9 comments

 1. kevin ust

  El vídeo tracta d’una família que entra a una consulta i quan entren al medico s’encontren una persona d’altre país, i a tres llocs lliures, i quan decideixen assentar-se la filla es queda al costat de la persona de l’altre país, alhora la mare desdeis intercanviar el lloc però la mare desdeis quedar-se en peu avanç de tindre que assentar-se al lloc de la persona de l’altre país, però com el pare no vull que la seua esposa estiga de peu al costat de la persona de l’altre país l’adeia assentar-se al seu lloc, i el am-beix d’assentar-se al costat de la persona d’un altre lloc decideix quedar-se en peu, passen uns minuts i apareix la infermera dient que passen a dins el home d’altre país i la família, ells diuen quan estiguen dins que per que… continuara

 2. jose kent

  Hui va a parlar sobre el vídeo ANTI-RACIST SHORT FILM “JAFAR” (by Nancy Spetsioti)
  pense qui es un vídeo molt repugnat perquè tracta d’una parella qui entra en una clínica sanitària
  i va haver senta un xic de raça musulmana o indi , Ells es va a senta’t en les cadires qui havien quatre i el pare es va quedar de peu per que no va queren que la seua dona i la seua filla no es dentaren a lat del xic .
  Una xica encarregada de cridar als pacients ,es va cridar a les quatres i va entra a consulta
  el medic les va dir qui la xiqueta havien que operar-la i el xic va ser qui es va a presentar com voluntari

 3. danielekent

  Aquest vídeo em pareix molt bo per a fer ver que no tens que judgar la aparien cia, la rasa … El meu moment preferit es quan el doctor le diu a la família que el xic es el nou doctor i la família es queda callada. Hi ha moltes rases en el mon i ni una es mala en concret,en totes les rases i ha persones males però no hi ha que discriminar a una rasa entera si una persona de aquella rasa ha fet algo malo. He vist moltes persones que en el bus, prefereixin sentarse con un xic caucàsic en vez sentarse con un xic hispà. En general el vídeo m paregut be per reflexionar sobre la mentalitat que tenen algunes persones sobre la gent que no es del seu país o rasa.

 4. luismi de gouges

  QUE PASSEN TOTS!
  Aquest vídeo tracta d’unes persones que esperen en la sala d’espera d’un
  hospital, però solament hi han quatre cadires i una esta ocupada per una
  persona d’altre país, a causa d’açò deixen un lloc sense ocupar i una de les
  persones espera a peu lo que significa que marginen al estranger.
  Quan poden anar a la consulta, el metge revela a la família que aquest home
  estranger era un donant de médula per a un dels membres de la família.
  M’ha agradat el vídeo perquè dona a entendre que no hi ha que jutjar a
  les persones solament fixant-se en l’apariencia externa, perquè hi ha possibilitat
  de que siga una bona persona, però també hi ha possibilitat de que siga una mala
  persona.

 5. lucia tristàn

  Aquest vídeo tracta d’una família que va al metge. Quant entren a la sala del metge, N’hi havien quatre sallents, però un estava ocupat per un home d’una altra raça. Quan arriba la família la xiqueta s’asseu al costat del home i la mare i el pare al altre costat, però la mare li canvia el lloc a la xiqueta i ella es queda de peu. Però el pare de la xiqueta no volia deixar que s’a mare es quedara dreta i li diu que s’assegués en el seu lloc, i el lloc que separa l’home de la xiqueta es queda buit. Quan la metgessa ix de la consulta crida a la família i a l’home, la família estava un poc incomoda. El doctor li diu que ja es pot fer l’operació i la família somriu, el pare li diu que si l’home es el nou doctor i li diu que no, li diu que ell és qui li va donar l’òrgan que necessita. La família no s’ho esperava.

  La meua opinió esque aquest vídeo es un altre cas de racisme, perquè la família comença a pensar coses males del home, un home que no coneixen, assoles perquè es d’un altre país ja es s’han de separar d’ells. M’ha agradat que sigui ell qui li dona el òrgan per a donar-li una lliçó a la família. El home a somrigut quant li han donat la noticia a la xiqueta. M’hagués gustat aver escoltat l’opinió dels pares, espere que hagen dit que si perquè l’home no s’ho mereix, ell o a fet amb la millor intenció. No m’ha agradat l’actitud dels pares al entrar a la sala d’espera. Això demostra que son uns racistes espere que després d’haver escoltat que l’home li donaria l’òrgan, es fiarien de la gent d’un altre país.

 6. Pau Goldman

  QUE PASSEN TOTS!

  El vídeo que he vist tracta d’unes persones que arriben a l’hospital i en la sala d’espera i quedaven tres cadires lliures i eren tres persones. Al principi la xiqueta es senta al costat de l’altra persona que hi havia però com era fosc de pell la mare alça a la xiqueta i la senta en la cadira del costat. La mare s’anava a seure al costat de l’altre home i el pare alça a la mare i li senta en la cadira que estava ell segut. Per no estar al costat de l’home el pare es queda de peu i quan lis criden passen dins de la sala els quatre. A la xiqueta li tenien que operar i l’home que no volien estar al seu al seu costat es el que dona l’òrgan que necessiten per a fer-li l’operació a la xiqueta. Aleshores el miren emocionat i ell també els sonriu.

  La meva opinió personal del vídeo es que el que ha fet la família a l’home no es just perquè encara que no siguen iguals no li va a passar res per estar al seu costat i que si hagueren sabut que ell era el que havia donat l’òrgan s’hagueren segut al seu costat i li haurien donat les gràcies però com no es igual a ells no han volgut estar al seu costat.

 7. Kevin ust

  El vídeo tracta d’una família que entra a una consulta i quan entren al medico s’encontren una persona d’altre país, i a tres llocs lliures, i quan decideixen assentar-se la filla es queda al costat de la persona de l’altre país, alhora la mare desdeis intercanviar el lloc però la mare desdeis quedar-se en peu avanç de tindre que assentar-se al lloc de la persona de l’altre país, però com el pare no vull que la seua esposa estiga de peu al costat de la persona de l’altre país l’adeia assentar-se al seu lloc, i el am-beix d’assentar-se al costat de la persona d’un altre lloc decideix quedar-se en peu, passen uns minuts i apareix la infermera dient que passen a dins el home d’altre país i la família, ells diuen quan estiguen dins que per que la persona de altre lloc estava amb ells, a lo que la infermera respon:
  -El es el metge. A lo que la família reacciona quedant-se en estat de soc, excepte la filla que posa un somriure, després el d’altre lloc també somriure i acaba el vídeo.

  Aquest vídeo dona una lliçó molt important, que es que no hi ha que jutjar a una persona per el seu color de pell, per el seu color, el seu país… A mi aquest vídeo ma paregut molt bo perquè te ensenya una lliçó molt important, que no hi ha que ser racista però clar, això es la forma de ser d’algunes persones, no son correctes i no tens ningun privilegi, però bo, jo ja no tinc mes que dir, adeu.

 8. rodrigo de burgos

  QUE PASSEN TOTS!

  Aquests vídeo tracta de que a una xiqueta li s’han de fer un trasplantament de medul·la i la família te que anar al metge per a la operació. I quan van al metge hi ha 4 cadires , en la primera cadira està assegut un home de color negre ; i la família se senta en les cadires de al costat i havia una cadira lliure en mig de la família i el home, el pare per a no seure en aquest lloc se va a una altra punta.
  La mèdica els diu que poden passar dins . Ja dins el metge presenta al home que li va donar la seua medul·la .
  El home era el xic negre que tenien al costat.
  OPINIÓ PERSONAl :
  Me pareix molt mal pel la part de la família que eviten a gent d’altre color perquè no se sap quan una persona d’altre color et pot salvar la vida. La imatge que m’han donat els pares és que són racistes.

 9. Retroenllaç: Els punys no parlen 2014-15 | Els punys no parlen

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s