Assetjament

Mont-real

Commoció al Canadà pel suïcidi d’una jove assetjada

Redacció Actualitzat a les 09:33 h   18/10/2012

El Parlament canadenc debat una moció per fer front a l’assetjament escolar i cibernètic. L’assumpte s’ha convertit en “problema nacional” i ha motivat moviments polítics arran del cas d’una jove canadenca de 15 anys, Amanda Todd, que es va suïcidar després de serassetjada sexualment durant tres anys a través de la xarxa i a l’escola.

Un vídeo amb la seva història

Uns dies abans de suïcidar-se, la noia va gravar un vídeo de 9 minuts, titulat “La meva història: Lluita, assetjament, suïcidi i dany”, en què mostrava cartells en què explicava que havia estat víctima de coaccions i que no tenia ningú i se sentia molt sola. Quan tenia 12 anys, un home va convèncer Amanda a través de la xarxa que li ensenyés els pits. 

Ella ho va fer i un any després ell la va amenaçar a través de Facebook i li va demanar que es despullés davant de la càmera si no volia que distribuís la foto de la primera trobada virtual. Poc després, la policia es va presentar a casa seva perquè les imatges havien estat distribuïdes als seus professors, amics i familiars. A partir d’aquí, també la van assetjar a l’escola, una situació que no va poder suportar.

Malson sense fi

“Vaig perdre tots els meus amics i el respecte que la gent em tenia. M’insultaven i em jutjaven. Mai podré recuperar aquella foto. Estarà allà per sempre”, va declarar.

Tot i el canvi d’escola, el malson va continuar un any més. La noia va patir una nova agressióque va ser gravada en vídeo pels companys de l’escola i va cometre un primer intent de suïcidi bevent lleixiu. En sortir de l’hospital, la noia va descobrir al Facebook múltiples missatges que deien que es mereixia el que li passava i que hauria de morir-se. Amanda es va mudar i va tornar a canviar d’escola, però l’assetjament va continuar a través d’internet.

Pocs dies abans de ser trobada morta a casa seva, el passat 10 d’octubre Amanda va gravar el vídeo on al final deia: “No tinc a ningú. Necessito algú. El meu nom és Amanda Todd”i una fotografia del seu braç sagnant, amb molts talls.

Problema de gran magnitud 

La policia no ha volgut comentar les informacions que apunten que un suposat pederasta nord-americà podria ser l’home que va assetjar Todd i qui va difondre la seva fotografia despullada per internet.

La tràgica història d’Amanda ha commogut la societat canadenca els últims dies i l’organització Bullying Canada, que es dedica a combatre l’assetjament escolar, ha posat xifres al fenomen. Segons ha explicat, un de cada set nens canadencs d’entre 11 i 16 anys són víctimes d’assetjament escolar o per internet. A més, als instituts del país hi ha cada mes 282.000 casos d’assetjament. L’organització indica que aquest problema no afecta igual nois i noies, ja que els primers bàsicament són insultats o amenaçats, mentre que les segones pateixen assetjament sexual.

La magnitud del problema ha impulsat finalment que el Parlament del Canadà debati una moció per plantar cara a l’assetjament tant a l’escola com a través de la xarxa.

Font: TV3

 

12 comments

 1. Manu agust

  És una història molt interessant perquè la joventut de hui en dia confia molt en la persona amb qui està parlant i després passa el que passa… Per a que això no passe els joves no tenen que estar tan de temps en internet i n’hi ha que recordar que no n’hi ha que fiar-se de ningú per molt que et diguen coses.

 2. anónimo

  Aquest vídeo em pareix una crueltat perquè una xica innocent que, quan diguen alguna cosa sobre ella, se veu una xica especial, ensenya les seues parts del cos, no es mereix això. Però també l’altre, que deia que anava a bones, quan en veritat era un cabró, perquè aixi no ha de ser, pujant fotos d’ella nua bàsicament. I les altres persones rient-se d’ella per les fotos?… però si elles són pitjor i en la seua situació haurien fer el mateix que ella!

  Bé, al que anava, que la xica no se mereixia el que el va passar. Que descanse en pau.
  Abraçades d’anònim.

 3. paloma ortuño

  Si a alguna xica de la meua classe li passara aixo jo estaria amb ella no la deixaria sola com a fet els altres perquè aixo esta molt mal.
  El que tenia que haver denunciar el facebook i també me aniria de facebook i aniria a la policia a posaria una denuncia a el xic.
  Quan se a anar a la altra ciutat tampoc el feia ningú cas.

 4. Yoli Beker

  La noia va cometre una errada al mostrar-li el que ell volia, però no trobe ni trobaré gens bé que els seus “amics” li facen això que li fan el amics, l’haurien d’ajudar ja que ho estava passant realment mal. Jo crec que això dels “amics” no és comprensible, però molt menys que visquen persones com el pederasta.

  La joventut de hui en dia ens prenem tot massa a pit, però també no em pareix bé que fiquen etiquetes a la gent. Es deuria de prendre mesures amb la gent que assetja a l’altra.

  Jo si haguera estat en la seua pell, no hauria aguantat tantes putades com ella, ningú es mereix això, que és com si et mataren a cada insult.

 5. Victor.M

  No hem pareix bé que la gent que rodejaba la jove incloguent als seus pares no hi fera res, o que la xica no denuncie al xic a la policía estatunidense els abusos que estaba sofrint a causa de les fotos dels seus pits en circulació per la red, al facebook.

 6. Adrián López

  La gent és molt hipócrita, i jo m’incloc( al menys quan vaig estar al Villena), quan diu que no hi ha que tolerar aquests actes i que quan hi ha algun acte d’aquest tipus es ficaría en el costat de l’afectat. Açó és mentira. La realitat és la de sempre, ser el típic guay que no estudia i és un maleducat és el que agrada. Els grossos,feos,frikis,empollons,etc etc, mai van a tindre la mateixa aceptació que un chic “cool”. És més tot el que diu que en aquestes situacions defensaría a l’agredit, en poques ocasions ho fa. Al menys aquestes situacions són normals als institus de secundària. En estudis superiors açó ja no es du.
  Peró perqué passa aixó? Por? Jo crec que sí. Por a que et facen el mateix, por a quedar-te sens amics…els amics de veres estarán ahí sempre.
  A més son els famosos esterotips que tots coneguem que están creats pels mitjans de comunicació. Tenim una societat en la qué el típic guay que viu sense fer res, peró que és guapo i té bona imatge(encara que siga maleducat, matxista.homófobt….) és el Cannon a seguir. (exemples: mhyv, sálvame, gandia shore, i una llista que no acaba).
  A vore qué opineu.

 7. esther west

  La historia de la xica ens ha paregut molt interessant i no ens ha agradat gens. El que li ha fet el xic a la xica és molt cruel i molt de ser un fill de satanàs.

 8. alba arenal

  La veritat és que m’ha paregut molt trista la història, el fet que la xica es suïcide perquè se senta molt malament em dóna molta pena. Ningú es mereix que el tracten així, aquesta xica té molta mala sort. El xicon és molt mala persona. Jo si m’haguera passat a mi, m’haguera suïcidat també! Perquè em sentiria molt malament. També li ho contaria a la meua família, perquè segur que la meua família sí que m’haguera ajudat. Doncs això, que no m’ha agradat molt…. i que em dona molta pena.

 9. adrian west i edgar wolf

  La historia de la xica m’ha paregut molt trista perquè a una xica de quinze anys no li poden fer aixo i el xic que es va divertir amb ella es molt roin perquè després quan li van pegar a la xica ell no li va separar a la seua novia i ell tenia que haver fet.

  • noelia i diana

   Me dona molta pena perquè la xiqueta no sabia el que podrien fer amb eixa foto i tampoc me sembla bé que la gent la maltractara d’eixa forma perquè li quedava molta vida por davant i per culpa d’eixe xic tan estúpid la va fer sentir-se també estúpida i no se sentia com els demés: sempre se canviava d’institut però no servia de res perquè les fotos se seguien publicant per tota la web.

 10. Carla Stuart

  El vídeo de Amanda Todd em pareix molt trist.
  La veritat es que tot el món comet errors, aquesta xiqueta a comet un error però això no vol dir que tinga que ser infeliç tota la seua vida. L’home o el xic que li demana la foto no pense que siga una persona conscient del que fa. Quan ella està intentant canviar-lo tot apareix la policia dient que la seua foto ha sigut publicada i tot el món la ha vist. La gent, els seus amics deixen de parlar-li, això no hem pareix bé perquè com he dit abans tot el món pot cometre errors. Ella as comença a drogar-se i a veure. Ella intenta canviar tot però no pot. No em pareix bé el que fa el seu antic amic, asoles la vol per sexo, li diu que la seua novia se ha anat de vacances. Després la novia i els seus amics li peguen. Aquesta xiqueta ha tingut una vida molt trist. I no em pareix res bé tot el que se li esta fent assoles per cometre un error… Ella acaba suïcidant-se…

 11. Andrea Stuart

  Aquest vídeo es de Amanda Todd, a mi no em pareix be el que li han fet a aquesta xica, ja que no la deixaven viure per cometre un error, el error va ser ensenyar les mamelles a uns amics amb els que parlava per el ordinador, eixa foto la van pujar a facebook, li han fet la vida impossible, per haver fet una cosa que no esta be però jo crec que la gent no es deuria allunyar de ella per aixo no deurien deixar-la sola, i ademas el que li fa el xicot després no em pareix just ja que ella es creu que li agrada i sols vol sexo amb ella aunque el xicot te novia li diu que la seua novia se havia anat de vacances, ella no el va pensar molt i va anar ja que ella no sabia que sols la volia er aixo, es varen divertir, però ahí no va acabar ells volien mes varen anar a la seua escola i la seua novia li va pegar eren molts i la veren deixar a terra tirada aixo no em pareix res be la xiqueta no sabia toto el que li anava passar. La xiqueta es va subsidiar amb 15 anys, jo crec que la gent deuria pensar el que fa perquè per unes persones una xicona es va matar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s