Anàlisi dels conflictes

En tot conflicte, les aparences poden no deixar-nos veure la complexitat del problema; ens cal informació i per això hem de tindre en compte una sèrie d’elements:

  • A part dels PROTAGONISTES implicats, cal considerar l’existència d’altres persones que hi influeixen o pressionen.

  • La POSICIÓ que cada participant manté no sempre té a veure amb les seues NECESSITATS. Sovint, allò que demanen no és el que realment necessiten.

  • És important conèixer la RELACIÓ entre els participants. No és el mateix un conflicte amb una persona a qui veiem tots els dies que amb algú amb qui només tractem esporàdicament.

  • Conèixer els SENTIMENTS dels protagonistes és fonamental per entendre la seua situació i perquè aquests coneguen l’abast del conflicte en ells mateixos i en l’altre.

  • Aprofundir en l’escala de VALORS dels protagonistes ens ajudarà a entendre les seues accions i a buscar solucions satisfactòries.

  • En quin MOMENT DEL CONFLICTE ens trobem? El conflicte no sempre és un fet puntual. De vegades prové d’anys anteriors i ha estat latent fins que una situació el fa esclatar.

Les SOLUCIONS al conflicte, les han de proposar els mateixos protagonistes. La persona mediadora, aprofundint en els aspectes anteriors, ajudarà els protagonistes a una solució negociada on les dues persones guanyen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s