Davant de l’assetjament, actua!

Entrada feta per Nadir Davidson (1r Bat)

Hui parlaré de l’assetjament al carrer, un fet que afecta sobretot les dones i també els gais. I us mostraré dos vídeos en els quals dues persones diferents caminen pel carrer: una és una dona vestida amb roba d’allò més normal i l’altra és un xic heterosexual vestit de manera femenina. Les reaccions de la gent són diferents, però les dues tenen una cosa en comú: l’assetjament.

Amb aquesta entrada m’agradaria conscienciar la gent perquè no es quedara callada quan veu una situació així. Com va dir Miquel Missé a la V Vesprada Diversa que es va celebrar al nostre institut: davant de l’assetjament, actua!

 

16 comments

 1. Nerea Roussel i Noelia West

  Hola, som Nerea i Noelia o anem a comentar el vídeo de «davant de l’assetjament, actua!»
  Hem vista que la xica mai està sola, ja que molts homes descarats es passen tot el camí darrere d’ella e inclús alguns al seu costat, deguen-li coses, fent-li menyspreus. No dic ni que està bé ni que està mal, perquè si tu no vulgues no li faces cas i ja està, però tampoc veiem normal que li diguen tantes tantes coses i barbaritats que li diguen a la pobre dona; en canvi, al xic no li feien tant de cas, i com hem vist, a la xica li diguen tots xics, i a l’home li diguen també xics i xiques només que dos o tres, osea. Volem dir-vos que els xics són uns masclistes i les dones som més respectuoses i callades; que normalment son els xics els que s’estan burlant de totes les persones del món, i això no és així, perquè si ells foren així no li agradarien que li digueren eixes coses, ni que li perseguiran ni res, a lo mateix, que tampoc li agradarien que si foren dones li feren tot el que li han fet a la dona.
  Ale se’ns anem bebbes, que tingau un bon dia ❤

 2. pau claramunt

  Davant de l’assetjament, actua!

  En USA sembla que si eres homosexual te discriminen per la calle, en el vídeo es un xic que es fa passar per homosexual i tots sobretot els joves.

  Un home de color li empenta i es cau la bossa que portava uns perfumers de cristall i s’ha trenca, l’home de color li feta la culpa perquè no es un home de veritat.

  Després hi ha un home que li persegueix dient li que ell no es un home i es una dona, que es gay, etc…

  La meua opinió es que jo crec que dir a un home o a una dona qui li te que agradar, que mai poden ser les del mateix sexe.

 3. Lucia Becker i Rubén Kent

  En aquest vídeo han fet un experiment que era que un home es disfraçaba de xica com si fora homosexual i anava caminant pel carrer per a vore les reaccions de la gent.
  La majoria de les reaccions eren roines; li insultaben, es reien de ell…

  A nosaltres no ens pareix bé, perquè les persones tenen dret a ser com elles volen i tindre els seus propis gustos.

  Nosaltres estem a favor de que les persones siguen com vulguen i tinguen els seus propis gustos.

 4. neil mot

  Aquest vídeo tracta sobre una xica que caminant sense parlar no paren de fer-li comentaris sobre el seu cos tractant de sexe i al altre xic va amb una bossa de ma per el carrer i al contrari que la xica del anterior vídeo a aquest xic lo insulten per el seu sexe, aquestes persones no poden caminar tranquil·les per el carrer sense comentaris perquè destaquen entre les persones de al seu voltant solament per como son física o mentalment .

  Aquest vídeo no em pareix be perquè cualquier persona tendria que poder caminar sense ser molestada per algú o alguns por el seu sexe o com es o per ninguna de aquestes coses .

 5. pablo thomson

  En aquest vídeo ix una dona i un homosexual en aquests casos diferents assajaments, però els dos sexuals.
  A la dona el digen coses que molesten com las que diu el que ixen en aquest vídeo que també hi ha el que la persegueix un home mira-li el culo, aquest-to em pareixs menyspreable per que a les dones hi ha que tindre’ls un respecte.
  Al home el diguen coses molt molestes o se el queden mirant-li com si fora un insecte de la ciutat i hi ha un que el trenca lo que porta en la bossa.
  Perquè el trenca si no el a fet res no o puc compreu-re com a la dona que el digueren coses gent que no la coneguen ?

  El mon te que cambiar

 6. Kevin ust

  Aquest vídeo tracta de dues persones, una es un xic que camina amb una bossa rosa, i la altra es una dona molt bonica, i els dos no parlen sol suporten tot el que les diguen. Ha el xic li diguen insultes sol per anar amb una bossa rosa, però aquesta bossa podria llevar algun regal per ha las seua mare, novia ect. A la dona, en canvi ha la dona li diguen floretes, que no deurien, però bo, lo mes impactant es que li siguen, i els que li siguen pregunten que perquè no lis parla, per que son guapos, pues no la raó es que son desconeguts.

  Con aquest vídeo aprens que hi ha molts tipus de persones, hi havia gent que no deia res i altres que no callaven.

 7. abigail becker

  Aquest vídeo es tracta d’unes xiques que fan probes de com els xics les tracten quan van vestides de diferents formes per exemple:

  quan porten vaquers i se pa seguen per els carrers , tots els xics lis perseguixen i li diguen coses , i ment-ras porten roba de Burkina no li diguen nada i no la perseguisquen .

  Con aquests vídies demostren el racisme que hi ha en tot el mon i també nos demostra que en tot el mon també hi ha molt molt molt racisme

 8. Sonia Stone

  Aquesta entrada està composta per dos vídeos. El primer tracta sobre una xica que camina pel carrer i uns homes li diuen coses, inclòs un xic passeja amb ella sense dir-li res durant cinc minuts. El segon vídeo va d’un xic que porta una bossa i que també passeja pel carrer i l’insulten per la seua forma de vestir i caminar.

  La meua opinió sobre això es que els homes dels vídeos són uns masclistes i homòfobs perquè amb la xica diuen pirops i al xic l’insulten.
  La xica s’heu de sentir molt incòmoda i un poc assetjada però els xics pensen que això les agrada a elles i no és així. Respecte al segon vídeo, pense que en la vida reial si això passa el xic també es sentiria com la xica i també està igual de lleig.

  En conclusió, aquestos vídeos m’han agradat i m’han paregut molt interessants, ja que això corroeix hui en dia i són bon exemple del que fan les persones que jutgen a altres.

 9. Roxana woolf i Valeria wolf

  Hola anem a comentar el vídeo de Frente al acoso, actua, perquè nos a paregut un tema important per tractar.

  Ja que hoi en dia molta gent esta tratand de terminar amb aquest problema, perquè molts homes an estand degradandons perquè els pensen que som inferiors, i que solament son les seues sirventes cuand no es així, les dones tenim una dignitat que abria que respectar perquè no estem al comand de nadie,ja que som dueñas de nosaltres mismes.

  Tampoc em pareix be que alguns homes empese a caminar amb ella,i dir-li si les da el numer de telefon.

  Valeria i Roxana:les dones tenim sentiments.

 10. Elliot Goldman

  Aquests vídeos tracten de gent caminant per NYC y que el diu la gent. El primer es d’ una xica que es vist com una xica y el segon es d’ un xic que es vist com a homosexual.
  En el primer vídeo tot el mon li demana a la xica que si ella vol parlar amb ells però ella no li fa ni cas y tots es porten bé amb ella, li pregunten si se encontra bé si poden ser amics, etc.
  Però en el altre vídeo que va caminant un home vestit d’ homosexual tot el mon se burla d’ el, li insulten, li diuen marica i de tot.
  A mi no em pareix bé que hi haja gent que insulte a altra gent por anar vestit com un homosexual.

 11. Jose Mot

  Aquests vídeos tracta de que de com de mal es veuen les dones i els homosexuals.
  Com per exemple quant una dona es passeja per majatan 10 hores els homes li diuen: que es guapa, que si li poden fer algo amb ella, o també la seguixen diguen-li on va o que si li dona el seu numero de teléfono. I als homosexuals lis diguem que bonic bolso que es estúpid i també es riuen d’ell.
  A mi no em pareix un motiu per a riurem de ningú simplement per ser dona o homosexual.

 12. izan Becker

  Els dos vídeos que vaig a comentar són interessants perquè al veure-los et dones compte de la gent que hi ha solta al món.

  Al primer vídeo ix una dona passejant pels carrers de New York. Ella mentre camina, rep complerts i de més coses dels xics que volen tenir un apropament cap a ella. La done no parla, no respon, solament camina i passa de tot.

  Al segon vídeo, ix un home que va vestit com ara les xiques, amb un top i uns pantalons estrets.
  Tots es riuen d’ell per com va vestit i per que porta un bolso. Ell també passa de tots, però no rep complerts sino que rep insults i coses roines.

  Pense que la gent no deuria de ser així amb la gent, cadascun vesteix com vol i dona el mateix el que pensen els demés solament importa el que pense un de sí mateix.

 13. Retroenllaç: Els punys no parlen 2014-15 | Els punys no parlen
 14. Sergio Anthony (1BatxC)

  Aquesta entrada està formada per dos vídeos: el primer anomenat «Caminant 10 hores per Nova York com a dona» i el segon «Caminant per Nova York com a homosexual». Els dos tracten sobre l’assetjament: masclisme en el cas de la dona i homofòbia en el cas de l’homosexual.

  En el primer, una dona camina solitària i silenciosa per la ciutat de Nova York mentre que els homes li saluden, li xiulen, li donen floretes, insisteixen que els responga i fins i tot es posen al costat seu a caminar durant diversos minuts esperant que els parle. Arriba fins a un punt que es torna aterridor, ja que en qualsevol moment li pot toquejar o abalançar-se damunt seua. Realment pot anar una dona a soles pel carrer, inclús de dia?

  En el segon, un xic es vesteix de forma femenina i camina també solitari i silenciós. Tant homes com dones comencen a burlar-se d’ell, a riure, un li colpeja a posta i li tira la borsa a terra i un altre li comença a perseguir i a dir-li que ell no és un home.

  D’aquest segon vídeo podem sacar dues conclusions. La primera, perquè un xic es vista de forma femenina ja ha de ser gay? Un gay no és un home? Perquè una xica es vista de manera masculina ha de ser lesbiana? Deixa de ser dona si li agraden les dones?
  Els teus gustos no tenen res a veure amb la teua sexualitat i tu pots anar com vulgues.

  La segona qüestió és perquè sigues homosexual ja no tens dret a eixir al carrer? Estem en segle XXI!!!! En quin moment ens hem d’adonar compte que cada u pot fer el que li dóna la gana i no té per què tindre por de fer les coses habituals. Com diu el títol de l’entrada: «Davant l’assetjament, actua!» Perquè ser un observador et fa còmplice, ja que ho estàs permitent.

 15. Helena Becker

  Als vídeos es mostra com una xica i un xic sofreixen assetjament verbal als carrers d’una gran ciutat, Nova York. Ambdós van caminant sense fer res més, sense somriure ni parlar ni mirar a ningú dels que passen al seu costat tot i això la majoria de les persones, siguen xics o xiques, els miren de cap a peus, els insulten, li demanen el número de telèfon, etc.

  No sé si aquest fet tan trist ha ocorregut a causa del tipus de gent que viu al lloc on s’ha dut a terme aquest experiment però em pareix una barbàrie i una falta de respecte que en poc de temps ambdós hagen hagut d’escoltar un gran nombre de comentaris, alguns dels quals són molt feridors, per part de la gent que passava pel seu costat.

  Pot ser la gent que fa aquest tipus de comentaris no s’adone del mal que pot arribar a causar en les persones a les quals es dirigeixen. Però això no justifica que ho puguen fer. El masclisme és un tema que, aquests últims anys, s’ha tractat molt i no sols afecta les dones, com hem pogut veure als vídeos. Per aquest motiu, davant de l’assetjament, actua!

 16. Raul Becker

  En el primer vídeo una dona camina silenciosament per diferents zones de Manhattan durant 10 hores en texans i samarreta negra. Una GoPro oculta grava els seus moviments. Durant aquest temps, més de 100 homes la increpen. Entre crits de Què passa amb tu noia? Algú t’acaba de dir que ets maca i hauries donat les gràcies!, o joves que posen els pèls de punta en caminar al costat d’ella durant més de cinc minuts després d’haver-increpat verbalment, el vídeo demostra què se sent en ser dona en una gran ciutat i per què la població hauria de començar a comprendre que això no són complits innocents que es diuen al carrer, és assetjament al carrer.

  En el segon vídeo el youtuber Dennis Cee s’ha vestit de “homosexual”, amb un look premeditadament exagerat, i ha passejat durant tres hores per Nova York. Al vídeo, veiem com un home se li apropa i li diu si necessita a un home de veritat perquè l’acompanye. Un altre noi li crida marieta, unes noies riuen de la seua bossa i un parell d’homes del seu pantaló “massa estrets”.

  En resum, és injust que ningú puga anar tranquil pel carrer sense que li diguen res, ja que cada un es vesteix com vulga, i és encara més injust que per ser dona et tinguen que constantment piropejar i no deixar-te tranquil·la.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s