Borinot el que no bote!!

Pàgina convidada: Lambda València

“Com sabreu, des de Lambda hem convocat un any més el Premi Arc Iris per valorar el treball d’aquelles falles que, dins de l’enginy, la crítica i el respecte, millor visibilitzen la diversitat sexual, familiar i de gènere d’una manera respectuosa dins de la festa fallera.

Des del primer any d’aquest premi, i ja en van tretze, una de les principals preocupacions de Lambda ha sigut eradicar els actes homòfobs de les nostres festes populars, i ajudar a contrarestar la discriminació que encara existeix a les Falles, com quan de tant en tant encara hem d’escoltar el “maricón el que no bote” pels carrers.

És vBorinot el que no boteeritat que és tracta d’un càntic molt arrelat i que fins ara, des de Lambda, no havíem plantejat una alternativa a aquesta lletra insultant cap a les persones homosexuals i les seus famílies, i és per això que enguany hem dissenyat una campanya específica per animar les comissions falleres i les diferents bandes de música a canviar la paraula “maricón” per “borinot”, tal com ja han començat a fer algunes bandes els últims anys.

Un borinot, a més d’un insecte volador, és una paraula que utilitzem en valencià per dir que algú és babau. I s’ha de ser ximple per no passar-ho bé dins de la festa fallera! ;) Així que ja sabeu: si aquestes Falles volem que tot el món es pose a botar, cantem ben fort “Borinot el que no bote!”.

Us animem a descarregar-vos la imatge que hem preparat amb la frase “Borinot el que no bote” perquè la pengeu als vostres casals i la compartiu a les vostres xarxes socials per sumar-vos a aquesta campanya i demostrar que el món faller està en contra de la discriminació.

Moltes gràcies per la vostra implicació i molt bones Falles!!”

Si ets homosexuals i t’agradaria anar al grup adolescent de Lambda, ací tens informació.

3 comments

  1. Richard

    A mi aquesta cançó me agrada,però als gays els poden molestar. Seria bona idea canviar la paraula ‘maricón’ per altra que no siga ofensiva per a ningú. Felices falles per a tots.

  2. Maria Becker

    Una idea molt bona que aquestes falles ja te que estar en pràctica. No sabia d’aquest canvi fins que arribaren els carnavals a les comissions. El dia 7 de Març es va celebrar la festa del carnaval i es varen reunir les falles de la Malva-rosa a Vera, per estar tots junts. Allí ballant amb la música i la festa, una de les bandes de música, estava tocant les típiques cançons, quan varen començar a tocar aquesta, la que fins ara era ‘’maricón el que no bote’’ però ells i elles ja cantaven amb el ‘’borinot’’ en lloc de ‘’maricón’’ i em va sorprendre per a bé perquè és molt millor, fins-hi tot sona millor, més respectuosa i més valenciana.
    Les falles també son per a tots, també son igualtat.

  3. Retroenllaç: Els punys no parlen 2014-15 | Els punys no parlen

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s