pas més i vaig a deixar volar la imaginació, algú m’acompanya ?. Imaginem que els espectadors superen la por, s’armen de valor i valentia i tots junts es enferentan al maltractador, però ara imaginem que el maltractador no cedeix i segueix amb els seus cruels actes, també imaginem que davant el rebel comportament del maltractador els espectadors no rendeixen i es disposen a prendre mesures més serioses dient-li-la al tutor, dient-li que criden a Pepe “marica” ​​cada dia per portar els cabells llargs i tenir la veu aguda. Finalment imaginem que els espectadors li fan presenciar al tutor els cruels actes del maltractador i aquest es queda callat. Així el bullying no pararà. És per plorar, perquè si els éssers més poderosos no són capaços de dir res, què es va a fer ?. És com que un policia presència un assassinat i deixa lliure al asesinino. Exactament el mateix.

  La realitat que compta aquest noi al vídeo és molt més cruel que les també cruels imaginacions anteriors, ja que en el seu cas els professors ho veien directament i no eren capaços de dir absolutament res. És increible. Com m’agradaria pensar que tot és una mentida. És cert que el simple fet de tenir la iniciativa de ficar-se amb algú ja és reprotxable, ja que ningú ha de tenir semblants iniciatives. Però anem a pensar que aquest noi ha patit bullying des que estava a primària i que a primària els nens encara estan en procés de formació ja no només acadèmica sinó també psicològica. En aquesta última està clar que intervenen els pares, que són els que ens eduquen i que per ells arribem a ser el que som (encara que aquest tema sigui més ampli), però l’important aquí es que també intervenen els professors, ja que si ho arribem a pensar un nen passa més temps a l’escola que a casa.

  Dient d’una altra manera el que ja he dit, els professors tenen una gran influència en l’educació d’un nen, sobretot els de primària ja que els nens són més petits i per tant menys responsables, menys lliures i més influenciables. Amb tot això vull dir que si es para als maltractadors des de petits, el maltractament disminuiria de manera considerable i més en aquest cas. Tal com explica aquest noi, ell ha anat a la mateixa escola des de petit i ha hagut d’estar aguantant el mateix durant tots aquests anys; si s’haguera posat fi a l’assumpte des del principi, els nens s’haguessin ficat al cap que això d’insultar a un altre no està bé i la víctima haguera pogut gaudir, sinó una primària, una secundària tranquil·la. És clar que això només s’aconseguiria gràcies a la unió dels pares i professors. És tan fàcil com que el professor retret al nen els seus actes i truqui als seus pares perquè el nen sigui retret també a casa seva. Així, estic segura que la malaltia del bullying disminuiria.

  Està clar que la principal ocupació d’un professor és l’ensenyament, però jo crec que dins de la paraula “ensenyament” hi caben moltes més coses que simplement ensenyar l’assignatura. Un professor ha d’ensenyar l’assignatura però també ha d’educar, sobretot si és un professor de primària. Per a mi un professor és un pare o una mare, un germà o una germana i fins i tot un amic si hi ha molta proximitat, per a mi un professor és necessàriament un psicòleg. La real disciplina de professor està molt lluny del que els altres la creuen o la consideren, la veritable disciplina de professor implica afecte i sobretot atenció i aquests són aspectes que malauradament no es tenen en compte. Quan un professor és de primària, necessàriament ha de menalizarse que està ajudant els pares en la bona educació dels fills.

  A mi m’agradaria ser professora i aquesta entrada m’ha fet preguntar-me més que mai el per què, així que em dispose a conestar aquí i ara. Bé, jo des de petita he volgut ser professora i més tard, a segon de l’això, m’he començat a interessar per la psicologia. En saber que la psicologia s’estudia per ciències m’he centrat més en el magisteri perquè a més és el que des de molt petita he volgut fer i perquè considere que ser professora és una cosa meravellosa, el professor és l’individu pel qual totes les persones han de passar per fer el que sigui que vagin a fer, és així com el principi de tota carrera, com el principi de tot treball. Només de pensar això m’emocione. Aquesta entrada m’ha fet tenir més clar que mai que realment no he renunciat a la psicologia i que en ser professora necessàriament hauré de ser psicòloga, encara que sigui de secundària.

  Una salutació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s