La mediació amb el Teatre Playback (8a sessió)

Acta de la vuitena sessió de Mediació del curs 2013-2014

2 de març de 2014

Persones assistents:

27 alumnes. 1A (7), 1B (7), 1D (2), 1C (1), 2D (2), 2F (1), 3A (5), 3C (1), i PQPI (1). Professores (8): Rosa Sanz, Àngels Martínez, Pilar Soto, Rosa Sanchis, Ana Frias, Toni Navarro, Pilar Ortega i Vicent Ballester. Professorat en pràctiques (6): Mateo Martínez, Àlex Gutiérrez, Maria Plana, Clera Prieto, Marina Ribes i Arnau Alemany.

Actors de Teatre Playback: Tomás Motos (dirección), Irene Herraiz, Virginia Latorre, Henar del Paso, Domingo Ferrandis, Ferran Luengo, David fajardo. Música: Richard Kobena.

Horari: de 15,30h a 17h
Lloc: Saló d’actes.

Ordre del dia:

  • Teatre Playback

Desenvolupament de la sessió.

El director, Tomás Motos, pregunta pels temes que interessen a les persones assistents i, d’entre les propostes, es tria la por. Quatre alumnes ixen a l’escenari a contar la seua por i els actors representen la situació.

La primera situació és un somni d’algú que es queda tancat en un ascensor. Apareixen la claustrofòbia i l’angoixa.

La segona situació és la por als escarabats. Els actors realitzen a escena una mediació entre escarabats i persones humanes.

La tercera situació és la por a la crítica i a la vulneració de la pròpia intimitat.

La quarta situació és un conflicte entre dues persones, que discuteixen en un joc, i que es converteix en un enfrontament entre dues classes.

Després de les representacions es fa una ronda de preguntes amb el director i els actors i actrius i tot el món destaca el mèrit del paper actoral per representar les emocions i els conflictes.

Si vols més informació sobre el teatre playback entra a Villena Solidari.

tpkpeque

Aquest és el relat de Jesús:

En mediació ens varen representar 4 actors una obra improvisada que tractava sobre els malsons dels voluntaris que varen eixir a l’escenari.

De primer varen representar el malson d’un xiquet que tenia claustrofòbia dins d’un ascensor, quan de sobte l’ascensor es queda parat, i aleshores comença a baixar molt ràpidament i al caure s’adona que és un malson.

En la següent actuació, conten el malson d’Elena, a qui no agraden gens les paneroles. Representen l’escena en un camp on una panerola passa pel seu peu . Comencen una divertida conversació i acaben fent les paus.

Finalment, representen el malson de Carles, que discuteix amb un company. Discuteixen dient que fa trampes, l’altre contesta que no és veritat i cadascú se’n va amb altres amics però al final tornen a ser amics i a jugar junts.

Va ser molt divertida e interessant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s