18 comments

 1. Malena Rousser

  Hola, aquest video tracta d’una dona que pasetja amb la seua filla per la ciutat y de sobte ve a un home molt mal vestit i amb una barba molt llarga i negra.
  La dona es va asustar un poc i no va parar de mirarlo.
  De sobte cinc policies van salir d’un cotxe i van correr hacia el.
  La dona va pensar que volien detener aquell home tan estrany, pero al contrari d’aixo….
  Van detener a un home molt be vestit amb traje y un maletin.
  Aquest video m’agradat molt per que ens explica que la aparencia pot enguanyar moltes vegades.

 2. neil mot

  Aquest vídeo va sobre que algú que tinga aspecte de algun país que se tracte mal o no es veig bé i la gent se espanten si es ven amb un maletí o amb alguna cosa perquè pensen que te una bomba o altra cosa il·legal ,fins que en el vídeo demostra que qualsevol persona pot llevar drogues i diners i mes coses .Quan el xic del que la xica es tenia tant de por saca un joguet per a la seua filla , la xica camina sense problema .

  Continuara …

  • neil mot

   Aquest vídeo va sobre que algú que tinga aspecte de algun país que se tracte mal o no es veig bé i la gent se espanten si es ven amb un maletí o amb alguna cosa perquè pensen que te una bomba o altra cosa il·legal ,fins que en el vídeo demostra que qualsevol persona pot llevar drogues i diners i mes coses .Quan el xic del que la xica es tenia tant de por saca un joguet per a la seua filla , la xica camina sense problema .

   Ha aquest vídeo no li falta raó perquè ara tot el mon (que pensa mal ) que be ha un home amb una motxilla corren sense parar solament perquè algú de altra cultura porte una motxilla que es supose que es una bomba (això son prejudicis )
   Aleshores nosaltres els xiquets no podríem caminar amb motxilla per la calle perquè correrien tots de nosaltres fins que sigueren que tinguem llibres.

 3. Cristian Becker

  Una altra vegada, trobem un vídeo que, encara que siga curt aporta un munt de coses (si sabem distingir-les) que tractaré de comentar a continuació.

  En primer lloc, podem vore com la dona que va amb la seua filla, de seguida reacciona d’una manera no massa correcta, i jutja l’home que va vestit d’una manera diferent a la que acostumem en occident, superposant els estereotips dels terroristes (vegeu el cas de París) a un pensament racional, que probablement hauria exclòs aquesta possibilitat, abraçant la idea de que no tot el món és igual i no tots els integrants del mateix col·lectiu han de fer, necessàriament, el mateix tipus d’accions.

  Per a sorpresa de la dona, el delinqüent va resultar ser un altre home, que anava vestit com un empresari i que no alçava cap sospita, al contrari que l’home que he descrit abans, que havia portat joguets als seus fills.

  Després d’aquest breu resum, es fa evident que el problema de la discriminació no és culpa, directament, de les persones mateixes, sinó que la culpa d’aquest tipus de comportaments la té l’actual sistema educatiu, dissenyat per aquells que tan sols anhelen poder i diners, i per tal de conservar-los han de construir una societat inculta i incapaç de pensar per si mateixa.

  Encara ens queden dignitat i coneixements suficients per tal d’evitar aquesta catàstrofe de desconeixement i manipulació, encara podem pensar per nosaltres mateixos.

 4. Raquel Stone

  Aquest vídeo és molt interessant i la veritat és que és cert tot el que es veu reflectit. Una mare passeja amb sa filla i veu dos homes, un ben vestit tipus d’oficina, comercial, que es veu que té un treball de categoria, i un altre que sembla un poc àrab, amb barba llarga, vestimentes llargues i una motxilla gran. Què és el que pensa la mare? Tots ens ho podem imaginar. I damunt ixen uns policies d’un cotxe corrent en direcció cap a l’home àrab. I ara? Quina és la reacció i l’expressió facial de la dona? Sembla un poc espantada i fora de lloc. Però tot canvia quan veu que passen de llarg i seguixen corrent. Ara atrapen l’home ben vestit, qui portava droga. I l’home àrab es troba amb la seua família i li dona a sa filla un patinet que portava en eixa motxilla tan gran.

  Què li passa a la mare ara? Jo al menys la veig com que no s’esperava que anara a passar això. Ella creia que tot anava a ser a l’inrevés. Però, per què pensava així? Doncs perquè tenim en el cap l’estereotip del típic delinqüent i terrorista: un àrab. Tanmateix, mai no pensem que qualsevol, fins i tot amb qui viatgem al bus, és un assassí o un lladre. Però si veiem a una persona procedent dels països islàmics tendim a ser mal pensats.

  No vull dir que tots ho siguem, perquè jo no em considere així, però la majoria de la gent pensa d’aquesta manera, encara que no per la seua culpa, sinó per les influències socials com els mitjans de comunicació. En lloc de donar-li la culpa a la religió islàmica, la cultura o qualsevol altra cosa haurien de fer veure que l’acte de vandalisme ha sigut individual o d’un grup de persones, i no s’hauria de generalitzar, de la mateixa manera que no es fa quan un espanyol mata la seua dona i no s’especifica cap cosa més el realment rellevant per a la noticia. Pense que seria una manera de canviar la forma de pensar respecte a aquest tema i molts altres.

 5. Richard

  Aquest vídeo tracta de una dona que va passejant amb la seu filla per la calle,quan apareix un senyor vestit com un àrab amb barba llarga i negra,amb una motxilla molt gran, la senyora se preocupa i no para de mirar-lo de sobte uns policies ixen d’un cotxe i van corrent fins a aquest home,al final el policies no anaven a per el,anaven a por un home amb un vestit d’oficina amb una maleta,el policies el detenen i obren la maleta,i saquen dogues de ella,mentrestant l’home àrab es troba amb la seua família i saca un patinet de la seua motxilla per a la seua filla.

  La meua opinió es el títol de aquest vídeo,no hi ha que jutjar a les persones per la seua apariencia.

 6. ALBA BECKER

  hola aquest video altra vegada tracta de la aparemcia per que una dona amb la seus filla a vist a un chic de nacionalitat marroqui i se pensaba que com portaba una maleta podria llevar algo raro pero no es aixi molt de gent per que la gent tenga una aparencia no significa que tinga que ser aixo.

  perque cuan an salido dl cotxe eixes persones la dona se pensava que hiven a esposar al home moro pero no va ser aixi un poc mes davant hi havia un home que pareixia normal pero va ser el que ens engaño amb la aperiencia el home iva molt be vestit amb el seu maleti i tot aixo pero dins del maleti portaba algo que no se el que es.

  yo crec que la gent ya no se fia de ningu perque amb tot el que ha pasat en frança y tot aixo la gent ya no se fia no asles de la gent mora si no de tot el mon.

  yo se que mirar a una persona com ho ha fet aquesta dona no sta be si li da por que se cruce de cera pero que que mire deixa manera perque despres el home iva amb els seus fills i la seua dona yo no dic que totes les persones mores tenen que ser males o terroristes pero la gent lla no pot fiarse de ningu.

  En fi que aquestos videos tenseyen a que no et fies por la apariencia per que per aixo mateix molta gent se sent apartada de molta gent.
  Un saludeee de albaaa beckerr espere que el meu comntari os aiga agradat ,AAADDDEEEUUUUUUUUU

 7. Unai Kent

  El que observem en aquest video esque la dona discrimina al home con aparencies supossada-ment males en comparació al home de mes endavant el cual va bien vestit y la dona no pensa que sea un mal home pero acaba siendo que si que el home que es malo es de endavant i no el home amb males pintes,aixo demuestra que a soles per las formes es no es pot valorar a algu,pero las persones siguen pensant que si i aunque no desetgem moltes vegades tenim aquest impols i com em sigut criats aixi no podem fer res a soles intentar reeducarnos.

 8. Leo Goldman

  Tracta de la filla i la mare veu dos homes, un ben vestit tipus d’oficina, comercial, que es veu que té un treball de categoria, i un altre que sembla un poc àrab, amb barba llarga, vestimentes llargues i una motxilla gran. Què és el que pensa la mare? Tots ens ho podem imaginar. Després les policies
  baixen del cotxe i van corren cap el home sospitós la família varen pensar que el home que llevava la motxilla fora el home sospitós però resulto ser que el home al que buscaven iva ser el home de al front

  Després d’aquest breu resum, es fa evident que el problema de la discriminació no és culpa, directament, de les persones mateixes, sinó que la culpa d’aquest tipus de comportaments la té l’actual sistema educatiu, dissenyat per aquells que tan sols anhelen poder i diners, i per tal de conservar-los han de construir una societat inculta i incapaç de pensar per si mateixa. Encara ens queden dignitat i coneixements suficients per tal d’evitar aquesta catàstrofe de desconeixement i manipulació, encara podem pensar per nosaltres mateixos.

 9. Maria Becker

  Aquest vídeo està molt bé perquè es reflexa tota la veritat. La majoria de la gent es fa idees equivocades de altres persones soles pel seu aspecte. Solen dir que la imatge que dones ho diu tot respecte a com eres, però de segur que no es així, cada persona pot anar com vulga, vestir-se com vulga, ser da la religió que vulga i viure com vulga i després tindre una manera de ser o una altra. Moltes vegades jutgem per l’apariencia sense conèixer i això no tindria que ser així, i altres vegades la gent canvia la seua manera de comportar-se al tractar amb una persona que a simple vista li pareix millor que altra i això em pareix una vergonya perquè tots som persones principalment i hi ha que tractar com t’agradaria que et tractaren a tu.

 10. Sonia Arenal

  Hola, vaig a comentar aquesta entrada anomenada ”No et fies de l’aparença” que tracta sobre una dona que camina pel carrer amb la seua xiqueta i es gira i veu un home (que pareix ser inmigrant) vestit tot de negre amb una bossa negra també. De sobte, ixen uns policies vestits de paisans d’un cotxe i pareix que estiguen corrent a per aquest home però es passen de llarg i la dona es dóna conte de que no anaven a ell, si no a un xic que estava més endavant i que tenia una aparença normal.

  La meua opinió es que ningú ha de jutjar a ninguna persona per la seua aparença com ja diu el seu títol, ja que la societat en la que vivim quasi sempre a segut així i crec que aquest vídeo ho tendrien que ver moltes persones per a que canvie la situació. Finalment. pense que la gent quan vaja pel carrer, no ha de mirar mal a ningú perquè no el coneixem com a persona i no podem dir si es bo o mal.

 11. Noelia Cambrils

  El vídeo tracta,
  de un xic amb un maletí i amb corbata, i ha una mare amb la xiqueta, de repent ix un xic amb una barba negra i una bossa. La mare no para de mirar al xic amb barba negra, de sobte ixen de un coche de policia 5 policies, la mare pensa que van a per el xic amb barba però resulta que a la persona que lo li donava mala sensació el altre xic comença a córrer.
  Els policies acaben arrestant al xic amb el maletí.
  Els altre que portava una bossa i una barba es troba amb la seua família i trau de la bossa un patinet per a la seua filla.
  Yo pensé que no hi ha que fiar-se de l’apariencia, perquè pot parèixer una cosa quan es un altra.

 12. Izan Becker

  Al vídeo apareix una dona amb la seva filla petita, es queda bocabadada al veure un home de mitjana edat amb una gran barba com la majoria dels terroristes i amb una bossa negra gran.
  Ella pensa que es un terrorista i que el que porta a la bossa és una bomba o armes i finalment es queda queta.

  De sobte apareixen tres policies corrent darrere d’ell, però, passen de llarg i van a per un altre home que te els cabells rossos i es blanc de pell, segur que si la dona haguera vist a eixe home no s’hauria parat.

  No hi ha que fiar-se de l’aparencia.
  Aquestes coses solen passar moles vegades.

 13. luismi de gouges

  NO ET FIES DE L’APARENÇA.

  Aquest vídeo tracta d’una dona la qual veu a un home musulmà caminant pel carrer
  i aquesta dedueix que es un terrorista perquè porta una bossa d’aspecte sospitós.
  En direcció contraria al senyor musulmà va caminant un home blanc amb un maletí.
  De sobte apareix la policia correguent cap a l’home musulmà però prenen a l’home
  del maletí, que portava drogues en el. Mentre l’home musulmà es troba amb la seua
  familìa i revelant el contingut de la seua bossa; un joguet per a la seua filla.
  De sobte la dona del principi es dona compte de que no hi ha que jutjar a les persones
  per l’aparença perquè qualsevol persona pot ser roïna o bona.
  La meua opinió es que aquest es un bon vídeo, però em pareix un poc estrany que
  la policia no portara uniforme, solament una banda roja al braç.

 14. Pau Goldman

  NO ET FIES DE L’APARENÇA

  El vídeo que acabe de veure tracta d’una mare que va passejant amb la seua filla pel carrer i es posa al seu costat un home amb barba i duia penjant d’un muscle una bossa negra i la mare al adonar-se es queda queta i abans havia passat pel seu costat un home amb un maletí i la mare no havia fet ningú moviment estrany. La mare veu que tres policies darrere seua havien baixat del cotxe i havien començat a córrer darrere del xic que la mare al veure-lo s’havia quedat queta. Els policies passen de llarg i van corrent a agafar a la persona amb el maletí. Després l’home amb barba trau un patinet de la bossa i li el dona a una xiqueta i a l’altra xiqueta se la puja als muscles.

  La meua opinió personal de el vídeo es que la mare de la xiqueta es para al veure a l’home sense saber res d’ell perquè creia que eixe home duia alguna cosa perillosa dins de la bossa i quan havia passat l’altre home no havia fet res estrany. No hi ha que fiar-se de l’aparença perquè un home que no saps res d’ell no te voler fer-te mal.

 15. Lucia tristan

  Aquest vídeo tracta d’una marei la seva filla anaven caminant per un camí, i a l’altre costat, per l’altre camí n’hi ha un home amb una barba llarga, una maleta i portava com una falda. Més endavant del home ni havia un home amb tratge. La dona no parava de mirar al home estrany. De repent apareix un cotxe de policia i la dona es para creient que anava a detenir al home estrany, però els policies passen sense dir-li res i agafen al home de tratge. Li posen les esposes i saquen del maletí una bossa de drogues. Després el home estrany continua i saca del maletí un patinet per a la seva filla que li estava esperant junt a la seva família al final.
  La meua opinió es que la dona va jutjar sense haver-hi conegut, el home anava rarament vestit però per a nosaltres, perquè al millor per a ell nosaltres anem rar vestits . Aquest vídeo ens fan reflexionar sobre que a vegades tens pel carrer una persona negra, mora o d’un altre país ja pensem que ens va fer algo, però per exemple tenim a una persona amb tratge i corbata i no pensem res. I al millor eixa persona es vestiu així perquè la gent pensa que no els va fer res i al millor són els primer que fan algo.

 16. ######rodrigo de burgos ######

  No et fies de l’aparença

  Aquests vídeo tracta de una dona esta passejant amb la seua filla. I al costat veu a un home que pareix un terrorista, amb una motxilla.
  La mare creuria que dins de la motxilla tendria amagada una pistola o alguna arma de foc.

  De sobte veu a uns homes (amb un braçalet roig al braç) que sortien d’un cotxe corrent ràpidament ,(la mare creia que anaven ha atrapar al home que pareixia un terrorista; els homes passen de llarg i atrapen a un home que pareixia molt formal , però dins de la seua motxilla hi havia droga.

  El home que pareixia un terrorista anava amb la seua parella i els seus fills per anar-se a la seua casa.

  OPINIÓ PERSONAL

  Jo crec que no hi ha que fiar-se de l’aparença de persones; perquè el més formal podria ser un maltractador de dones o un traficant de droges; i el que te aspecte de terrorista pot ser una bona persona que tot el món vull ser amic de ell.

 17. Retroenllaç: Els punys no parlen 2014-15 | Els punys no parlen

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s