Prejudicis i estereotips (5a sessió)

Acta de la 5a sessió de l’Equip de Mediació. Curs 2015-16. 17 de febrer de 2016.

Assistents: 1r C (2), 1r E (1), 2n A (6), 2n B (6) i de 2n D (2) i 3 professores.

 Total: 20 pers.

Primer, les professores van repartir uns fulls que explicaven els passos de la mediació i uns conflictes on hi havia prejudicis, estereotips i discriminació. Després vam vore un vídeo que tractava d’un conflicte entre dos companys, i on s’explicaven les diferents parts de la mediació. Vam comentar el vídeo i després vam llegir el full on s’explicaven els conflictes que havíem d’assajar en grups de quatre.

Els conflictes que representàrem van ser:

 1. Anna i Fàtima estaven treballant en un projecte per a la classe de naturals. No se sap com, tot l’arxiu va desaparèixer de l’ordinador. Anna i Fàtima van discutir molt fort donant-se la culpa l’una a l’altra. «Ets una mora estúpida» va dir Anna, «ja em podia suposar que allà al mig del desert no en teniu ni idea d’informàtica»
 2. Albert i Juli buscaven un banc per seure a l’hora del pati. Van veure un banc on ja havia dos xics més asseguts. Quan s’hi dirigien van sentir com uns dels xics deia «Oh! Mira qui se’ns acosta, la ”parelleta'”! No juguen mai al futbol, els fa por embrutar-se
 3. Marta i Rosa fan l’aniversari la mateixa setmana i han decidit celebrar la festa conjuntament. Rosa vol convidar Helena, però Marta li diu «aquella ”setciències” no ha de fer res a la festa! Que vols, que sega en un racó a fer els deures?». Rosa hi insisteix però opina que «les ”pilotes” com Helena amarguen la vida a tothom, el seu lloc és la biblioteca»
 4.  Mohamed i Enric són amics des que van començar a l’escola. A la iaia d’Enric no li agraden els estrangers i sempre diu que els africans van plens de microbis, són uns bruts i cuinen porqueries. Un dia va anar a casa de Mohamed i els seus pares el van convidar a sopar. Enric no va tastar quasi res i no podia dissimular el fàstic. L’endemà a l’escola Mohamed li va dir que era un mal amic i que mai no s’hauria pensat que fora capaç d’ofendre la seua família d’aquella manera.

Després de practicar els conflictes per separat, vàrem eixir al centre i els representàrem per a tot el grup. I la gent anava dient les coses que havíem fet bé i malament.

Nosaltres, que vam estar allí, vam fer l’últim conflicte i ens va agradar molt viure l’experiència.

Acta feta per Eva i Pau de 2n B.

One comment

 1. Pau Campoamor

  Jo, que sóc mediador i he estat en eixa reunió, he de dir que unes de les reunions que més hem va agradar va a ser eixa. Unes de les reunions en les quals el vam passar molt bé en grup fent actuacions de mediacions.

  Jo i el meu grup, vam fer l’ultima actuació, la de Mohamed i Enric, dos xics molt amics que es barallen perquè l’àvia d’Enric no li agradaven els ”Moros” per com menjaven, etc.

  La veritat és que no va ser fàcil fer una mediació que a més era de mentides, perquè si fora de veritat seria més fàcil i et posaries nerviós. Hem va agradar molt, perquè vam estar en grup, i molt units en tot moment. I si un company es posava nerviós, enseguida l’ajudàvem.

  Li recomane a tothom que siga mediador, perquè és una manera d’ajudar a la gent fàcilment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s