Break free. Allibera’t!

Ruby Rose és DJ, actriu i model. Va patir bullying a l’escola i als 12 anys va intentar suïcidar-se. Actualment és una activista antibullying, ambaixadora del Federal Government National Anti Bullyng Campaign, i conta les seues experiències per a conscienciar la gent. En el discurs que pronuncià en recollir un premi de la plataforma Astra en 2009, va enviar un missatge als excompanys de col·legi: “A totes les xiques que m’assetjaven a l’institut: On esteu ara? Seguint-me a Twitter, clar!”

És obertament lesbiana, tot i que es qualifica com a intergènere: utilitza pronoms femenins per a referir-se a ella però també s’identifica com a xic. En el curt experimental autobiogràfic Break free expressa el que és per a ella la fluïdesa de gènere.

Font de la informació

Anuncis

14 comments

 1. Pau Claramunt

  Hola
  Aquest vídeo parla sobre una xica jove que es diu Ruby Rose, es Dj, actriu i model. A mi m’ha impactat molt totes les professions que te aquesta. Aquesta xica va tindre que patir molt de petita i ara esta sent ambaixadora del Federal Government National Anti Bullyng Campaign.

  Els primers minuts apareix una xica amb el cabell rubia que es esta maquillant-se, desprès esta en el bany i agafa unes tisores per a tallar-se el cabell. Quan acaba de tallar-se el pel se’n va a la banyera a rentar-se tot el cos, de sobta comencen a aparéixer tatuatges per tot. Quan acaba de rentar-se es comença a vestir com un xic

  La meua opinió es que Ruby Rose es una gran xica que ha patit molt i es una guanyadora.

 2. Eva Woolf y Izan Becker

  En aquest vídeo apareix la típica dona perfecta, és a dir, com el «prototip». Sense tatuatges, amb pinta llavis, rimel, corrector, pestanyes falses, roba ajustada, tacons…

  Encara que al vídeo és una xica, vol mostrar un canvi exterior per convertir-se en xic: es talla els cabells, es desmaquilla tota i deixa a l’aire lliure tota mena de tatuatges per tot el cos, es posa roba de xic i fins i tot arriba a posar-se un penis de làtex en la roba interior, després de fer tot això es posa a dir-li paraulotes a la càmera.

  El que ella vol es reivindicar per els drets de les persones a ser com vulguen i ser com vulguen.

 3. kike

  Aquest video es bastant impressionant. Pense que la dona del video es el prototip d’una gran malloria d’homes i de repent es corta els cabells es lleva el maquillatge i el pintalavis i apareixen els seus tatuatges. Es posa com una “faja” per al pit i es vesteix d’home. El resultat final es que pareix un home.

  M’ha agradat molt el video perque sense tindre que prenguer ormones a aparegut un xic i a la vegada pot ser una xica si vol.

 4. Adri West

  Hola, en aquest vídeo apareix el prototip de xica que qualsevol home vol, però ella es canvia, es retalla els cabells i es lleva el maquillatge per a ensenyar-nos els seus tatuatjes. Em pareix molt bé aquesta iniciativa que ha tingut aquesta xica, ja que per a molta gent es un exemple a seguir i al ser coneguda aquest missatge pot arrivar a molíssima més gent i així que no hi haja tan bullying a aquestes persones, ja que son persones com totes les altres i no fan mal a ningú.

  En conclusió, m’ha agradat la iniciativa i haruien de fer-ho molts més famosos per a que arrive a tota la gent del món que no hi ha que fer bullying i que els transexuals, els gays, etc. Tenen el mateix dret que una persona heterosexual i sin ser transexual.

 5. Maria i Alba Becker

  Som Alba i Maria i parlarem de les sensacions que ens produeix el vídeo i la nostra opinió.

  Bo, veiem valent l’acte de fer aquest canvi perquè cadascú es sent d’una manera i deu mostrar-se com es sent, i si vol referir-se a ella com a xica o com a xic ho fa sense que ningú li diga res. Tothom té dret a ser i sentir-se lliure.

  També serveix per a animar a altres persones a fer aquest canvi i no tinguen por a fer-ho. Tenen dret a dir i a fer el que senten i a estar a gust amb ells mateixos, i les persones del seu voltant que de veritat els volen els acceptaran i qui no ni cas que són persones tòxiques.

  Com a crítica no ens pareix bé que tinga que fumar per sentir-se més ”mascle”, no fa falta fumar per sentir-se com un xicot o per a sentir-se fort o qualsevol cosa.

  Tornant a les persones tòxiques vos deixem aquesta frase per a que vos adoneu: ”En la meua taula a soles menjaran els que patiren fam amb mi”.

 6. Carmen

  Bones,

  m’agrada aquest vídeo perquè la xica és un exemple a seguir. Que una persona haja passat per bullying i ara estiga on en està ella és molt bonic veure. La xica dóna força a les que passen per això i per a que mai se rendisquen. Ja podem vore que si t’agrada alguna cosa, has de lluitar per ella. La dona es nota que és forta i que ha passat per moltes coses, però ella no ha deixat que el mals comentaris i tot el que li feien li donara motius per a rendir-se. Ara tot el món que li feia bullying l’estarà veient. Ella ha arribat a ser algú important després de tot això.

  A totes les xiques que els facen bullying els dic que ho conten a algú, i que no es donen per vençudes per persones que no tenen vida i sols fan mal a la gent.

 7. Héctor Michael

  Hola,
  aquest vídeo tracta d’una xica que es diu Ruby Rose que es Dj, actriu i model. Te mes professions del normal per això m’ha impressionat. Va tindre una infància horrible, als 12 anye es va intentar suïcidar, actualment es una activista, ambaixadora del Federal Governament Nacional Anti Bullyng.

  Al principi ix en monyo rubio, tacons, falda, etc. Peró es comença a tallar el monyo es dutxa i apareixen tatuatges per tot el cos, quan acaba pareix un xic amb monyo curt, chaqueta, un cigarret, etc.
  Aquesta xica es un exemple a seguir.

  Bon dia.

 8. Lucía Stone i Nerea Moozoni

  Hola som Lucia Stone i Nerea Moozoni

  Aquest vídeo tracta d’una dona que es crida Ruby Rose, és actriu i model i se sent de gènere fluïd. Al principi del vídeo pareix una xica, ix pintant-se les ungles, els llavis, els ulls… Es fica els tacons i es mira a l’espill, agafa unes tisores que tenia al costat de l’aixeta, primer comença a tallar-se el monyo, fins que té el cabell ben curt, després agarra un poal i es fica en la banyera, replena el poal d’aigua i se’l tira, i es veu com el cos d’aquesta comença a tindre tatuatges que cobria amb maquillatge. Ella ix del bany amb el cos ple de cridaners tatuatges, una altra vegada es vesteix, però aquesta vegada de xic. Al final del vídeo apareix «ell» ja tot vestit de xic.

  La nostra opinió personal és que Ruby Rose ha patit molt i encara està lluitant després d’haver sofrit bullying. És molt valenta i lluitadora dient la veritat, i sent ella mateixai és que algunes persones no ho són per que tenen por, aquest vídeo anima a les persones de gènere fluïd a «eixir del armari».

 9. Aroa Rousel i Elena Zambrano

  Hola,

  Aquest vídeo tracta d’una xica que al començament d’aquest va vestida i maquillada com una dona. A mesura que el vídeo avança, ella va transformant-se en un xic. Primer es talla el monyo, després agarra un poal d’aigua i se’l tira al cap, i això fa que el maquillatge que portava als braços se’n vaja i els seus tatuatges es veuen. També es canvia i es fica roba de xic.

  Aquesta xica en realitat és Ruby Rose, una model actriu i DJ que quan tenia 12 anys va patir bullying. Ara forma part d’una associació contra aquest.

  La nostra opinió és que ens pareix bé que es mostre com és ella. A més a més, ens pareix molt valent que ella faça el vídeo perquè aquestes coses sempre causen molta polèmica. També hi ha moltes persones que gràcies a açò comencen a ser com són en realitat.

 10. Milena Laffitte i Azahar Nelken

  Aquest vídeo tracta d’una dona que va patir bullyng i als 12 anys va intentar suïcidar-se i ara és una actriu i model molt famosa. En una arreplegada de premis mentre deia el discurs va enviar un missatge als seus excompanys de col·legi: «Ara on esteu? Seguint-me en TWITTER!

  Aquesta dona ha fet el vídeo sobre ella fent un canvi de «sexe».En primer lloc es talla el monyo amb unes tisores que tenia al costat, després plena un cub d’aigua i es fica dins de la banyera mentrestant es lleva el maquillatge dels ulls i el que portava en els braços per a tapar els tatuatges, a continuació es posa un binder i un penis de goma.

  A nosaltres ens a agradat aquest vídeo perquè no totes les xiques tenen que ser femenines.

 11. Pau Goldman i David Marston

  Hola el vídeo que hem vist hui el meu company i jo tracta sobre com una xica comença tallant-se el pèl perquè ella volia transformar-se en un xic però el volia fer la seua manera. Després es posa dins de la banyera i comença a llavar-se tot el cos i baix de la seua pell estava ple de tatuatges. Es posa un penis fals i es posa una camisa i uns pantalons. Finalment agafa un cigarro i es posa a fumar.

  La nostra opinió del vídeo es que la xica pot fer en el seu cos el que ella vulga perquè ella és lliure i ningú ha de dir-li el que te que fer amb la seu vida. Igual que totes les persones han de fer el que vulguen amb el seu cos sense que els importe la opinió de les altres persones.

 12. Retroenllaç: Break free. Allibera’t! — Els punys no parlen | felicitat en l'escola

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s