XI Trobada d’alumnat mediador

18 de desembre de 2014. IES Benlliure.

#XITrobada (Aquest matí hem sigut trending topic a l’estat espanyol).

La trobada d’enguany, dedicada a les xarxes socials i la comunicació, incorporava un parell de novetats. La primera és que es podia piular a la sala i els missatges eren projectats de manera immediata. I la segona és que les conclusions dels debats es podien penjar en una pàgina web a la qual s’accedia mitjançant un codi QR.

Programa i informació sobre les trobades anteriors.

En els grups de discussió, hem parlat sobre tres vídeos, però el tercer no el reproduirem perquè és massa heterosexista, androcèntric i parellista i el missatge podria resumir-se en: “si mires al mòbil, la dona de la teua vida passarà pel teu costat i no te n’adonaràs”. Ací us deixem els altres dos:

Yo también te quiero

Desconnectar per a connectar

Algunes imatges:

23 comments

 1. begoña beker

  Aquest es un vidie que se llama yo tambe te quiero .
  El vidio va de que una pareja esta parland por whapssap y se ponen a discutir y entonces se van diciendo que no le quiere que ja no le mira como antes etc y se lo toman a mal los dos , y luego sale otra pareja conversando en un bar y se ponen ha parlar de lo mismo que estaban parland los del whapssap y entonces se ve como no se enfadan ni nada i en seguida se reconcilian que lo que quiere decir el vidio es que las relaciones las estropea el whapssap .
  Lo que jo crec que dice el vidio es que cuando parles whapssap no es lo mismos en persona porque alomejor escribes una palabra que no la dices con mala intencion o con otro sentido y quien la le se lo puede tomar de una forma u otra entonces nose en parte me a gustado el vidio la cancion que an puesto de fondo estaba chula p ero nose esque el whapssap esta bien pero es algo k engancha y que luego puede cambiar las cosas de contexto eso es lo k se referia el vidio y lo que yo pienso

 2. jose kent

  Els dos vides mostra els dos tipus de problemes qui a en les famílies i en las relaciones
  1 parla del problema qui a entre ells, este problema es una falta de conversació perquè tendria
  que parlar-lo.
  2 es un vidi que mostra qui si estas amb el telefon tot lo qui ha al teu al voltant es com si fora imbisible, i quan han deixat els telèfons tot lo qui a en el en torn put disfrutar de tota la família.

 3. roxana

  Hola soc Roxana, i volia comentar el vídeo de ”yo tm tq”.

  Es tracta de la diferencia que te parlar per whatsapp o en persona, ja que cua parles per una aplicació no sàpigues els sentiments del altre i en persona pots tocar-lo, abraçar-lo, etc…

  En el vídeo lo que ocurreix es que una pare-ja comença a parlar per whatsapp, tot comença cua la xica li diu al xic
  -tenim que parlar-
  La majoria de les parelles es barallen per aquesta frase, i es el que ha fet aquesta parella, estaven parlant be, fis que san anat enfadant poc a poc, perquè no sàpiguen que pensa la altra persona, i an acabat confusos i enfadats, menters que altra parella fa la mateixa conversació en persona i no es enfaden, al contrari riuen, i es besen,ja que la conversació no era pera enfadar-se.

  La comunicació per telefon, whatsapp o qualsevol altra aplicació, a sigut un gran avanç per la humanitat, ja que parles a distancia, el problema es que aquella distancia també te separa de les persones que tens cerca, la majoria de la gent diuen que el telefon, ordinador, ta-blet i totes esses coses son tonteries, ja que lo únic que fan es entretenir-te, però aquelles coses no tenen la culpa, la tenim nosaltres perquè no sapiguem separar-nos de elles, o ens resulta mes fàcil parlar amb una persona a distancia.

 4. rodrigo de burgos

  COM EL WhatsApp danya les RELACIONS

  Va d’una parella que la dona li envia missatges per WhatsApp i al final la cosa acaba en què els dos tallen i ja no es parlen .
  Però en una altra ocasió amb una altra parella estan parlant i al final acaben per solucionar-ho, perquè per WhatsApp no pots expressar el que sents .

  Jo crec que la dona ha fet malament en incertar parlar sobre l’assumpte que sigui en whatsap emberde de parlar tranquil·lament a casa i intentar solucionar el problema ; i per altra banda l’home ha fet malament a contestar d’aquesta manera a estat com tirar-se les culpes o retreure els coses que han FET malament.

  OPINIÓ PERSONAL

  Jo crec que el WhatsApp fa malbé els relacions .

 5. Tamara mistral

  YO TAMBIÉN TE QUIERO

  Hola, el primer vídeo tracta de que es una relació d’una parella que ella esta amb les seues amigues
  i ell esta en el sofà de la seua casa, ella li escriu per whatsApp a ell i ell li contesta ràpidament,
  després comencen a discutir i al final ella li diu imbecil i ell li contesta que ell també la vol.

  En el segon vídeo tracta de que tot el mon esta amb el telefon, entosses ningú te relació de parlar amb els altres persones fins a que llega un dia en el que si que tenen relació perquè deixen el telefon a part i entosses tenen relació amb els altres.

 6. begoña beker

  Aquest vidie es diu conectar pera desconectar .
  Aquest vidie va de que el watssap te engantcha perque cuan ni as quedat con alguna persona i de begades no le fas ni cas perque estas con el watssap i descuides a les persones que quieres y a tot el mon y eso es lo que estaba pasan asta que derepen un chic a mirat a la segua filla y despres a mirat el telefon a guardat el telefon y sa posat a jugar am la segua filla y totes les persones que ni estaben am les families la chiqueta miran fotos am la segua abia la familia que estaba menjant y tot el mon sa posat a ferse caso y estar toto junts estar am la familia .
  Yo crec que el watssap no es bo perque t’allunya de les persones que bols y no et dones conta y despres te causa dany en les relacions persones y pots alluyarte y despres et va a costar recuperar les cofiancias etc
  la musica ma agradat perque et relaxa y va perfecta am el vidie

 7. Victor Thompsom

  Salutacions.

  Aquestos dos vídeos ens mostren dues coses males que ens ha provocat l’existència, i moltes vegades, dependència de les tecnologia. Aquestes dues coses son en àmbits diferents però entre ells hi ha una relació que ara explicaré.

  El primer vídeo ens mostra el que provoca que les conversacions mes importants d’una parella es facen per WhatsApp i no en persona. Clarament, al meu punt de vista, és molt important que les coses importants que tingues que dir-li a la teua parella es faça en persona ja que de forma electrònica no es pot veure de que manera t’ho esta dient l’altra persona i això condueix a mal-interpretacions que provoquen la majoria de vegades la ruptura de moltes relacions.

  El segon vídeo ens fa pensar de com es la nostra vida quan encara eixint de casa per a treballar, dinar en els amics o anar de compres, depenem exclusivament del nostre mòbil i no ens relacionem en lo que tenim al nostre voltant. Açò ens passa factura moltes vegades per que si has quedat en una persona i tu el que estas fent es mirar el mòbil constantment, lògicament, provocaràs la disconformitat en el amic/amiga etc.

  En conclusió, com tot en aquesta vida, tot es bo fins a cert punt en que lo excessiu es mal, i es lo que crec que hi hauria que fer pensar a la nostra generació.

 8. Raquel Stone

  He gaudit molt d’aquests vídeos, perquè ens mostren una realitat molt evident. Les tecnologies són bones i gràcies a elles hem pogut fer i dur a terme moltes coses. Però com tot, és una eina que si no s’empra degudament pot fer molt de mal, en tots els sentits, però sobretot en les relacions, tant amistoses com amoroses. Hui dia la majoria de la gent trenca amb la seua parella per missatges instantanis, com «WhatsApp», i també comencen les relacions així. Em sembla un poquet trist, i també un poc covard. Però no sols és preocupant això, sinó el que hem vist al primer vídeo: no és el mateix dir les coses per la xarxa que cara a cara. Les expressions facials i el to és molt important. Si parles en persona amb la teua parella o amic et veurà, podrà entendre les teues intencions. Si, en canvi, li ho diguem mitjançant missatges potser interprete les coses al seu parèixer i el més probable és que hagen problemes i discussions. Rectifique: el més probable no…el que passarà serà això.

  Quant a les relacions familiars passa el mateix. En el segon vídeo es veu a una jove en la taula sopant i està amb el seu «Smartphone». Això el que fa és aïllar-la del seu entorn. El més correcte seria deixar a banda la tecnologia i gaudir dels moments en família. He de dir que en ma casa no està permès usar el mòbil en la taula ni quan la família està junta fent qualsevol cosa. I això és una cosa que he d’agrair, que m’hagen educat així. No em costa molt això perquè no em considere una persona enganxada a les xarxes socials. Potser sóc així perquè des de xicoteta he après a controlar-me gràcies als meus pares.

  La lliçó és que els pares també haurien d’estar més pendents dels fills, encara que molts adults estan més enganxats que els joves. Pot ser el cas del pare que estava amb la xiqueta al parc. I és interessant notar la felicitat de tots quan han deixat a banda el mòbil i han estat pendents d’allò que els rodejava. Les tecnologies poden fer molt de mal si deixem que ens dominen. Com he dit abans, una eina no ben emprada és un arma perillosa.

 9. Sonia Arenal

  Hola sóc Sonia, el primer vídeo tracta sobre una parella que discuteix per Whatsapp sobre que ja no tenen el mateix que tenien abans. Mentre ella està en un bar amb les seues amigues i ell s’encontra tirat al sofà vent la televisió.
  El segon, va de com la gent que apareix en el vídeo es queda sola, només amb la companyia del telèfon i estan tan concentrats que no noten la presencia de ningú.

  M’han paregut molt interessants i la meua opinió es que el primer és un clar exemple de com la tecnologia destrueix les relacions i també crec que aquesta parella hauria de parlar en persona per a aclarir bé les coses i no acabar mal com ho han fet per el mòbil. En el següent vídeo, crec que és una marera de veure com moltes persones s’obliden dels seus fills, dels amics o de la família i prefereixen passar els temps amb el telèfon, en lloc de gaudir dels que els rodegen.

 10. Nerea Roussel i Noelia West

  Hola, som Nerea i Noelia, i anem a comentar el vídeo anomenat: “ XI ENCONTRE D’ALUMNAT MEDIADOR”. Aquest vídeo ens ha paregut interessant i ben fet perquè diu realitats i esta fet molt bé elaborat, ens han volgut deixar les coses clares i per això l’han fet de les dos maneres. Anem viscut i aprovat que quan la gent està en el mòbil, estem tots com més aïllats, però clar, depèn de com estès al mòbil en els teus amics…
  També, que sapigueu que nosaltres els xiquets/es estem molt menys enganxats al mòbil que els majors, perquè n’hi han moltes vegades que quan nosaltres estem al telèfon, els nostres pares ens reganyen i ens obliguen a deixar-lo, i si no li fem cas ens ho lleva; però quan ells estan al mòbil, no ens fan ni cas i ningú els pot obligar a deixar-ho, no com a nosaltres, i per tant, ells fam el que vulguen i passen de nosaltres.

  Respecte al vídeo primer, si que estem molt d’acord perquè ni han vegades que per el mòbil no sapiguem interpretar com es va tomar el altre les coses que li puguem dir i sempre s’acaba mal… però quan ho han fet sense mòbil, no ho han fet bé, perquè si una parella queden per a deixar-ho, no es parlen així ni el diguen riguent-se.

  Ale, que tingau bon matí, per cert, hui és el cumple del pinguinito (Adriansito) i s’ens fa major i per això tenim que cuidar-lo; així que ens anem en ell. Adéééééuu neniis.

 11. esther roussel

  Hola sóc Esther. Os vaig a comentar els dos vídeos ”yo tambien te quiero” i ”desconnectar per a connectar”.El primer vídeo tracta de dos xics que comencen a discutir per whatsapp i en lloc de acabar reconciliant-se terminen trencant la relació .El segon vídeo tracta de persones que en lloc de estar parlant amb les persones que te al seu costat,esta amb el telèfon mòbil.

  La meua opinió es que en el primer vídeo els dos xics en lloc de parlar això pel xat tendrien que a ver quedat en persona per a no trencar la relació. En el segon jo pense que tendrien que passar temps amb les persones volgudes (amics,fills,família….) i no tindre que passar tot el temps amb el telèfon mòbil.

 12. Valeria i Roxana

  Hola som Valeria i Roxana anem a comentar el video que es anomena,desconecta per a desconectar,que es tracta de moltes persones,que estan mes pendents del movil que de les persones que les rodegen.
  Les persones de moltes vegades quan presten atencio al movil no presten atencio als demas,i s’obliden dels seus deures,i també dels seus fills.
  Tot tipus de aplicacions per a parlar a distancia,han sigut un problema pera la comunicacio en la proximitat,i no es bona perquè,fa que en persona tens por i que solament pugues parlaratraves de una pantalla.
  La nostra opinio es que les persones deberien de pasar mes temps amb la seua família,pera que les persones no esten soles,i que tengan un temps determinat per a la tecnologia.
  Valeria:el video ma paregut intresant ¡,perque nos demostra com la tecnologia nos modifica la vida,i nos pot aruirnar la nostra vida social,i ens allunyarnos dels nostres seres amats.
  Roxana:Aquest video ma fet comprener que deberiem de prestar mes atencio a la vida,i als moment que vivim,perque no sempre estan ai,de un moment al atre,la teu vida pot dar un gir de 360g i tu no te has dat conta,perque le prestes demasiada atencio al movil.

 13. alba becker y khalid xuli

  hola som alba y khalid este comentan el video de yo tmb tq te molta rao no es el mateis a la cara que per wasap se poden malinterpretar les coses aquest video tracta d’un home que esta vejen un partit de futbol y la seua novia le manda un wasap dien-le:
  -tenim que parlar
  -ya me lo imaginaba….
  y aixi pero se enfadan els dos perque se diuen que ningu esta com antes per el telefon movil no es el mateix les tegnologies son bones para algunes coses no para totes al final del video el xic li diu yo tmb tq i tira el telefono esa part no ma agradat per que la xica esta hay preocupada amb les seues amigues i el esta vejent un partit de fubol y despres encima se enfada que nosaltres no som ningu per a dir aixo perque no saben que a pasat abans.

  i l’altra part si que ens a agradat molt oerque les coses cambien si diuen les mateixe coses pero se riuren se besen i tot aixo sin enfadarse ni res.

  En conclusio que el video ens ha agradat pero la part que mes la ultima cuando el chic i la chica parlen la mateixa conversacio pero en persona

  un saludooooo de alba becker y khalid xuliii

 14. Alex Stone and Daniel Thomnon

  Alex stone and Dani thomnson

  Hui van a comentar un vídeo
  que se denomina “Reflexió desconnectar para connectar”
  el vídeo que hem vist en clase de valencia, tracta de la dependència que tenen
  moltes persones amb el movil.
  En aquest vídeo , hi ha un home que esta menjant amb la seua novia , i la seua novia li esta parlant,
  però el no li fer cas ja que ell estava amb el movil tenint una conversació amb una altra persona.
  Ell no lio feia cas , es com si la novia no existeix ja que el no li parlava, sol parlava la xica i ell estaba amb el movil.
  La nostra opinió es que les noves tecnologies no deven influir en la nostra vida malament
  ,i que no si estem amb un movil tenim que ver el que es susedeix al nostre voltant i deixar
  de utilitzar les noves tecnologies .

 15. pau claramunt

  YO TB TK

  Hola, aquest vídeo tracta d’uns nuvis; el xic esta en casa veient un partit de fútbol i la xica esta en un bar amb unes amigues i la xica comença a parlar pel whatsapp amb el seu novi. Li diu que tenen que parlar i el xic al veure aquesta frase es posa molt enfadat i al final la xica li diu que es un imbècil i ell li diu q jo tb tk ;), la xica es enfada i el deixa. Aixo sols passa pel whatsapp.
  Despres estan altra parella en un bar i diuen la mateixa conversació dels altres pero canvia el final i aquests siguen sent novis

 16. Rubén Goldman

  Aquest vídeo tracta de que el wassap es un mal influent per a les persones que que et distre i pot provocar accidents, discussions,etc.

  En el vídeo es veu com una xiqueta i un xiquet discuteixen i tanquen la relació però després apareix el mateix però parlant amb dos persones distintes i en ved de acabar tancant la relació acaben besanse.

  I en el altre vídeo apareix uns serie de xiquets i xiquetes on estén amb el móvil i no s’enteren de res, quan estan mogense les coses del seu voltant i els no s’enteren, però sols un home para, deixa el movil i es posa a jugar amb el seu fill.

  Jo crec que aquest vídeo des molt bo per a la explicació de que el movil es bo pera comunicar-se però també amb el wassap no es te que abusar molt de ell.

  Jo es recomane aquest vídeo per a que vejau com es enboben amb el movil i el wassap.;) 😉 😉

 17. Ernesto Goldman i Joan

  Hola. Este vídeo tracta de dos maneres de interpretar un diàleg (pel whatsapp o per la comunicació), en el primer apartat se comuniquen per el whatsapp pensant grosserament sense saber lo que l’altra persona vull dir, la gent per el whatsapp no capta el sentiment de la persona cabrejant-se amb l’altra persona sense fer-li cas i sense ficar-se en la pell de la persona.

  El segon apartat tracta de dos persones parlant de cara a cara amb els sentiments que la persona diu
  sense ningun engany per que la persona fica una cara sincera i amb gestos físics i amb sentiments en el cor, no com el que ocorreix Whatsapp, que com son mensatges, que no tenen sentiments ni res.

  OPINÓ PERSONAL

  Nosaltres recomanem que les relacions millor tindre-las en la vida real i no per Whatsapp.
  Continuara….

 18. Izan Becker y Noelia Cambrils

  Anem a parlar del vídeo: Yo tb tq, o como el whatsapp daña las relaciones.
  El vídeo tracta sobre que dos persones que tenen una relació, estan parlant per whatsapp.
  Al parlar per whatsapp es mal interpreten les coses, no es lo mateix parlar cara a cara que per whatsapp.
  Estes persones, com sol passar amb tot el mon, per whatsapp no s’entén bé lo que es diu per això solen ocorrer moltes confusions.
  Després en l’altra part del vídeo ix el mateix xic amb una altra xica parlant la mateixa conversació però en persona i es quan et donés conter de que s’entén millor les ironies en persona.

  La nostra opinió es que el vídeo te tota la raó les conversacions per whatsapp son molt confuses,
  sempre dius alguna ironia i no s’entén bé.

 19. Lucia Becker Ruben Kent

  Hola,

  El missatge d’aquest vídeo es que els problemes entre parelles es tenen que parlar en persones per això en aquest vídeo te diu que per whattsap una parella es pot trencar.

  Si no voleu que la vostra parella es trenque per favor, teneu que vorer aquest vídeo.

  També lo que e obsevat a sigut que amb este exemple hi ha que quedar mas con la xic i no quedarse en casa como un bago.

  Entones lo que hi ha que fer es bajar no mensajes ni nada todo a la cara.

  Opinió:

  La nostra opinió es que per causa d’aqust problema moltes parelles es acaben, i no vlen que pasa aixó.

  /

 20. neil mot

  El vídeo tracta sobre el parlar per “whasap” i la diferencia en parlar en persona demostra com parlant per whasap pot terminant la relació i parlant no es lo mateix perquè es mostren totes els cares i sentiments de el altra persona fins que en whasap no es mostren ni la ironia ni el sarcasme ni ninguna de aquestes coses per tant hi ha que cuidar el que dius si no estas segur si es ironia o no perquè així es com han discutit el home i la dona en el vídeo .

  Ha mi em pareix una realitat perquè ara tot el mon te whasap i es mes ràpid parlar per whasap que quedar i de vegades es perillós però em pareix mal que els parlen els parelles reemplaçant verse perquè no es lo mateix enviar-se un emoticon d’un bes que es puguen besar en la vida real sentint a l’altra persona amb tu però si estan fent algo em pareix be.

 21. Pau Kollontai

  Hola vaig a comentar la sessió del XI encontre entre mediadors.

  Jo vaig anar i hem va agradar molt sobretot per lo gran que és el institut. Vam fer moltes coses:
  danses,jocs…I vam vorer un teatre del REI LLEO i va ser molt divertit. Desprès vam parlar sobre els dos vídeos que vam vorer que van ser molts interessants. Al dinal del encontre vam fer una dansa tots junts en un cercle.

  A mi hem va agradar molt la veritat i es una molt bona experiència
  i un molt bo recorde. I a demés fas amics i coneixes a mes gent.Yo pense que
  tots i totes deuriem pensar que la mediació es algo molt important per a nosaltres.

 22. pablo Thomnson

  Lo primer bon dia .
  En aquest vídeo ix com els telèfons pot fer mal sense donar-nos conta per que el que fan es com una pompa que no et dones conta de res el que passa al voltant teu, es dir, com si suplisses que te estan parlant però no sents res de res, per aquesta raon hi ha que deixar el telefon una estoneta ya no per la salud si no per el no parlar amb a relacionarnos

 23. Retroenllaç: Els punys no parlen 2014-15 | Els punys no parlen

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s