Observadors/es

Mira els rols que podem tindre en una situació de violència (agressor, seguidors, partidaris…).

 • En quin rol posaries als personatges que apareixen a l’escena de la pel·lícula Ben X?
 • Per què creus que actua així cadascun d’elles?
 • Què creus que senten?
 • Per què graven l’agressió?
 • Penses que seria diferent per a la víctima si no ho hagueren gravat? Per què?
 • Per què és un insult “Es una nenaza”?
 • Què podries fer tu si hi haguera un Ben a la teua classe?
 • Com es podria reparar el dany causat a Ben?

olweus_2001

Fitxa de Ben X

Direcció i guió: Nic Balthazar. Països: Bèlgica i Holanda. Any: 2007. Duració: 90 min.
SINOPSI: Ben porta la creu de ser l’estrany de la classe, el favorit de les bromes i crueltats dels fanfarrons de l’institut. La intel·ligència de Ben és superior a la de la resta de companys, però també és retragut i molt tímid, quasi autista. La seua vida al col·legi és un infern però, quan arriba a casa, al refugi de la seua habitació, s’asseu davant de l’ordinador i apareix el Ben amo i senyor del joc online favorit de milions d’adolescents, inclosos els que el turmenten diàriament. Mitjançant aquest joc, Ben aconsegueix mantindre’s viu, deixar de ser una víctima per a convertir-se en un heroi.

3 comments

 1. Lucia Becker

  Vaig a comentar en aquest vídeo perquè m’ha paregut interessant però a la vegada violent, alguna vegada a l’institut he vist algun cas d’assetjament, però no he fet res, he observat i m’he adonat que està mal perquè els que observem l’acció estem fent que els assetjadors es creixen i aleshores faran mes bullying.

  Al vídeo ix un xic que està recollint perquè ja acabat la classe, i de sobte bé un company de classe i comença a dir-li coses, i un intenta parar-lo però no pot. Al final el xic acaba damunt d’una taula i li comencen a insultar-li i un li baixa els pantalons i els calçotets també. Aleshores el xic intenta tapar-se però tot el món li estava fent-li fotos i gravant-li, sense fer res ningú deixen que l’acció es cometa.

  La meua opinió es que observar està molt mal, perquè al qui estan assetjant ja esta passant-lo mal perquè la resta de gent es pose a fer fotos i després eixes fotos es passen a altres persones, i al final tot el món li fa bullyng a eixa persona, i la persona afectada pot causar-li un trauma, o a vegades fins i tot la mort. Per això jo crec que els observador també tenen culpa de que l’assetjament es faça, no tenen tanta culpa que el que o comenten però una part si que tenen.
  Mireu aquest vídeo si esteu encontra de l’assetjament.

 2. Mireya blat

  En una classe nia via un xiquet que es burlaven de ell i havien uns corda do que es burlaven i lis baixava els pantalons a xiquet para que es burlen de ell i ell se quedava pensant i esta pensant tranquil i en us ment sàlia como nervioso i rompia una ventana en una caira.
  Ni avia una xica que quant va tocar el timbre se va quedar mirant al xiquet i ell se va quedar Quet a gansejar els pantalons.

 3. David Marston

  Hola,
  en aquest vídeo parlarem sobre com hi ha un xiquet que es meten amb ell com per exemple baixant els pantalons i tots els xiquets burlasen de ell i sols un xiquet el defenia dient que le desairen en pau peró aquells no le feien cas.

  Al final quan va acabar la classe s’en va anar tot el món i ell es va quedars a soles i de la rabia que tenia va trencar una ventana amb la cadira.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s