Acta de la 5a sessió de mediació

Acta de la cinquena sessió de Mediació del curs 2013-2014

29 de gener de 2014

Persones assistents:

33 alumnes. 1A (13), 1B (7), 2C (1), 2E (1), 2F (3), 3A (6), 3B (1) i PQPI (1). Professores: Àngels Martínez-Bonafé, Rosa Sanz, Rosa Sanchis i Ana Frias.

Horari: de 15h a 16,30h

Lloc: Saló d’actes.

Ordre del dia:

  • Debat sobre els elements que dificulten la comunicació

  • Formes d’ajuda

  • Participació en el CEIP Ballester Fandos per a explicar què fem en Mediació.

  • Tancament de sessió.

Desenvolupament de la sessió.

Ens posem en rogle, Sheila llig l’acta de la sessió anterior i s’aprova.

Es presenta Ester Concepción Haro, de Hacermediación, que ha estat una fent un curs de mediació amb l’alumnat del Ballester Fandos i demana persones voluntàries per a anar a contar al col·legi el que nosaltres fem. Ixen moltes persones, però en fem una selecció: Álvaro Vidal, Andrea Marhuenda, Ana Ramón i Mireia Ruiz. Aquestos abandonen la sala i queden amb Ester per a preparar la sessió.

Es demana a la gent que conte situacions que durant la setmana han viscut i on la comunicació s’ha vist entrebancada pe les maneres d’actuar que vérem en la sessió anterior. Sheila conta que una xiqueta de la seua classe estava plorant i tot el món l’angoixava preguntant-li què li passava. Jesús relata un problema sorgit al whatsapp de la classe, on una persona demanava pels deures i una altra li contestava de males maneres. Ana conta un tercer cas que es va donar a la seua classe.

Els temes que ixen en la discussió són:

a. Que cal que les emocions passen pel cos. Això significa que només quan la persona estiga preparada podrà contar-nos què li ocorre. És normal que en moments de molta tristesa o de molta ràbia, no puga dir-nos res. Per això cal esperar fins que la persona puga parlar.

b. Que és millor no respondre que contestar malament. Si responem fent sentir l’altra persona que té la culpa del que li passa, estem agreujant el problema.

c. Que de vegades, amb la nostra manera de comportar-nos, estem embrutant l’ambient, és a dir, que el nostre comportament pot ser tòxic.

Per a la propera sessió quedem que pot ser útil el treball amb la Flor Col·laborativa que ens va ensenyar l’equip d’Herramientas para la empatía.

Es tanca la sessió amb la felicitació del grup pel treball ben fet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s