Un comentari

  1. Nadir Davidson

    En aquest vídeo ixen diversos xiquets i xiquetes de ètnia gitana responent unes preguntes i tots parlen com el que son: xiquets inocents. Uns diuen que volen anar-se de viatge, altres que els agrada menjar gelat… Ningú diu res negatiu, que es normal en un xiquet de set o huit anys. Quan els diuen que busquen la paraula “gitano” al diccionari, allò que apareix és: “Persona d’étnia egipcia” ja que es diu que provenen d’allí, i alguna cosa com “persona amb actitud trapacera”; després manen als xiquets que busquen la paraula trapacero al diccionari, i apareix : “Persona que mentix i fa coses roínes”. Això pareix fer mal als xiquets, que es queixen d’aquesta denominació del diccionari sobre la seua raça.

    Els esteriotips afecten a totes les persones de totes les etnies del món. A mi per example m’han anomenat terrorista (de broma pero encara així m’ha fet mal) per ser mig àrab. Imagine que als gitanos i a la resta de raçes diferents no els agrada que els anomenen coses que ells com a persones no són.

    Per concluir vull dir que em pareix una vergonya que es pose açó en un diccionari que probablement va a ser llegit per xiquets i simplement els va a fer tindre un pensament incorrecte sobre la realitat.

  2. begoña beker

    Aquest vídeo va de que a uns xiquets aprop de els 9 o 10 anys que son gitanos les fan llegir en el diccionari lo que significa la paraula gitano i posa que son trapaceros les demanen que busquen la paraula es posen a llegir i es senten un poc mal perquè ells no son deixa manera perquè hi ha gent bona i gent mala no tots els gitanos son mals ni tots son bons.

    Jo tinc amigos gitanos i no son com els pinten perquè no tots son de eixa manera no hi ha que jutjar a una persona si no el coneixes perquè tens que jutjar cuan epiges algo mes que el seu nom hi ha que respetar les races que son perquè ells no eligen com volen ser ni de que raza volen ser peraixo dona igual que sigen xin arab o marcians tots se mereixen el mateix tracte perquè son persones igual que tot el mon.

    An pensat be en posar els xiquets perquè imajinate que eres xic i te desprecien per ser de eixa raza els xiquets les afecten mes .

  3. danielmill352

    Aquest vídeo tracta d’uns xiquets que son gitanos i li pregunten coses com quants anys tenen, que li gusta fer… Després li duen a cadascú que trobe la paraula gitano en un diccionari de la llengua espanyola. La definició que donen al diccionari es: dit d’una persona d’un poble originari de l’índia d’Egipte, trapasser. Després li diuen que si saben el que vol dir trapasser i tots diuen que no, aleshores li diuen que ho busquen al diccionari. La seua definició es: que empra trapasses amb astúcia, falsedats i mentires. Procura enganyar a persones d’un asunte. A continuació expliquen que ells no son trapassers i que estan insultant amb el diccionari als gitanos.

    Aquest vídeo em pareix m’agrada molt per la reflexió d’un xiquet que diu que no solament els gitanos poden fer això, també ho poden fer altres persones.

  4. abi becker

    Aquest vídeo va de uns xiquets gitanos que busquen en el diccionari el que significa gitanos i diu que significa trapecer i els xiquets dien que ells no son así i que es molt injust que en el diccionari de la llengua espanyola posase això.

    Jo crec que es molt injust que en els diccionaris posen coses que la ni tota la gent sabe, perquè com an digut els xiquets no solo el gitanos puguen ser asi sino que també altres persones.

  5. Noelia West i Nerea Roussel

    Hola, som Noelia i Nerea, i anem a comentar el vídeo de “ Yo no soy trapacer@”.
    La gent és molt mala a l’hora de parlar dels gitanos, però el que no pensen quan fan eixes coses o comentaris, és que ells també tenen sentiments i els afecten les coses. Aquests xiquets, quan li diu la dona (que està darrere de la càmera) que busquen la paraula «gitano» i vegen la paraula trapacer@ no sabien el que significava i la busquen i es posen mal; perquè ells no tenen perquè ser així a soles perquè siguen d’eixa rasa, perquè n’hi han moltes persones d’altra rasa que no son gitanos i fan coses molt pitjors que els gitanos; que els trapassers els encontrem per tot el mon i es podria dir que n’hi han molt més d’altra rasa que són així que de gitanos. Els gitanos són com tots, que perquè siguen alguns així, no tenen perquè ser-lo tots; que tots diguen que no són racistes i eixes coses i es una mentira molt gran, perquè si diu que no ets racista per als negres, els xinos, etc… tampoc tendries que ser racista per a altres rases.
    Adéééééuu bebbbbbbbbess. Us vulguen la cagona i la mangante ❤

  6. Richard

    Aquest vídeo tracta de uns xiquets gitanos que busquen al diccionari el significat de «gitano»,que significa: «individus de un poble originari de la India,estès per diversos països», «trapacero» ,després li diuen que si sap el significat de «trapacero»,els xiquets li diuen que no,el busquen al diccionari i el significat de «trapacero»,i significa: «persona que con astúcies,falsedades i mentires procura enganyar a alguien en algú assumpte».

  7. Leo Goldman

    Aquest vídeo tracta de xics i xiques que son gitanos que busquen en el diccionari la paraula gitano que significa aquest «Que pertenece a una raza nómada de piel oscura y cabello negro que probablemente procede de la India y que se extendió por Europa.
    los gitanos llegaron a la Península Ibérica en el siglo XV» després li diuen si saps que significa «trapacero» que significa «Que con astucias y mentiras pretende engañar a otro»

  8. Cintia Tristan

    Hola aquest vídeo tracta d’uns xiquets que els pregunten que les agrada després li diuen que busquen la paraula gitano en el diccionari i en el diccionari posa que un gitano es un trapero els xiquets com no sabien que era un trapero els diuen que el busquen en el diccionari quan el busquen i veuen el que significa diuen que això no es veritat que ells no eren traperos deien que ho posava mal al diccionari.

    La meua opinió es que el que posa al diccionari esta mal perquè per ser un gitano no te perquè ser un trapero perquè això es un insult pot no ser un gitano i ser un trapero.

  9. Lucia Becker, Rubén Kent i Noelia Cambrils

    Aquest vídeo no ens pareix bé perque diu que els gitanos són trapeceros, ens ha agradat la opinió d’un xiquet perquè diu que dona igual que siguen gitanos, que qualsevol persona pot ser trapecera. No ens agrada rés que al diccionari pose aquesta definició dels gitanos.
    A nosaltres ens agradaria que canviaren la definició perque pot ofendre als gitanos.

    Els xiquets quan busquen la paraula gitanos es queden bocabadats ja que la definició que hi ha al diccionari no es bona ja que diu la paraula trapecero: que menteix i que roba a la gent. Eixa definició no ens pareix bé com ha dit la meua companya deurien de cambiar-la.

    La nostra opinió es que agradeceriem que quitaren aquesta definició perquè a la gent que l’ha posat també l’ofendría que posaren coses males d’ells.

  10. LucíaTristan

    Hola 🙂

    Aquest vídeo tracta d’una persona que li està fent unes preguntes a uns xiquets d’uns set o huit anys. Els pregunta com es criden, els que lis agrada…Alguns diuen que els agrada anar de vacances, menjar gelat, pintar-se les ungles…Eixos xiquets, tenen al costat una taula amb un diccionari, i els diuen que busquen la paraula «Gitano», que és el que ells són. Els xiquets comencen a buscar i totes les definicions parlen coses bones, sense discriminar. Peró la definició cinquena diu «trapazero». Els xiquets es queden pensatius, però no saben que es ser «trapazero» així que busquen pel diccionari eixa paraula i els ix una definició que no lis va fer molta gracia i els va ofendre un poc. Els estaven cridant: persona que empra trapazas, que amb astúcia, falsedats,mentides procura enganyar a algú d’un assumpte. Els xiquets varen dir que ells no eren això, que els estaven insultant, que no els agrada eixa definició.

    La meua opinió es que en un diccionari no pot posar eixa definició, perquè eixos xiquets no són el que diuen. Per ser «gitano» no han de ser això, les persones vetgem als gitanos com persones roines, e inclús hi ha vegades que nosaltres fem el que posa que són ells. Pot ser que algunes persones Gitanes facen coses roines, però no totes per això no deurien posar eixa definició. M’agradaria que llevarem la paraula «trapazero» de les definicions del Gitano, ja que es un insult per a ellles.

    Adeu 🙂

  11. Retroenllaç: Els punys no parlen 2014-15 | Els punys no parlen

Deixa un comentari