La platja no és un lloc per a morir. Lampedusa.

Font: IES Isabel de Villena Actualitat

EL GRUP D’ACTIVISTES PELS DRETS HUMANS DE L’IES ISABEL DE VILLENA I AMNISTIA INTERNACIONAL – VALÈNCIA VA REALITZAR DIVENDRES 4 D’OCTUBRE UNA ACCIÓ DE MEMÒRIA I DENÚNCIA.

Aquest va ser el text llegit a l’acció:

3 OCTUBRE 2013. AL VOLTANT DE 300 MIGRANTS DEMANANT AUXILI, MOREN OFEGATS A LA PLATJA DE LAMPEDUSA (ITÀLIA).

NO VOLEM OBLIDAR-HO

Molts immigrants inicien un viatge a Europa pel Mediterrani que realitzen en busca d’un somni que es queda milers de vegades a la meitat del camí. I mentre, Europa, part directament interessada, mira cap a un altre lloc. Les xifres són tan doloroses que no volem permanèixer indiferents.

Succeeix que un any després de la tragèdia de Lampedusa, segueixen morint immigrants quasi al mateix ritme, però la diferència és que ja no apareixen als mitjans. Les xifres no deixen dubtes: es calcula que des de 1988 fins avui, s’han ofegat més de 21.000 persones al mar Mediterrani mentre intentaven aplegar a Europa des d’Àfrica. Des de començaments d’aquest 2014, són 2500 les persones que han perdut la vida o han desaparegut. Aquestes xifres són estimatives ja que són molts els cossos que es perden al mar.

Els conflictes i la persecució a l’Orient Mitjà i a l’Àfrica, la privació econòmica i el tancament de les fronteres terrestres han causat l’augment de les arribades a través del mar.

Es calcula que entre 1998 i 2013, una mitja de quasi 40.000 persones refugiades i migrants han aplegat cada any a les costes de la UE de manera irregular.

Quant a la nacionalitat de les persones que creuen les fronteres de la UE, l’any passat quasi la meitat del total de les arribades i més del 60% de les entrades per mar foren de persones procedents de Síria, Eritrea, Afganistan i Somàlia, països assolats per conflictes i pels abusos generalitzats contra els drets humans.

Des d’ací volem fer una petició perquè Europa no es creue de braços, que desplegue embarcacions en alta mar per a buscar i protegir els immigrants, per a salvar les seues vides. A més, volem fer una crida a la solidaritat. Les despeses i responsabilitats d’un naufragi o d’un rescat d’immigrants són de tota Europa, no únicament del país on hi apleguen els immigrants.

CAP PERSONA ÉS IL·LEGAL.
NO VOLEM MÉS OFEGATS EN EL NOSTRE MEDITERRANI.
ÉS UNA VERGONYA QUE L’EUROPA RICA DEIXE MORIR A LES SEUES PORTES ELS QUI VAN FUGINT DE LA GUERRA I LA MISÈRIA

Iniciativa de l’acció: Amnistia Internacional

11 comments

 1. Luismi de Gouges

  La platja no és un lloc per a morir.
  Lampedusa

  Molts immigrants tracten d’arribar a Europa per mitja de xicotetes barques o pàteres per les quals
  naveguen pel Mediterrani ,però la majoria de les vegades moren ofegats.

  No coneixia la precària situació d’aquesta gent,jo pensava que quan arriben immigrants a Europa
  la policia els escolta cap a terra firme sense que pateix-ca perill algú.
  Me a agradat molt el vídeo ho eu fet molt be.

 2. Pau Goldman

  Aquest vídeo és molt bonic i tracta de uns estudiants que fan un homenatge a 300 emigrants que varen morir ofegats quan estaven demanant ajuda a la platja de Lampedusa (Itàlia).
  Ningun país va enviar vaixells per a rescatar als 300 emigrants.

  La meva opinió, és que no per ser persones de un altre país no tenen que rebre la mateixa ajuda que la resta de persones. Eixe gest va ser molt racista per part dels països europeus perquè si hagueren segut gent de eixe país si els hagueren rescatat.
  La platja no és un lloc per a morir

  Vos anime a que mireu aquest vídeo.

 3. Pau Kollontai

  LA PLATJA NO ES UN LLOC PER A MORIR
  Hola,m’agrada molt el vídeo perquè no es just que als immigrants es tracten com sinó foren com nosaltres,açò espere que hi ajude als racistes a que no hi falten el respecte als immigrants i a més que ajuden als immigrants ara que o estan passant molt mal. A més aquells immigrants no mereixien morir al contrari deurien ser rescatats per la guàrdia civil i també deurien deixar-los entrar a Europa.

  La meua opinió es que ha estat molt be per a els estudiants d’aquest institut,també per a els adults
  o majors. Pot ajudar a recapacitàr tot això.

  Ho recomane a tots el estudiants,adults o majors. També a totes les webs. Gracies per fer aquest vídeo.

 4. Malena Roussel

  Molts immigrants intenten cada dia arribar a Europa per mitja de embarcacions en molt mal estat i molt xicotetes, on la matjoria d’ells van perdre la seua vida intentant encontrar un lloc per a poder viure.

  El 3 de octubre de 2013 van perdre la vida ofegats 300 immigrants ala platja de Lampedusa (Itàlia).
  Ningun país van enviar vaixells amb reforços per a rescatar a els 300 immigrants

  La meua opinió es que aquest homenatge es molt bonic i te va canviar el pensament sobre el immigrants que tots els dies es van jugar la seua vida per a vivir en un pais mitjor que el seu.

 5. Lucia Tristán

  Hola

  Aquest vídeo tracta de 300 immigrants que moren ofegats demanant ajuda en la platja de l’ Ampedusa es troba a Itàlia el 3 d’octubre de 2013. Els 300 immigrants venien buscant un somni com molts no ho aconseguiren per que se’ls tracta d’una manera diferent.

  La meua opinió esque al seu país les coses són molt difícils no n’hi ha treball n’hi ha moltes malalties i fugen d’allí deixant a les seves famílies i es venen a Europa passen per mars sabent que es poden córrer perill i assoles volen aconseguir diners pera portarse’ls a la seva família. Alguns ho aconseguisen altres es queden al camí i altres moren. A soles per ser immigrants no poden viatjar d’una manera segura.

  La nostra mar el Mediterrani es un lloc bonic on no deu moure ningú
  LA PLATJA NO ES UN LLOC PER A MORIR
  Us anime a veure aquest vídeo i que comenteu!

 6. Lucia Tristán

  Hola

  Aquest vídeo tracta de 300 immigrants que moren ofegats demanant ajuda en la platja de Lampedusa, que es troba a Itàlia, el 3 d’octubre de 2013. Els 300 immigrants venien buscant un somni però molts no ho aconseguiren perquè se’ls tracta d’una manera diferent.

  La meua opinió és que al seu país les coses són molt difícils, no n’hi ha treball, n’hi ha moltes malalties i fugen d’allí deixant a les seves famílies i es venen a Europa i passen per mars sabent que poden córrer perill i assoles volen aconseguir diners per a portar-se’ls a la seva família. Alguns ho aconseguixen, altres es queden al camí i altres moren. A soles per ser immigrants no poden viatjar d’una manera segura.

  La nostra mar el Mediterrània és un lloc bonic on no deu morir ningú.
  LA PLATJA NO ÉS UN LLOC PER A MORIR

  Us anime a veure aquest vídeo i que comenteu!

 7. Pau Claramunt

  ————————-LAMPEDUSA————————–

  Molts immigrants inicien un viatge a Europa pel Mediterrani que realitzen en busca d’un somni que es queda milers de vegades a la meitat del camí. I mentre, Europa, part directament interessada, mira cap a un altre lloc. Les xifres són tan doloroses que no volem permanèixer indiferents, van morir 300 persones.

  M’ha agradat molt aquest vídeo os li recomane.

 8. rodrigo de burgos

  LAMPEDUSA

  És una vergonya que no es puga salvar almenys a 150 persones de 250 a 300 persones. ¡¡NO!! ho puc entendre perquè no podem salvar a gent que és el mateix com nosaltres, dóna igual ser negre o blanc, xicotet o alt, dóna el mateix com siga cadascun; per fora podem ser diferents però per dins tots som de carn i ossos.

  M’ha agradat molt l’homenatge que alguns xiquets/es i professors/es van fer per a recordar que les persones que vingueren a Espanya per a tindre una vida bona i que han mort.

  La pròxima vegada que salven a la gent i que deixen als emigrants que moren;
  En altres països deixen que el emigrants poden entrar en els seus països.

  Si jo estiguera en la seua pel pensaria que els habitants de Espanya son monstres.

 9. Joan

  Molt bé dit Rosa, la platja no és un lloc per morir, jo crec que no deberíem de haver fronteres perquè encara que cada país te uneixes normes però tots som persones doncs tots tenim els mateix drets, que clar, com les persones no col·laborarem volverien a posar fronteres perquè alguns persones farien mes atemptats i mes trafique de drogues, etc.

  Aquest projecte que varem fer el IES Isabel de Villena el 4 d’octubre esta molt bé perquè així no no ho oblidarem mai.

  Mai el oblidarem:
  3 OCTUBRE 2013. AL VOLTANT DE 300 MIGRANTS DEMANANT AUXILI, MOREN OFEGATS A LA PLATJA DE LAMPEDUSA (ITÀLIA).

 10. Pablo Thompson

  Jo quan pense en la platja de l’ampedusa ara pense que es un lloc on els desixos de la gent que anava buscant pau sense fer dany algú salla’n quedat en la mar sense alma.
  Lo que va passar en l’ampedusa no te que vol-ver a passar mai te que ser com un son que no voldries repetir.

  Per que “LA PLATJA NO ES UN LLUGAR PER A MORIR”

 11. Retroenllaç: Els punys no parlen 2014-15 | Els punys no parlen

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s