Assetjament homofòbic

“Homofobia en las aulas 2013: ¿Educamos en la diversidad afectivo-sexual?”. COGAM

Estudi a partir de 5272 enquestes realitzades en instituts de la comunitat de Madrid en 2012-13. Alguns resutats:

 • El 80% de l’alumnat oculta la seua orientació sexual en classe per por al rebuig.
 • 1 de cada 10 estudiants que han revelat la seua orientació sexual, pateix agressions físiques homofòbiques en el seu centre educatiu, tres vegades més que entre els qui decideixen mantenir-la oculta.
 • Quasi 1 de cada 4 alumnes/as (el 21,5%) creu que patiria rebuig si “isquera de l’armari” i només el 15,5% considera que rebria el suport de la resta de la classe; 63% no sap què esperar.
 • El 42% de l’alumnat enquestat opina que el professorat mostra una preocupant passivitat davant comportaments homófobos en l’aula, percepció que arriba a un 53% entre l’alumnat LGB.

Acoso Escolar Homofóbico y Riesgo de Suicidio en Adolescentes y Jóvenes LGB”. COGAM I FELGTB. 2012.

Investigació estatal amb joves de 12 a 25 anys que han patit AEH. 653 enquestes en 129 localitats de 44 províncies i Melilla. Principals resultats:

 • El 57% de l’assetjament escolar homofòbic s’inicia entre els 12 i els 15 anys. El 23%, abans d’arribar a l’ESO.
 • El 49% ha patit l’assetjament escolar homofòbic diàriament o freqüentment.
 • El 69% va patir l’assetjament durant més d’un any.
 • El 90% ha patit l’assetjament escolar homofòbic de part d’un company baró i l’11%, d’un professor.
 • El 42% no va rebre ajuda de cap tipus en el seu centre educatiu. Solament el 19% va rebre ajuda del professorat.
 • El 82% no va informar de l’assetjament escolar homofòbic en la família.
 • Del 18% que sí que ho va fer (més el 10% que va ser descobert pels seus familiars), el 27% no va rebre cap suport i el 73% sí (fonamentalment de la mare).
 • El 43% dels qui van respondre l’enquesta, va arribar a plantejar-se el suïcidi (el 56% contínuament o durant molt temps; el 27% de forma persistent en el temps).
 • Entre els qui van experimentar ideació de suïcidi, el 81% va arribar a planificar-ho, el 40% amb detalls. Això significa que el 35% de les i dels joves que van patir assetjament escolar homofòbic van arribar a planificar el seu suïcidi.
 • Dels qui van idear el suïcidi, el 40% va arribar a intentar cometre’l en una o diverses ocasions. És a dir, el 17% de les i els joves que pateixen assetjament escolar homofòbic arriba a atemptar contra la seua vida.
 • Estem parlant de víctimes que senten humiliació (63%), impotència (60%), ràbia (59%), tristesa (59%), incomprensió (57%), solitud (53%), vulnerabilitat i aïllament (50%). Però sobretot desesperança (66%).

7 comments

 1. Luismi De Gouges

  Assetjament homofòbic

  En aquest vídeo podem vore a dos homes estrangers que volen allotjar-se en un hostal en Madrid però no entenen les instruccions per arribar-hi perquè no parlen castellà, doncs li demanen a alguns vianants que lis traduïsquen les instruccions. Al principi noten alguna broma homofòbica i queden un poc impactats ja que ells son gays, però no li donen molta importància. Continuen traduint però els traductors es paren degut a les fortes paraules que lligen. Els turistes lis demanen que continuen llegint i es revela que l’hostaler a acceptat hospedar-los perquè pensava que no eren parella i continua amb referencies homofòbiques. Al adonar-se conte d’això els vianants proposen a la parella el denunciar a la policia a l’hostaler. Ací termina el vídeo.

 2. Pau Campoamor

  Hola sóc Pau Campo amor de 2b. En aquest comentari ix com una parella de gais anglesos van a Espanya, un país que per a ells creuen que es millor però en el vídeo demostra que no que en Espanya als homosexuals els tracten igual. La parella busca a alguna persona per a que li traduguera el angles quan havien cridat a un hostal reservat i els del negoci eren homòfobs i no deixaven que la parella es besava etc.

  La meua opinió es que a una parella homosexual no es pot dir que no es besen i li criden «maricons» i de tot. Jo crec que dues persones enamorades poden fer el que ells vulguen sense que ningú els diga el que tenen que fer perquè tant els heterosexuals com els homosexuals tenen dret a fer l’amor en un hostal.

  Aquest vídeo seu recomane a tots aquells que pensen que uns homosexuals tenen infermetats per fer l’amor o coses com besarse o alguna cosa pareguda.

 3. Izan Becker i Sara Truth

  Aquest vídeo tracta sobre l’homofòbia a Espanya. Al vídeo apareix una parella d’homes que eren d’un altre país, més exactament de EEUU.

  Aquests individus no parlen cap de castellà, aleshores et demanen ajuda a persones que passegen pel carrer. Els dos xics demanen que per favor si sabien anglés i si podien traduir-les el paper imprés que lis havien passat els amos d’un hostal.
  Mentre que aquestos anaven traduint el paper imprés s’adonaven compte que era un missatge molt homofòbic, aleshores les que persones que estaven traduint el paper imprés varen explicar-lis en anglés que l’amo d’aquest hostal era molt mala persona i els varen dir que anaren a la policia per denunciar aquest acte espantós.

  Nosaltres pensem que aquestes persones són molt roines i que tant els homosexuals com les persones que lis agrada una persona d’altre sexe tenim els mateixos drets. En una part del vídeo apareix un moment que els espanyols no seguien traduint el text per que els va impactar el que posava.continuara

 4. Adrian Wolf

  Aquesta entrada tracta de que una parella de gais venen a Espanya a pasar les vacances d’estiu i reserven en un hostal. I el cap del local els envia una carta en castellà i li pregunten a la gent que passa pel carrer que la traduïsca i en la carta posa que si són gais els va a tirar de l’hostal. I la gent els diu que es busquen un altre local o que anaren a denunciar-ho a la policia.

  La meua opinió sobre aquesta entrada es que em pareix molt mal que en ple segle 21 encara es trobe a gent així com el cap de l’hostal, pero d’altra manera em pareix molt bé que la gent ajudara a la parella i que inclús li digueren que si volien que els acompanyaren a la policia.

 5. Josep AGRIPPA

  Hui vull comentar-vos aquesta entrada que tracta sobre l’homosexualitat, perquè el vídeo m’ha fet molt de mal. L’amo d’un hostal es burlava d’una parella d’homes dient-los de tot, amenaçant-los, etc.

  Jo pense que al que mana en aquell hostal li haurien de posar una multa molt gran per discriminació. Jo estic en contra de l’homofòbia, els xics ho han passat malament, i fins i tot la gent ha patit al dir-ho als xics. Jo crec que aquestes persones que estan a favor de l’homofòbia no haurien de ser-ho.

  Hui en el segle vint-i-u, pense que les persones que s’agraden haurien d’estar juntes i no hem de discriminar-los.

 6. David Marston

  Hola,
  en aquest vídeo parlen sobre la homofòbia. Aquesta parella del vídeo son dos estrangers que les han donat una indicació para anar al hotel però com esta en castella no l’ho entenen i pregunten als espanyols, els pregunten i es diuen que no le facen cas que esa indicació esta mal feta i que ballen a denunciar al hostelor peró molts no ho fan per homofòbia.

 7. Carmen

  Bones em pareix mot mal que una persona puga ser així. El mateix que un home i una dona poden tenir relacions sexuals, un home amb altre home també i dos dones també.
  Ni ha molta homofòbia hui en dia, tots tenim el mateix dret de estar amb la persona que
  li agrada aun que tinga el misme sexe.
  Les persones que insulten als geys o lesbianes son desagradables.
  Cadascú pot estar amb la persona que li agrade i, tots tenim sentiments, i no per ser una parella del misme sexe significa que no tinga sentiments.
  En el vídeo, la carta que posa tot això es molt desagradable, ningú te dret a que lis tracte aixi.
  També mostra que ni ha gent que no li agrada la homofòbia i esta amb els geys i lesbianes.
  No tos soms uns homofobis.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s