Racisme

Ens agradaria parlar sobre el racisme, però què és el racisme? Doncs el racisme és una actitud discriminatòria que consisteix a considerar que les persones amb diferents trets físics, com per exemple un altre color de pell, són inferiors intel·lectualment, social i moral a la resta de persones que no tenen aquestos trets.

Hui en dia el racisme està estès per tot el món en major o menor mesura, i encara que siga molt menys que fa cinquanta anys, encara està molt present en la nostra societat.

Hi ha molts exemples que mostren que encara està entre nosaltres. Per exemple, quan es va elegir Miss Amèrica a Nina Davuluri, aquesta va ser sotmesa a una pluja de tweets racistes per ser la primera Miss Amèrica d’origen indi. Un altre exemple és la història de Lampedusa: l’any passat un grup  d’immigrants de Somàlia va intentar aplegar a l’illa italiana, amb l’esperança de tindre una vida amb millors condicions.  Naufragaren a uns quants kilòmetres del port i, per intentar cridar l’atenció i així poder ser socorreguts, varen cremar coses del vaixell. Diverses embarcacions de multinacionals s’hi acostaren encuriosides, però cap d’elles els va rescatar i moriren tres-centes persones, entre elles dones i xiquets.  Vosaltres penseu que si hagueren segut persones blanques, les haurien rescatades? El tercer exemple seria la propagació dels grups neonazis amb ideologies xenòfobes i racistes.

Però també hi ha grups que lluiten per eradicar el racisme, els prejudicis racials i el moviment skin nazi, com l’associació internacional contra la discriminació o els skinheads.

 Nosaltres pensem que és molt difícil canviar la mentalitat de les persones, i que el que hem de fer és educar les noves generacions i no permetre que aquest problema es faça més gran.

Ací us adjuntem un rap contra el racisme i la xenofòbia i esperem que el gaudiu.

Ens agradaria que ens donàreu el vostre punt de vista, i que compartiu les vostres idees sobre com acabar amb el racisme.

Entrada feta per Eric Gil, David Lacomba, Laura Marconell, Julud Masoud  (3r A)

2 comments

 1. begoña beker

  Jo crec que no es pot jutjar a les persones de color perquè venen aquí a treballar. I deixant a part aquest tema ells són persones i se mereixen el mateix tracte, dona igual que siguen de color, tots som amics perquè si venen cd es per a poder menjar.

  Tots els insultem, els amenacem, i de vegades algú hi ha que també les roba i després ells se defenen i se van coregent i això no pot ser perquè no tenen culpa de haver nascut deixa manera i jo crec que no es te que jutjar pel color de la nostra pell, es te que jutjar per como son, si son bondadosos o ambles perquè tenim els mateixos drets.

  Ho crec que aquest rap esta ideat pera que est dones conta de que no pots jutjar a ningú primer jutjat a tu mateix i després als demés perquè si no no es podrà viure en pau i després nosaltres jutgem a les persones de color pero nosaltres anem al els seus països perquè aquí hi ha crisis ells nos tracten am respecte i nosaltres tendríem que fer el mateix . I això es lo que pense.

 2. alejandro tompson

  Aquest rap tracta del racisme de que tots somos iguals siguen alts,baixos, o de diferents
  colors. també tracta de que hi ha moltes persones xenofobiques la paraula xenofòbia significa
  que no les agraden gens la gent de altres paisos o amb altres religions.

  Hi ha molts exemples que mostren el racisme per exemple en el futbol quan Dani Alves un jugador del Barcelona FC quan va anar a traure un corner li van tirar un plàtan i amb aquesta acció querien meterse amb ell deguen-li mono perquè es de altre país. Peró ell no se lo tomo malament i el va agafar i el va dar un mos i va seguir jugant.

  Altre exemple es la historia de Lampedusa: un grup de immigrants de Somàlia van intentar arribar a una illa de Itàlia naufragaren a uns quants quilometres de la costa per a cridar la atenció quemaren coses del vaixell. Diverses embarcacions de multinacionals s’hi acostaren encuriosides però cap alguna els va rescatar i moriren tres centenes de persones.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s