II Trobada TAI

El passat dimecres 25 de novembre de 2015, les parelles TAI (Tutoria Afectiva entre Iguals) de 3r i 1r d’ESO es reuniren de nou en gran grup. Eli Català havia preparat uns jocs que van facilitar que cada estudiant s’aproximara, mirara, parlara i coneguera un poc més l’altre. Com en l’anterior trobada, cada parella havia de superar tres reptes:

  1. Nugats dels peus, havien de buscar substàncies que els permeteren pintar sense usar retoladors, bolis o colors. S’hagueren de posar d’acord per caminar nugats, per ajupir-se a agafar una fulleta o un poc de terra, per posar aigua en una bosseta de plàstic o trobar la tinta xina i els guixos de colors que estaven en diferents racons de l’entrada i del pati.
  1. Usant el pigments que havien trobat (tinta, fang, fulles, guixos…), cadascú havia de mirar la seua parella i dibuixar-la en un full que els havíem donat les professores, sense més eines que els dits.
  1. Al mateix full, havien d’escriure sobre les aficions, les preocupacions, les il·lusions o els reptes de la parella, i el més important: com podien ajudar-se. Així és que hagueren de preguntar-se i obrir-se un poc més sense perdre el riure.

Moltes parelles ja havien estat quedant als patis o en el moment en què havien acordat la reunió anterior; però en aquesta segona trobada conjunta (de 13.40 a 14.30) tingueren temps de conèixer-se i de gaudir molt més.

Les professores Pilar Soto, Pilar Bueno, Anna, Rosa, Lola i Àngels també ho passàrem bé: observàrem  i aprenguérem mentre ajudàvem el nostre alumnat a aconseguir els seus reptes.

La II Trobada és una nova espenta a les TAI, que s’emmarca dins de la campanya contra el bullying que es du a terme al nostre institut des de les tutories, l’Observatori de convivència i l’Equip de mediació en conflictes.

Àngels Martínez Bonafé

One comment

  1. Hèctor Michael

    Hola sóc Hèctor Michael,
    Vaig a comentar l’entrada que ha pujat Rosa i que ha fet Àngels. Jo sóc un dels participants de la trobada TAI de 1r d’ESO. Aquesta trobada serveix per si algun dels dos alumnes que formen la parella té problemes o necessita parlar.

    M’agraden molt les trobades TAI perquè fem jocs molt divertits i ens ho passem molt bé. L’arribada a l’institut ha sigut molt divertida, jo pensava que arribar a 1r d’ESO seria molt més costós del que ho ha sigut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s